26 Şubat 2009

MEYVELİ BİTKİ ÇAYI


MERHABALAR,BU AKŞAM SİZE SOĞUK ALGINLIĞI İÇİN ÇOK GÜZEL BİR MEYVE VE BİTKİ ÇAYI TARİFİ VERMEK İSTİYORUM.SOĞUK AKŞAMLARDA İÇİNİZİ ISITACAK SIMSICAK BİR TARİF.
MALZEMELER
2 ADET ELMA,KABUKLARI İLE
2 ADET PORTAKAL(kadukları soyulacak)
1 ADET limon(kabukları soyulacak)
1-2 TUTAM IHLLAMUR
2-3 ADET KABUK TARÇIN
5-6 ADET KADANFİL
1 ÇAR KAŞIĞI ZENCEFİL
YARIM ÇAY BARDAĞI ŞEKER(isteğe bağlı)
6 BARDAK SICAK SU
YAPILIŞI
ELMALARIN ÇEKİRDEKLERİNİ ÇIKARTIP KABUKLARI İLE BERABER,4-5 PARÇAYA BÖLEREK BÜYÜKÇE BİR TENCEREYE KOYUN.ARDINDAN PORTAKAL VE LİMONUN KABUKLARINI SOYUP ONU DA PARÇALARA BÖLÜN VE TENCEREYE ATIN.GDAHA SONRA DİĞER BİTKİLER VE KARNAMIŞ SUYU İLEVE EDEREK 10-15 DAKİKA OCAKTA PİŞİRİN.PİŞTİKTEN SONRA BİR SÜZGEÇ YARDIMI İLE MEYVELERİ EZİP TORTULARINIDA ÇIKARTARAK BİR SÜRAHİYE BOŞALTIN.HARİKA BİR LEZZET VE EVİNİZDE MÜHİŞ BİR KOKU.ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN....

25 Şubat 2009

KREM KREMAL





MALZEMELER

1 FİNCANDAN BİRAZ AZ BUĞDAY NİŞASTASI

1 BARDAK ŞEKER

1 FİNCANDAN BİRAZ AZUN

1KG SÜT

1 VANİLYA

2 YUMURTA

YAPILIŞI

MALZEMELERİN HEPSİNİ MİKSERLE ÇIRPIP TENCEREYE KOYUN,VE MUHALLEBİ KIVAMINA GELENE KADAR KARIŞTIRARAK PİŞİRİN.BU ARADA MUHALLEBİYİ KOYACAĞINIZ KASELERİ SU İLE ÇALKALAYIN.MALZEMELER HARİCİNDE 3 YEMEK KAŞIĞI ŞEKERİ BİR TAVADA KREMELİZE EDİN.KASELERE ÖNCE KREMELİZE EDİLMİŞ ŞEKERDEN BİR KAŞIK DÖKÜN ONUN ÜZERİNEDE MUHALLEBİYİ DÖKÜN VE SOĞUMAYA BIRAKIN.SOĞUDUKTAN SONRA TERS ÇEVİREREK SERVİS YAPIN.AFİYET OLSUN.....

SÜTLAÇ



MALZEMELER

1 KG SÜT

1,5 ÇAY BARDAĞI PİRİNÇ

1 LİTRE SU(4 bardak)

2 YEMEK KAŞIĞI PİRİNÇ UNU

1 BARDAK SU

2,5 SU BARDAĞI ŞEKER(ben 2 bardak koymama rağmen şekerli oldu.siz kendi damak zevkinize göre şekerini ayarlayın.)

BİRAZ PORTAKAL KABUĞU RENDESİ

SÜTLACI İLK KEZ YAPANLAR DAHİ HİÇ KORKMASIN.TARİFİ UYGULARSANIZ MÜKEMMEL SONUÇ ALIRSINIZ.

YAPILIŞI

ÖNCE PİRİNCİ BİR LİTRE SUDA PİRİNÇLER UZAYANA VE KENDİ SUYUNU ÇEKENE KADAR PİŞİRİN.SÜTÜNÜ İLAVE EDİN.KAYNAMASINI BEKLEYİN.BU ARADAPİRİNÇ UNUNU BİR KASEDE BİR BARDAK SU İLE İYİCE EZİN.KAYNAMAKTA OLAN SÜTTEN 2-3 KAŞIK ALARAK PİRİNÇ UNUNA İLAVE EDİN ILINMASINI SAĞLAYIN.PİRİNÇ UNUNU VE PORTAKAL KABUĞU RENDESİNİ SÜTE İLAVE EDEREK BİR 10 DAK DAHA KAYNAMASINI SAĞLAYIN.EN SON ŞEKERİNİ EKLEYİN VE BİR İKİ TAŞIM KARIŞTIRARAK PİŞİRİN VE OCAĞIN ALTINI KAPATIN.SICAKKEN KASELERE BOŞALTIN.ÜZERİNİ TARÇINLA SÜSLEYİN.

ARPACIK SOĞANLI NOHUT YEMEĞİ



MALZEMELER

3-4 ADET KUZU GERDAN ETİ(KİŞİ SAYISINA GÖRE,YADA İSTEĞE BAĞLI KUŞBAŞI)

2 ADET KURU SOĞAN

2-3 ADET DÖVÜLMÜŞ SARMISAK2 AVUÇ ARPACIK SOĞANI

2 BARDAK KADAR HAŞLANMIŞ NOHUT.

2 ADET YEŞİL BİBER

YAPILIŞI

SOĞANLARI,SARNISAĞI VE YEŞİL BİBERLERİ SIVIYAĞDA KAVURUN.BİRAZ BİBER SALÇASI İLAVE EDİN.DAHA SONRA ÖNCEDEN HAŞLADIĞINIZ ETLERİ EKLEYİN.ŞÖYLE BİR KARIŞTIRDIKTAN SONRA NOHUTLARI VE BAHARATLARINI İLAVE EDİN.(tuz,kırmızıbiber,karabiberikimyon) HAŞLADIĞINIZ ETİN SUYUNUDA EKLEYİN.BİRAZ TIKIRDAYINCA ARPACIK SOĞANLARI İLAVE EDİN.VE BİRAZ DA SOĞANLAR PİŞTİKTEN SONRA OCAĞINIZIN ALTINI KAPATIN.ŞİMDİDE AFİYET OLSUN.

KIYMALI BÖRÜLCE



MALZEMELER

1 SU BARDAĞIAKŞAMDAN ISLATILMIŞ KURU BÖRÜLCE

2 ADET KURU SOĞAN

200 GR KIYMA

BİRAZ BİBER SALÇASI

TUZ,KIRMIZIBİBER,KARABİBER

YAPILIŞI

ÖNCE ISLADIĞINIZ BÖRÜLCELERİ BİRAZ HAŞLAYIN.DAHA SONRA SOĞANLARI SIVIYAĞDA BİRAZ KAVURUN,BİBER SALÇASI VE KIYMAYI İLAVE EDEREK KAVURMAYA DEVAM EDİN. BÖRÜLCELERİ EKLEYİN.TUZ VE BAHARATLARIDA KOYDUKTAN SONRA SICAK SUYUNU KOYARAK KISIK ATEŞTE PİŞİRİN.ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN....

24 Şubat 2009

KREMALI TAVUK



MALZEMELER

6-7 ADET TAVUK PİRZOLASI(butta olabilir)

1 PAKET KREMA

2 DİŞ EZİLMİŞ SARIMSAK

1 KAŞIK UN

TUZ,KARABİBER,KIRMIZIBİBER VE ZEYTİNYAĞ

BİRAZ RENDELENMİŞ KAŞAR PEYNİRİ

2 ADET DOĞRANMIŞ TAZE SOĞAN

YAPILIŞI

TAVUKLARI YIKADIKTAN SONRA BİR KASEYE ALIN.TUZ ,BAHARATLAR VE ZEYTİNYAĞ İLE HARMANLAYIN.BORCAMA DİZİN.BİR TAVADA BİRAZ SIVIYAĞ İLE UNU KAVURUN,SARMISAKLARI VE TAZE SOĞANI EKLEYİN.HEMEN BİR PAKET KREMAYI BOŞALTIN VE BİRAZ PİŞİRİN.BEN AKIŞKAN BİR KIVAM SEVDİĞİM İÇİN YARIM ÇAY BARDAĞI KADAR SU EKLEDİM.BEŞ DAKİKA KADAR PİŞİRİN VE OCAĞI KAPATIN.BU SOSU KAŞIKLA TAVUKLARIN ÜZERİNE GEZDİRİN.SON OLARAK RENDELENMİŞ KAŞAR PEYNİRİNİ ÜZERİNE SERPİŞTİRDİKTEN SONRA ÖNCEDEN ISITILMIŞ230 DERECELİK FIRINDA 25-30 DAK PİŞİRİN.

DENEMENİZİ TAVSİYE EDERİM.ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN....

MEKSİKA ÇILGINI



MALZEMELER

1 PAKET KUŞBAŞI DOĞRANMIŞ TAVUK GÖĞSÜ

2 ADET JÜLYEN DOĞRANMIŞ KIRMIZI BİBER

2 ADET JÜLYEN DOĞRANMIŞ YEŞİL BİBER

1-2 ADET KURU SOĞAN

TUZ VE BAHARATLAR(acı kırmızıbiber,karabiber,kekik)

YARIM ÇAY BARDAĞI KADAR SOYA SOSU

YAPILIŞI

DOĞRANMIŞ SOĞANLARI SIVIYAĞDA SOTELEYİN.JÜLYEN DOĞRANMIŞ BİBERLERİ EKLEYİP İYİCE KAVURUN.DAHA SONRA TAVUKLARI EKLEYİN.KISIK ATEŞTE PİŞTİKTEN SONRATUZUNU VE SOYA SOSUNU İLAVE ETTİKTEN SONRA OCAĞIN ALTINI KAPATIN.ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN.

NOT

BU YEMEĞİN EN ÖNEMLİ ÖZELLİĞİ ACI OLMASI,AMA İSTEĞİNİZE GÖRE ACISINI AYARLAYIN.

TEYZEMİN PORTAKALLI KERVİZİ



MALZEMELER

2 ADET KEREVİZ

1 ADET KURU SOĞAN

1,5 SU BARDAĞI PORTAKAL SUYU

1 ADET HAVUÇ

TUZ VE BİR ADET KESME ŞEKER

BİRAZ ZEYTİNYAĞ

YAPILIŞI

ÖNCE SOĞANLARI VE HAVUÇLARI ZEYTİNYAĞINDA KAVURUN.KEREVİZLERİ EKLEYİN.DAHA SONRA SIKTIĞINIZ PORTAKAL SUYUNU İLAVE EDİN.TUZ VE ŞEKERİNİDE KOYARAK KISIK ATEŞTE PİŞİRİN.

NOT

BU YEMEĞİ İSTANBULA GİTTİĞİMDE TEYZEMDEN ÖĞRENDİM.ÇOK LEZZETLİ BİR YEMEK.SADECE PORTAKAL SUYU İLE PİŞİYOR.ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN....

DÜĞÜN ÇORBASI



MALZEMELER

1ÇAY BARDAĞI AŞURELİK BUĞDAY

250 GR KUŞBAŞI ET

2 SU BARDAĞI SÜT

2 YEMEK KAŞIĞI UN

TUZ,KIRMIZIBİBER

YAPILIŞI

BUĞDAYI AKŞAMDAN SUDA ISLATIN VE ERTESİ GÜN İYİCE HAŞLAYIN.ETİDE PİŞİRİN.TENCEREDE UN VE YAĞI BİRAZ KAVURUN,SÜTÜNÜ İLAVE EDİN.SOĞUMUŞ ET SUYUNUDA KOYARAK KAYNAMASINI BEKLEYİN.UNLU ÇORBALARI SÜREKLİ KARIŞTIRARAK PİŞİRİNKİ KIVAMLI OLSUN.DAHA SONRA ETİNİ VE BUĞDAYI KOYUN.TAM KIVAMLI HALE GELİNCE OCAĞINIZI KAPATIN.SERVİS ZAMANI ÇORBANIZIN ÜZERİNE TEREYAĞINDA KIRMIZIBİBER YAKIP DÖKÜN.ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN....

EKŞİLİ KÖFTELİ ÇORBA



MALZEMELER

250 GR KIYMA

1 ADET KÜP ŞEKLİNDE DOĞRANMIŞ HAVUÇ

2 ADET KÜP ŞEKLİNDE DOĞRANMIŞ PATATES

1-2 DAL KEREVİZ YAPRAĞI(isteğe bağlı ama koymanızı tavsiye ederim.son derece lezzetli oluyor.)

2 YEMEK KAŞIĞI UN

1 YEMEK KAŞIĞI PİRİNÇ

1 YUMURTA SARISI

YARIM LİMON SUYU

TUZ KARABİBER,KIRMIZIBİBER

YAPILIŞI

ÖNCE KÖFTELERİ HAZIRLAYIN.KIYMANIN İÇİNE BAHARATLARI VE PİRİNCİ EKLEYEREK İYİCE YOĞURUN.MİNİK KÖFTELER YAPIN VE UNLANMIŞ BİR TEPSİNİN İÇİNDE YUVARLAYIN.HER TARAFI UNLANSIN.DAHA SONRA UNU YAĞDA KAVURUN SOĞUK SU EKLEYİN VE SUYUN KAYNAMASINI BEKLEYİN.KAYNAYAN SUYUN İÇERİSİNE DOĞRANMIŞ SEBZELERİ VE KÖFTELERİ EKLEYİN.ARA SIRA KARIŞTIRARAK SEBZE VE KÖFTELERİN PİŞMESİNİ BEKLEYİN.DAHA SONRA KÜÇÜK BİR KASEDE LİMON İLE YUMURTA SARISINI ÇIRPIN VE ÇORBAYA EKLEYİN.BİR İKİ TAŞIM KAYNATIN VE OCAĞIN ALTINI KAPATIN. AFİYET OLSUN...

NOT

EĞER ÇORBANIZA KEREVİZ YAPRAĞI EKLERSENİZ ÇORBA PİŞTİKTEN SONRA ÇIKARTIN.SADECE LEZZET VERMESİ ,İÇİN KOYUYORUM.

YÜKSÜK YADA MANTI ÇORBASI



MALZEMELER

4 KİŞİLİK BİR AİLE İÇİN 2 BARDAK KADAR MANTI HAZIRLANIR.

2 ADET RENELENMİŞ KURU SOĞAN

1 BARDAK HAŞLANMIŞ NOHUT

ZEVKİNİZE GÖRE 1 YADA YARIM LİMON

BİRAZ SALÇA

TUZ VE BOL KURU NANE

YAPILIŞI

ÖNCE MANTILAR HAZIRLANIR.BİR TENCEREDE RENDELENMİŞ SOĞANLAR SIVIYAĞDA PEMBELEŞTİRİLİR.SALÇA İLAVE EDİLİR VE SICAK SU KONUR.DAHA SONRA SUYUN İÇİNE MANTILAR VE NOHUT İLAVE EDİLİR.PİŞMEYE BIRAKILIR.ARA SIRA KARIŞTIRARAK BAKINIZ.PİŞRİKTEN SONRA LİMON VE NANESİ EKLENİR.

NOT

ÇORBANIN SUTUNU BİRAZ FAZLA BIRAKIN.ÇÜNKİ HAMUR SUYU İÇİNE ÇEKECEKTİR.BİRDR OCAĞINIZI KAPATTIKTAN SONRA ÇORBANIN İÇİNE BİR ÇAY BARDAĞI SOĞUK SU İLAVE EDİN. ÇORBANIZIN HAMURLAŞMASINI ÖNLERSİNİZ.VAZGEÇEMEYECEĞİNİZ BİR ÇORBA OLACAK.ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN.....

BROKOLİ ÇORBASI



MALZEMELER

1 ADET BROKOLİ

1 ÇAY BARDAĞI TEL ŞEHRİYE

2 YEMEK KAŞIĞI UN

2 BARDAK SÜT

TUZ VE KIRMIZIBİBER

YAPILIŞI

ÖNCE TENCEREDE UNU YAĞDA KAVURUN.ÜZERİNE SÜTÜ BE BİR BARDAK SU İLAVE EDİN.KAYNAYINCA ŞEHRİYEYİ KOYUN.KARIŞTIRARAK PİŞİRİN.BROKOLİLERİDE YIKAYIP KÜÇÜK ÇİÇEKLERE AYIRIP ÇORBAYA İLAVE EDİN.BROKOLİLER PİŞTİKTEN SONRA TEREYAĞINDA KIRMIZIBİBER YAKIP ÇORBANIZI SERVİSE HAZIRLAYIN. AFİYET OLSUN......

BUĞDAY SALATASI



MALZEMELER

1 SU BARDAĞI HAŞLANMIŞ BUĞDAY

1 ADET KIRMIZI BİBER

BİRAZ DÖVÜLMÜŞ CEVİZ

1 TATLI KAŞIĞI KETEN TOHUMU

6-7 ADET SİYAH ZEYTİN

TUZ,LİMON,ZEYTİNYAĞ(isteğe bağlı nar ekşisi)

KURU NANE VE KURU FESLEĞEN(isterseniz malzemeyi dahada zenginleştirebilirsiniz,maydanoz,dereotu,mısır gibi)

YAPILIŞI

BUĞDAYI BİRGÜN ÖNCEDEN ISLATIP ERTESİ GÜN HAŞLAYIN VE MALZEMELERİN HEPSİNİ KARIŞYIRARAK SERVİS TABAĞINA ALIN.

ÇOK BESLEYİCİ VE SAĞLIKLI BİR SALATA.AFİYET OLSUN....

SOSLU PATATES SALATASI



MALZEMELER

6-7 ADET PATATES

1 ADET RENDE HAVUÇ

2-3 ADET TAZE SOĞAN

BİRAZ MOR LAHANA

2 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT

2 YEMEK KAŞIĞI MAYONEZ

1-2 DİŞ EZİLMİŞ SARMISAK

3-4 DAL DEREOTU

TUZ,LİMON,ZEYTİNYAĞ

YAPILIŞI

BÜYÜKÇE BİR KASEYE SIRAYLA HAŞLANMIŞ PATATESLERİ VE DİĞER MALZEMELERİ EKLEYİN LİMON VE ZEYTİNYAĞ İLE TATLANDIRIN.EN SON BİR KASEYE YOĞURT,MAYONEZİSARMISAK VE DEREOTUNU KOYARAK KARIŞTIRIM.VE SALATANIN ÜZERİNE GEZDİRİN PUL BİBER İLE SÜSLEYİN.AFİYET OLSUN.....

CEVİZLİ KABAK



MALZEMELER

1 KİLO KABAK

1 KÜÇÜK KASE SÜZME YOĞURT(yoksa normal yoğurt)

2-3 DİŞ EZİLMİŞ SARMISAK

1 KÜÇÜK KASE MAYONEZ

1 BARDAK İRİ DÖVÜLMÜŞ CEVİZ

YARIM DEMET DEREOTU

TUZ ,KIRMIZIBİBER,K,MYON

YAPILIŞI

KABAKLAR RENDELENİR,SUYU SIKILIR VE BİRAZ ZEYTİNYAĞINDA KAVRULUR VE SOĞUTULUR.MALZEMELERİN HEPSİ KARIŞTIRILARAK SERVİS TABAĞINA ALINIR. DENEMENİZİ TAVSİYE EDERİM..AFİYET OLSUN......

CEVİZLİ KERVİZ SALATASI



MALZEMELER

2 ADET RENDELENMİŞ KEREVİZ

2-3 KAŞIK YOĞURT

2 KAŞIK MAYONEZ

1 DİŞ SARMISAK

BİRAZ CEVİZ

BİR İKİ DAL DEREOTU

TUA KIRMIZIBİBER

YAPILIŞI

RENDELENMİŞ KEREVİZLERİ BİR KASEYE ALIN.TÜM MALZEMELERİ EKLEYEREK KARIŞTIRIN VE SERVİS TABAĞINA YERLEŞTİRİN.ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN....

ZENCEFİLLİ TARÇINLI ELMA REÇELİ



MALZEMELER

2 KİLO SERT YEŞİL ELMA

2 KİLO TOZ ŞEKER

4-5 ADET KARANFİL1 ÇAY KAŞIĞI TOZ ZENCEFİL

2 ÇAY KAŞIĞI LİMON TUZU

2-3 ADET KABUK TARÇIN

ELMALARINIZ KABUKLARINI SOYUN VE TENCERENİZE KÜP KÜP DOĞRAYIN,ÜZERİNE TOZ ŞEKERİ BOŞALTIN.ZENCEFİL VE LİMON TUZU HARİÇ MALZEMELERİ EKLEYTEREK HARLI ATEŞTE BİRAZ KÖPÜRMESİNİ SAĞLAYIN VE KISIK ATEŞE ALIN.ZENCEFİLİDE EKLEYİN.15-20 BAKİKA SONRA LİMON TUZUNU EKLEYİN.30 DAK KIZIK ATEŞTE PİŞİRİM.KAVANOZLARA BOŞALTMADAN ÖNCE KARANFİL VE TARÇINLARI ÇIKARTIN.BEN SICAK İKEN KAVANOZLARA BOŞALTIYORUM. NEFİS BİR REÇEL.ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN

23 Şubat 2009

SEBZELİ TAVUKLU PİLAV



MALZEMELER

1 BARDAK BALDO PİRİNÇ

1 ADET RENDE HAVUÇ

YARIM SU BARDAĞI KADAR KONSERVE BEZELYE

200 GR KUŞBAŞI DOĞRANMIŞ TAVUK GÖĞSÜ

5- 6 DAL DEREOTU VE TUZ

YAPILIŞIPİRİNCİ YIKAYIP SICAK SUDA 15-20 DAKİKA KADAR ISLATIN.TAVUKLARI HAŞLAYIN.PİRİNCİ SÜZÜP SIVIYAĞDA KAVURUN.DEREOTU HARİÇ TÜM MALZEMELERİ İLAVE EDİN.1,5 SICAK TAVUK SUYUNUDA EKLEYEREK ÖNCE HARLI SONRA KISIK ATEŞTE PİŞMEYE BIRAKIN.DEREOTUNU EN SON İNDİRMEYE YAKIN DOĞRAYIP PİLAVINIZA SERPİŞTİRİN VE DEMLENMEYE BIRAKIN.ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN....

YEŞİL MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI



MALZEMELER

1 SU BARDAĞI HAŞLANMIŞ YEŞİL MERCİMEK

1,5 SU BARDAĞI DÖVMELİK BULGUR

2 ADET KURU SOĞAN

1 TATLI KAŞIĞI BİBER SALÇASI

TUZ,KARABİBER,KIRMIZIBİBER

YAPILIŞI

YEŞİL MERCİMEK HAŞLANIR.SOĞANLAR DOĞRANARAK SIVIYAĞDA KAVRULUR,BİRAZ SALÇA İLAVE EDİLİR.DAHA SONRA SIRAYLA MERCİMEK,BULGUR VE BAHARATLAR EKLENİR .3 BARDAK SICAK SU KONARAK KISIK ATEŞTE PİŞİRİLİR.ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN...

MARMELATLI KURABİYE



MALZEMELER

1 PAKET ODA SICAKLIĞINDA YUMUŞAMIŞ MARGARİN

3 YEMEK KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ

1 VANİLYA

1 KABARTMA TOZU

1 LİMON KABUĞU RENDESİ

1YUMURTA(SARISI İÇİNE BEYAZI DIŞINA)

DÖVÜLMÜŞ CEVİZ

ALABİLDİĞİ KADAR UN

İSTEDİĞİNİZ ÇEŞİT MARMELAT(BEN AHUDUDU KULLANDIM)

YAPILIŞI

ÖNCE BİR KASEYE YUMURTANIN AKINI AYIRIN.BAŞKA BİR KASEYEDE CEVİZ KOYUN.DİĞER MALZEMELERİN HEPSİNİ KARIŞTIRIP KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA BİR HAMUR ELDE EDİN.FIRININZI170 DERECEDE ISITIN.TEPSİNİZE YAĞLI KAĞIT SERİN.HAMURDAN PARÇALAR KOPARTARAK ORTASINI ÇUKURLAŞTIRARAK ÖNCE YUMURTA AKINA DA DA SONRADA CEVİZE BULAYARAK TEPSİYE DİZİN.FIRINDA 25-30 DAKİKA PİŞİRİN.PİŞİNCE ILIMASINI BEKLEYİP MARMELETINI KOYABİLİRSİNİZ.

NOT

BU KURABİYEYİ PİŞİRİRKEN LÜTFEN MUTFAKTAN AYRILMAYIN.ÇÜNKİ KURABİYELERİN ÇUKURLARI FIRINDA 10 DAKİKA SONRA DÜZLEŞİYOR.SİZ TEPSİYİ ÇIKARIP KURABİYELERİ TEKRAR ÇUKURLAŞTIRIP FIRINA VERİN. GÖZÜNÜZ FIRINDA OLSUN.ÇOK NEFİS BİR KURABİYE..ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN....

ELMALI CEVİZLİ KEK



  • MALZEMELER
  • 3 YUMURTA
  • 1,5 SU BARDAĞI ŞEKER
  • 1 SU BARDAĞI SÜT
  • 1 ÇAY BARDAĞI YOĞURT
  • 1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
  • 1 VANİLYA
  • 1 KABARTAMA TOZU
  • 2,5 SU BARDAĞI UN
  • 2 ELMA
  • TARÇIN VE DÖVÜLMÜŞ CEVİZ
  • YAPILIŞI
  • ÖNCE ELMALARI RENDELEYİN,DÖVÜLMÜŞ CEVİZ İLAVEEDİN VE ÇOK AZ UN KOYARAK HARMANLAYIN.(BİR KASEDE BEKLETİN).DAHA SONRA YUMURTALARI MİKSERLE İYİCE ÇIRPIN ŞEKERİ İLAVE EDEREK ÇIRPMAYA DEVAM EDİN.UN VE ELMALAR HARİÇ MALZEMELERİN HEPSİNİ İLAVEEDİN.EN SON ELMALARI VE UNU KOYARAK YAĞLANMIŞ KEK KALIBINA BOŞALTIN.ÖNCEDEN ISITILMIŞ 200 DERECELİK FIRINDA 175 DERECEDE 50-60 DAKİKA KADAR PİŞİRİN.ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN.....

HAVUÇLU CEVİZLİ KEK


MALZEMELER
3 YUMURTA
4 KAHVE FİNCANI ŞEKER
2,5 KAHVE FİNCANI SIVIYAĞ
2,5 KAHVE FİNCANI SÜT
1 VANİLYA
1 KABARTMA TOZU
BİRAZ CEVİZ
2 ADET RENDELENMİŞ HAVUÇ
7 KAHVE FİNCANI UN
BİRAZ TARÇIN
YAPILIŞI
ÖNCE YUMURTALARI MİKSERLE İYİCE ÇIRPIN,DAHA SONRA ŞEKER İLAVE EDEREK ÇIRPMAYA DEVAM EDİN.HAVUÇ VE CEVİZ HARİÇ MALZEMELERİN HEPSİNİ EKLEYEREK ÇIRPMAYA DEVAM EDİN.EN SON HAVUÇ VE CEVİZİ BİRAZ UN İLE HARMANLAYARAK İLAVE EDİN VE YAĞLANMIŞ KEK KALIBINA BOŞALTIN.ÖNCEDEN ISITILMIŞ 200 DERECELİK FIRINDA 50 DAKİKADAN SONRA KÜRDAN TESTİ YAPARAK PİŞİRİN.ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN.....

DAMLA ÇİKOLATALI PAMUK KEK


MALZEMELER
3 YUMURTA
1 SU BARDAĞI ŞEKER
1 SU BARDAĞI SÜY
YARIM SU BARDAĞI SIVIYAĞ
1 VANİLYA
1 KABARTMA TOZU
2 SU BARDAĞI+1 YEMEK KAŞIĞI UN
1 SU BARDAĞI DAMLA ÇİKOLATA
YAPILIŞI
ÖNCE YUMURTALARI MİKSERLE İYİCE ÇIRPIN,ŞEKERİ İLAVE EDİP ÇIRPMA İŞİNE DEVAM EDİN.DAHA SONRA SIRAYLA SÜTÜ,SIVIYAĞI,VANİLYA ,KABARTMA TOZUNU VE UNU İLAVE EDİN. EN SON DAMLA ÇİKOLATALARI BİRAZ UN İLE HARMANLAYIP KEK MALZEMESİNE İLAVE EDİN VE YAĞLANMIŞ KAK KALIBINA BOŞALTIN.ÖNCEDEN FIRINI 200 DERECEDE ISITIN.175 DERECEDE PİŞİRİN.BEN BU KEKİ 65 DAKİKADA BİŞİRDİM.SİZDE 50 DAKİKADAN SONRA KÜRDAN YAD BIÇAK TESTİ YAPIN. ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN....

SOSLU YEŞİL MERCİMEKLİ SİGARA BÖREĞİ....


MALZEMELER
1 BARDAK HAŞLANMIŞ YEŞİL MERCİMEK
1-2 ADET KURU SOĞAN
TUZ ,KARABİBER,KIRMIZIBİBER
4 ADET YUFKA
YAPILIŞI
YUFKALARI SİGARA BÖREĞİ GİBİ 8 EŞİT PARÇAYA BÖLÜN.SOĞANLARI SIVIYAĞDA BİRAZ KAVURUN MERCİMEKLERİ İLAVE EDİN BİRAZ SALÇA EKLEYİN.EN SON TUZ VE BAHARATLARIDA EKLEYEREK OCAĞINIZI KAPATIN.SOĞUYUNCA BÖREKLERİNİZİ SARIN VE KIZARTIN. SON OLARAK HAZIRLADIĞINIZ SOSU ÜZERİNE GEZDİRİN.
SOSU İÇİN
2-3 KAŞIK YOĞURT
1 KAŞIK MAYONEZ
1 DİŞ DÖVÜLMÜŞ SARMISAK
BİRAZ DEREOTU VE PUL BİBERİ KARIŞTIRDIM.BÖREKLER SICAKKEN ÜZERLERİNE BU SOSTAN GEZDİRİN.ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN.......

MANTARLI KREMALI MİLFÖYLER


MALZEMELER
1 PAKET MİLFÖY HAMURU
1 PAKET KÜLTÜR MANTARI
1 PAKET KREMA
1 ADET KIRMIZI BİBER
2 ADET KURU SOĞAN
TUZ,KIRMIZIBİBER,KARABİBER VE KEKİK
1 YUMURTA SARISI
YAPILIŞI
MİLFÖY HAMURLARINI ERİTİN.DOĞRANMIŞ SOĞANLARI BİBERLE BERABER SIVIYAĞDA SOTELEYİN.MANTARLARI EKLEYİN.SUYUNU ÇEKMESİME YAKIN TUZUNU VE BAHARATLARINI EKLEYİN.SON OLARAK KREMAYI İLAVE EDİN VE ŞÖYLE BİR ÇEVİREREK OCAĞINIZI KAPATIN.YAĞLANMIŞ YADA YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ TEPSİYE MİLFÖYLERE İSTEDİĞİNİZ ŞEKLİ VEREREK MANTARLARI SARIN.ÜZERİNE BİR YUMURTA SARISI SÜREREK ÖNCEDEN ISITILMIŞ 200 DERECELİK FIRINDA KIZARANA KADAR PİŞİRİN.ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN....

KIYMALI CEVİZLİ SARAY BÖREĞİ



MALZEMELER

5 ADET YUFKA

YARIM KİLO KIYMA

2 ADET KURU SOĞAN

2 ADET PIRASA

1 ADET HAVUÇ

BİRAZ DÖVÜLMÜŞ CAVİZ

TUZ ,KARABİBER,KIRMIZIBİBER

1 KASE YOĞURT

2 YUMURTA SARISI

GALETA UNU

YAPILIŞI

BÜYÜKÇE BİR TAVADA SOĞANLARI KAVURUN.DAHA SONRA İÇİNE HALKA HALKA DOĞRANMIŞ PIRASALARI VE REBDELENMİŞ HAVUÇLARI EKLEYEREK KAVURMAYA DEVAM EDİN.EN SON TUZ ,BAHARATLAR VE CEVİZİ EKLEYİN.BÖREK İÇİNİZ HAZIRLANDI.

ATRI BİR KASEYE YOĞURT,YUMURTA SARISI VE BİRAZ SIVIYAĞ KOYUN İYİCE ÇIRPIN.AYRICA BİR KASEYEDE GALETA UNU KOYUN.

YUFKALARI 8 EŞİT PARÇAYA KESİN.İÇİNE KIYMALI HARÇTAN KOYUN VE SİGARA BÖREĞİ ŞEKLİNDE SARIN.BÖREKLERİNİZİ ÖNCE YOĞURTLU MALZEMEYE DAHA SONRADA GALETA UNUNA BULAYIP YAĞLANMIŞ TEPSİYE DİZİN.200 DERECELİK FIRINDA BÖREKLER KIZARANA KADAR PİŞİRİN.ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN.

PEYNİRLİ PUF BÖREK


MAKZEMELER
5 ADET YUFKA
3 YUMURTA
2 BARDAK SÜT
1 ŞİŞE SODA
BİRAZ SIVIYAĞ
İÇ MALZEMELER
250 GR BEYAZ PEYNİR
BİRAZ RENDE KAŞAR PEYNİRİ
DEREOTU
YAPILIŞI
BİR KASEYE YUMURTA,SÜT,SODA VE SIVIYAĞI KOYUP İTİCE ÇIRPIN.TEPSİNİZİ YAĞLAYIN.BİRİNCİ YUFKAYI TEPSİYE YAYIN.ÜZERİNİ SÜTLÜ HARÇ GEZDİRİN.İKİNCİ YUFKAYI PARÇALAYARAK SÜTLÜ HARCIN ÜZERİNE YERLEŞTİRİN.TEKRAR SÜTLÜ HARÇ KOYUN.ÜÇÜNCÜ YUFKAYIDA KOYDUKTAN SONRA YİNE SÜTLÜ HARÇ VE HARMANLADIĞINIZ PEYNİRLERİ SERPİŞRİRİN.BEŞİNCİ YUFKAYIDA YERLEŞTİRDİKTEN SONRA EN ALTTAKİ YUFKAYI BÖREĞİN ÜZERİNE KAPATIN. BÖREĞİNİZİ DİLİMLEYİN VE KALAN SÜTLÜ HARCIDA DÖKÜP BİR SAAT KADAR DİMLENDİRİN.FIRININIZI 200 DERECEDE ISITIN.175 DERECEDE ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİN. ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN......

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails