24 Şubat 2009

ZENCEFİLLİ TARÇINLI ELMA REÇELİ



MALZEMELER

2 KİLO SERT YEŞİL ELMA

2 KİLO TOZ ŞEKER

4-5 ADET KARANFİL1 ÇAY KAŞIĞI TOZ ZENCEFİL

2 ÇAY KAŞIĞI LİMON TUZU

2-3 ADET KABUK TARÇIN

ELMALARINIZ KABUKLARINI SOYUN VE TENCERENİZE KÜP KÜP DOĞRAYIN,ÜZERİNE TOZ ŞEKERİ BOŞALTIN.ZENCEFİL VE LİMON TUZU HARİÇ MALZEMELERİ EKLEYTEREK HARLI ATEŞTE BİRAZ KÖPÜRMESİNİ SAĞLAYIN VE KISIK ATEŞE ALIN.ZENCEFİLİDE EKLEYİN.15-20 BAKİKA SONRA LİMON TUZUNU EKLEYİN.30 DAK KIZIK ATEŞTE PİŞİRİM.KAVANOZLARA BOŞALTMADAN ÖNCE KARANFİL VE TARÇINLARI ÇIKARTIN.BEN SICAK İKEN KAVANOZLARA BOŞALTIYORUM. NEFİS BİR REÇEL.ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN

1 yorum:

  1. elinize sağlık.zencefil nasıl bir tat veriyor acaba

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails