22 Mart 2009

HASANPAŞA KÖFTESİ



KÖFTE YAPMAK HİÇ BU KADAR KOLAY OLMAMIŞTI....ÇOK KOLAY ,VAKİT ALMAYAN AYNI ZAMANDADA SOFRANIZI BİR ŞÖLENE ÇEVİREN ÇOK LEZZETLİ BİR YEMEK.HEMEN TARİFİNİ YAZIYORUM..

MALZEMELER

YARIM KİLO YARISI DANA YARISI KOYUN KIYMASI

YARIM PAKER HAZIR KÖFTE HARCI

2 YEMEK KAŞIĞI GALETA UNU

4 ADET PATATES

BİRAZ TEREYAĞ VE SÜT

YAPILIŞI

KIYMAYI BİR KASEYE ALIN.İÇİNE KÖFTE HARCINI VE GALETA UNUNU KOYARAK İYİCE YOĞURUN.BU ARADA YIKANMIŞ KABUKLARI SOYULMUŞ PATATESLERİ HAŞLAMAYA BIRAKIN.BORCAMINIZI SIVIYAĞ İLE BİRAZ YAĞLAYIN.FIRININIZI 200DERECEDE ISITMAYA BAŞLAYIN.KÖFTELERDEN BÜYÜKÇE PARÇALAR ALIN VE ÇANAK ŞEKLİ VEREREK BORCAMA DİZİN.BENİM KIYMAMDAN 12 ADET KÖFTE ÇIKTI.VE KÖFTELERİ BU ŞEKİLDE FIRINA VERİN.YAR YARIYA PİŞİMCE FIRINDAN ÇIKARTIN.BU ARADA PATATES PÜRESİNİ HAZIRLAYIN VE YARIM PİŞMİŞ KÖFTELERİN ÜZERİNE PATATES PÜRESİNİ PAYLAŞTIRIN.HEMEN BİR YEMEK KAŞIĞI KADAR SALÇAYI KÜÇÜK BİR KASEYE KOYUN.İÇİNEDE SICAK SU İLAVE EDEREK İYİCE ERİTİN VE KÖFTELERİN ÜZERİNE GEZDİRİN TEKRAR FIRINA KOYUP 10-15 DAKİKA SONRA ÇIKARTIN.İŞTE BUKADAR.

YAZININ UZUN OLDUĞUNA BAKMAYIN.BEN BİRAZ DETAYLI ANLATMAYI SEVİYORUM.ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN.....

2 yorum:

  1. Şehnazım eline sağlık...köfteye bazen ben de galeta unu koyarım.ama dana ve koyunu hiç karıştırmamıştım.dün tv de de öyle bir tarif verdiler.Bir dahakine ben de öyle deneyim..iyi pazarlar ve afiyetler olsun canım...

    YanıtlaSil
  2. Görüntüsü harika.
    Tadi zaten nefis olmustur.
    Ellerine saglık.
    Sıcacık sevgiler.

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails