24 Şubat 2009

EKŞİLİ KÖFTELİ ÇORBA



MALZEMELER

250 GR KIYMA

1 ADET KÜP ŞEKLİNDE DOĞRANMIŞ HAVUÇ

2 ADET KÜP ŞEKLİNDE DOĞRANMIŞ PATATES

1-2 DAL KEREVİZ YAPRAĞI(isteğe bağlı ama koymanızı tavsiye ederim.son derece lezzetli oluyor.)

2 YEMEK KAŞIĞI UN

1 YEMEK KAŞIĞI PİRİNÇ

1 YUMURTA SARISI

YARIM LİMON SUYU

TUZ KARABİBER,KIRMIZIBİBER

YAPILIŞI

ÖNCE KÖFTELERİ HAZIRLAYIN.KIYMANIN İÇİNE BAHARATLARI VE PİRİNCİ EKLEYEREK İYİCE YOĞURUN.MİNİK KÖFTELER YAPIN VE UNLANMIŞ BİR TEPSİNİN İÇİNDE YUVARLAYIN.HER TARAFI UNLANSIN.DAHA SONRA UNU YAĞDA KAVURUN SOĞUK SU EKLEYİN VE SUYUN KAYNAMASINI BEKLEYİN.KAYNAYAN SUYUN İÇERİSİNE DOĞRANMIŞ SEBZELERİ VE KÖFTELERİ EKLEYİN.ARA SIRA KARIŞTIRARAK SEBZE VE KÖFTELERİN PİŞMESİNİ BEKLEYİN.DAHA SONRA KÜÇÜK BİR KASEDE LİMON İLE YUMURTA SARISINI ÇIRPIN VE ÇORBAYA EKLEYİN.BİR İKİ TAŞIM KAYNATIN VE OCAĞIN ALTINI KAPATIN. AFİYET OLSUN...

NOT

EĞER ÇORBANIZA KEREVİZ YAPRAĞI EKLERSENİZ ÇORBA PİŞTİKTEN SONRA ÇIKARTIN.SADECE LEZZET VERMESİ ,İÇİN KOYUYORUM.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails