25 Şubat 2009

SÜTLAÇ



MALZEMELER

1 KG SÜT

1,5 ÇAY BARDAĞI PİRİNÇ

1 LİTRE SU(4 bardak)

2 YEMEK KAŞIĞI PİRİNÇ UNU

1 BARDAK SU

2,5 SU BARDAĞI ŞEKER(ben 2 bardak koymama rağmen şekerli oldu.siz kendi damak zevkinize göre şekerini ayarlayın.)

BİRAZ PORTAKAL KABUĞU RENDESİ

SÜTLACI İLK KEZ YAPANLAR DAHİ HİÇ KORKMASIN.TARİFİ UYGULARSANIZ MÜKEMMEL SONUÇ ALIRSINIZ.

YAPILIŞI

ÖNCE PİRİNCİ BİR LİTRE SUDA PİRİNÇLER UZAYANA VE KENDİ SUYUNU ÇEKENE KADAR PİŞİRİN.SÜTÜNÜ İLAVE EDİN.KAYNAMASINI BEKLEYİN.BU ARADAPİRİNÇ UNUNU BİR KASEDE BİR BARDAK SU İLE İYİCE EZİN.KAYNAMAKTA OLAN SÜTTEN 2-3 KAŞIK ALARAK PİRİNÇ UNUNA İLAVE EDİN ILINMASINI SAĞLAYIN.PİRİNÇ UNUNU VE PORTAKAL KABUĞU RENDESİNİ SÜTE İLAVE EDEREK BİR 10 DAK DAHA KAYNAMASINI SAĞLAYIN.EN SON ŞEKERİNİ EKLEYİN VE BİR İKİ TAŞIM KARIŞTIRARAK PİŞİRİN VE OCAĞIN ALTINI KAPATIN.SICAKKEN KASELERE BOŞALTIN.ÜZERİNİ TARÇINLA SÜSLEYİN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails