23 Şubat 2009

HAVUÇLU CEVİZLİ KEK


MALZEMELER
3 YUMURTA
4 KAHVE FİNCANI ŞEKER
2,5 KAHVE FİNCANI SIVIYAĞ
2,5 KAHVE FİNCANI SÜT
1 VANİLYA
1 KABARTMA TOZU
BİRAZ CEVİZ
2 ADET RENDELENMİŞ HAVUÇ
7 KAHVE FİNCANI UN
BİRAZ TARÇIN
YAPILIŞI
ÖNCE YUMURTALARI MİKSERLE İYİCE ÇIRPIN,DAHA SONRA ŞEKER İLAVE EDEREK ÇIRPMAYA DEVAM EDİN.HAVUÇ VE CEVİZ HARİÇ MALZEMELERİN HEPSİNİ EKLEYEREK ÇIRPMAYA DEVAM EDİN.EN SON HAVUÇ VE CEVİZİ BİRAZ UN İLE HARMANLAYARAK İLAVE EDİN VE YAĞLANMIŞ KEK KALIBINA BOŞALTIN.ÖNCEDEN ISITILMIŞ 200 DERECELİK FIRINDA 50 DAKİKADAN SONRA KÜRDAN TESTİ YAPARAK PİŞİRİN.ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails