24 Şubat 2009

KREMALI TAVUK



MALZEMELER

6-7 ADET TAVUK PİRZOLASI(butta olabilir)

1 PAKET KREMA

2 DİŞ EZİLMİŞ SARIMSAK

1 KAŞIK UN

TUZ,KARABİBER,KIRMIZIBİBER VE ZEYTİNYAĞ

BİRAZ RENDELENMİŞ KAŞAR PEYNİRİ

2 ADET DOĞRANMIŞ TAZE SOĞAN

YAPILIŞI

TAVUKLARI YIKADIKTAN SONRA BİR KASEYE ALIN.TUZ ,BAHARATLAR VE ZEYTİNYAĞ İLE HARMANLAYIN.BORCAMA DİZİN.BİR TAVADA BİRAZ SIVIYAĞ İLE UNU KAVURUN,SARMISAKLARI VE TAZE SOĞANI EKLEYİN.HEMEN BİR PAKET KREMAYI BOŞALTIN VE BİRAZ PİŞİRİN.BEN AKIŞKAN BİR KIVAM SEVDİĞİM İÇİN YARIM ÇAY BARDAĞI KADAR SU EKLEDİM.BEŞ DAKİKA KADAR PİŞİRİN VE OCAĞI KAPATIN.BU SOSU KAŞIKLA TAVUKLARIN ÜZERİNE GEZDİRİN.SON OLARAK RENDELENMİŞ KAŞAR PEYNİRİNİ ÜZERİNE SERPİŞTİRDİKTEN SONRA ÖNCEDEN ISITILMIŞ230 DERECELİK FIRINDA 25-30 DAK PİŞİRİN.

DENEMENİZİ TAVSİYE EDERİM.ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails