23 Şubat 2009

DAMLA ÇİKOLATALI PAMUK KEK


MALZEMELER
3 YUMURTA
1 SU BARDAĞI ŞEKER
1 SU BARDAĞI SÜY
YARIM SU BARDAĞI SIVIYAĞ
1 VANİLYA
1 KABARTMA TOZU
2 SU BARDAĞI+1 YEMEK KAŞIĞI UN
1 SU BARDAĞI DAMLA ÇİKOLATA
YAPILIŞI
ÖNCE YUMURTALARI MİKSERLE İYİCE ÇIRPIN,ŞEKERİ İLAVE EDİP ÇIRPMA İŞİNE DEVAM EDİN.DAHA SONRA SIRAYLA SÜTÜ,SIVIYAĞI,VANİLYA ,KABARTMA TOZUNU VE UNU İLAVE EDİN. EN SON DAMLA ÇİKOLATALARI BİRAZ UN İLE HARMANLAYIP KEK MALZEMESİNE İLAVE EDİN VE YAĞLANMIŞ KAK KALIBINA BOŞALTIN.ÖNCEDEN FIRINI 200 DERECEDE ISITIN.175 DERECEDE PİŞİRİN.BEN BU KEKİ 65 DAKİKADA BİŞİRDİM.SİZDE 50 DAKİKADAN SONRA KÜRDAN YAD BIÇAK TESTİ YAPIN. ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails