23 Mart 2009

BİBERİYELİ FIRINDA PATATES


ÇOK HAFİF VE LEZZTLİ.ÖZELLİKLEDE KIZARMIŞ PATATES TUTKUNLARI İÇİN.DENEYİN PİŞMAN OLMAZSINIZ.
MALZEMELER
5-6 ADER ELMADİLİMİ ŞEKLİNDE DOĞRANMIŞ PATATES
ZEYTİNYAĞ
1DİŞ DÖVÜLMÜŞ SARMISAK
TUZ,KARABİBER,KIRMIZI PUL BİBER,BİBERİYE,VE KEKİK
YAPILIŞI
PATATESLERİ YIKAYIP DOĞRAYIN VE BİR KASEYE ALIN.AYRI BİR KASENİN İÇİNDE DÖVÜLMÜŞ SARMISAK,ZEYTİNYAĞ,VE BAHARATLARI KARIŞTIRARAK PATATESLERE İLAVE EDİN VE HEPSİNİ HARMANLAYIN.FIRIN TEPSİSİNE YAĞLI KAĞIT SERİN VE ÜZERİNE PATATESLERİ DÖKÜN.FIRINI 200 DERECEDE ISITIN.VE SICAK FIRINDA PİŞİRİN. ÖZELLİKLE TAVUĞUN VE ET YEMEKLERİNİN YANINDA SUNABİLİRSİNİZ.ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN.......

5 yorum:

  1. Şehnazım ellerine sağlık.Biberiyeli denemesem de bu şekildeki patatesi ben de seviyorum...sevgiler canım...

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık canım.kekikli de harika oluyor.biberiyeyi deneyeceğim.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. Bende çok severek yerim,ellerine sağlık...

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. bilgisayarımı yeni açtım ve şimdi gördüm yorumunu.hep yorum yazanlara geri dönerim hiç dönüpte yorum bırakmadığım kimse yoktur.bu sefer kaçtı demek ki.iki çocukla anca yetişebiliyorum.
    patatesler harika görünüyor.ellerine sağlık.taze biberiya ile olurmu .bizim bahçede çok var...
    sevgilerle...

    YanıtlaSil
  5. o adanalısın demek benimkiler duymasın adanalı dizisi hastasıylar...

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails