07 Mart 2009

MUHALLEBİLİ TEL KADAYIF



MERHABALAR,BU GÜZEL TARİFİN SAHİBİ PORTAKAL AĞACI.ONA BURADAN TEŞEKKÜR EDİYORUM BU GÜZEL TARİFİ BİZLERLE PAYLAŞTIĞI İÇİN.DAHA ÖNCEDE YAPMIŞTIM AMA RESMİNİ ÇEKME FIRSATIM OLMAMIŞTI.ASLINDA DİLİM HALİNDE RESİMLEMEK İSTEDİM AMA KESEMEZDİM.ÇÜNKİ BU TATLI BUGÜN AKŞAM GİDECEĞİMİZ BİR YEMEK DAVETİ İÇİN HAZIRLANDI.BU YÜZDEN KESEMEDİM.ŞİMDİ TARİFİ YAZIYORUM

MALZEMELER

YARIM KİLO TEL KADAYIF

125GRTEREYAĞ+125GR MARGARİN

MUHALLEBİSİ

1 KİLO SÜT

5 YEMEK KAŞIĞI

PİRİNÇ UNU

2 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER

ŞERBETİ İÇİN

4 SU BARDAĞI ŞEKER

3,5 SU BARDAĞI SU

BİRKAÇ DAMLA LİMON

YAPILIŞI

ÖNCE ŞERBETİNİ PİŞİRİP SOĞUMAYA BIRAKIN.MARGARİN VE TEREYAĞINI OCAKTA ERİTİP ILITIN.KADAYIFLARI BÜYÜKÇE BİR TEPSİYE BOŞALTIN.ILINAN YAĞI KADAYIFIN ÜZERİNE DÖKÜN VE ELİNİZLE KADAYIFI AÇA AÇA YAĞI YEDİRİN.KADAYIFIN YARISINIELİNİZLE BASTIRARAKORTA BOY BORCAMA YADA TEPSİYE YAYIN.MUHALLEBİYİ PİŞİRİN VE TEPSİDEKİ KADAYIFIN ÜZERİNE YAYIN.MUHALLEBİNİN ÜZERİNE BİR BARDAK KADAR DÖVÜLMÜŞ ÇEVİZ SERPİNVE DİĞER YARIM KADAYIFI MUHALLEBİNİN ÜZERİNE YAYIN.FIRININIZI ÖNCEDEN 200 DERECEDE ISITIN.AMA 180 DERECEDE KADAYIFINIZ NAR GİBİ KIZARANA KADAR PİŞİRİN.

NOT

İYİCE KIZARMAZSA ŞERBETİ DÖKÜNCE BEYAZLAŞIR.

FIRINDAN ÇIKAN KADAYIFINIZA SOĞUMUŞ ŞERBETİ DÖKÜN VE ÜZERİNİN KURUMAMASI İÇİN BİR TESİYLE ÖRTÜN.AFİYET OLSUM.....

7 yorum:

  1. ellerine sağlık canım.çok severim.çok leziz görünüyor,afiyetle yiyin..iyi hafta sonları.sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  2. nefis görünüyor canım arkadaşım.ellerine sağlık.yiyecek olanlara da afiyetler olsun...

    YanıtlaSil
  3. Sizin kadayıfta şahane gözüküyor. Ellerinize sağlık. Kaymaklı olmuş sizinki.

    YanıtlaSil
  4. Kadınlar günümüz kutlu olsun.

    YanıtlaSil
  5. canım ellerine sağlık bu tatlıyı bende çok severim.ayrıca kadınlar günümüz kutlu olsun...
    turuncumutfak

    YanıtlaSil
  6. slm ben geldim geçerken bi ugrayayım dedim:):) iyi ettim sevgiler.....

    YanıtlaSil
  7. en sefdiğim ttlıdır ellerine sağlık canım...

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails