31 Mart 2009

NOHUTLU,SARMISAKLI ISPANAK BAŞI



MERHABALAR,BU YEMEK BİRAZ İLGİNÇ .YEMEKMİ DESEM ÇORBAMI DESEM BİLEMEDİM.AMA SUYUNU AZ KOYARSANIZ YEMEK OLUYOR ,BİRAZ FAZLA KOYUNCADA ÇORBA OLUYOR.ARTIK KARARI SİZ VERİN.ŞİMDİ TARİFE GEÇİYORUM.

BEN ISPANAK YEMEĞĞİ YAPACAĞIM GÜNLERDE ISPANAĞIN BAŞLARINI AYRI BİR KASEDE BİRİKTİRİP ,YIKAR,DURULAR VE POŞETLEYEREK DERİN DONDURUCUYA KOYARIM.BÖYLECE BAZEN ÇORBALARA İLAVE EDERİM.

MALZEMELER

5-6 DEMET ISPANAK BAŞI

1 ADET KURU SOĞAN

BİRAZ HAŞLANMIŞ NOHUT

1 YEMAK KAŞIĞI PİRİNÇ

100GR KADAR KIYMA

TUZ,KARABİBER,KIRMIZIBİBER,

2-3 DİŞ EZİLMİŞ SARMISAK

YARIM YADA İSTEĞE GÖRE 1 LİMON VE KURU NANE

YAPILIŞI

SOĞANI MİNİK DOĞRAYARAK SIVIYAĞDA KAVURUN.BİRAZ SALÇA İLAVE EDEREK KAVURMAYA DEVAM EDİN.KIYMAYI EKLEYİN.KAVURARAK NANE HARİÇ BAHARATLARI EKLEYİN.BUZLUKTAN ÇIKMIŞ ISPANAK BAŞLARINI ,NOHUTU VE PİRİNCİDE(ben pirinç koymayı unutmuşum ama mutlaka koyun) İLAVE EDİN.BİRAZ SICAK SU KOYARAK PİRİNÇLER UZAYANA KADAR PİŞMEYE BIRAKIN.BU ARADA SARMISAK LİMON VE NANEDEN BİR SOS YAPARAK YEMEĞİNİZE İLAVE EDİN.ŞÖYLE BİR KARIŞTIRARAK OCAĞINIZIN ALTINI KAPATIN.ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN.........

1 yorum:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails