Follow Me on Pinterest

04 Mayıs 2011

KABAK MÜCVER




EN SEVDİĞİM YEMEKLERDEN BİRİDİR KABAK MÜCVER..HEP BANA RAHMETLİ ANNEANNEMİ HATIRLATIR..BİRKAÇ SENEDİR YAPMIYORDUM..HEP KIZARTMADAN KAÇTIĞIM İÇİN AMA ARTIK BUGÜN YAPMAYA KARAR VERDİM..ÇOK ÖZLEMİŞİM ÇOK..

TARİFİ YAZIP HEMEN KAÇICAM..HEPİNİZE SEVGİLER

MALZEMELER
1 KİLO KABAK
1 DEMET TAZE SOĞAN
1 DEMET DEREOTU
1 YUMURTA
TUZ,KARABİBER,KIRMIZIBİBER
VE 7 İLE 10 YEMEK KAŞIĞI UN.UNU YAVAŞ YAVAŞ KOYUN..

YAPILIŞI
KABAKLAR RENEDELENİR VE SUYU SIKILIR..TAZE SOĞAN VE DWREOYUDA YIKANIP İNCECİK DOĞRANIR.YUMURTA  TUZ VE BAHARATLAR EKLENİR.EN SONDA UN YAVAŞ YAVAŞ KONARAK MALZEME AKIŞKAN HALE GETİRİLİR..KIZGIN YAĞDA KAŞIK KAŞIK KONULARAK KIZARTILIR...

NOT..BEN YANINDA SARMISAKLI VE DEREOTLU SÜZME YOĞURDU ÇOK SEVERİM..O ŞEKİLDE SERVİS YAPTIM..

17 yorum:

  1. bayılırım
    mucverın her turlusunune..
    elınıze sağlık
    sosta pek şık duruyor

    YanıtlaSil
  2. ablacımm bende de mücver vaarr:)
    ama fırında benimkisi:))
    ellerine sağlık ablacım..
    öpüyorum kocaamaaann:)

    YanıtlaSil
  3. Mücverin hertürlüsünü severim ellerine sağlık canm

    YanıtlaSil
  4. bende ok severim canım mücveri ellerine sağlık çok güzel görünüyor
    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Ben de çok çok severim mücverin her türlüsünü :) güzel görünüyorlar, ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  6. harika görünüyor bayılırım mücvere ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  7. Oooof Şehnazım, ne kadar iştah açıcı görünüyor, çok ta severim, ellerine sağlık :)
    Çok sevdiğimiz için, kabak rendesi+taze soğan+maydanoz (ben dereotu sevmem de) hazırlayıp poşetlerde dondurucuya koyuyorum, böylece kışın da mücver yiyiyoruz :)

    YanıtlaSil
  8. ellerine sağlık arkadaşım
    bizde de mücveri hep annem yapar ama bende yapmaya başladım

    YanıtlaSil
  9. Şehnazcım bitiriyorsun beni:))) kkilo almıyayım diye fırında yapıyorum artık ama bunun lezzeti nide özlüyorum vallahi. çok severim
    ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  10. Afiyet olsun canım..bizde ailece çok seviyoruz ama yağlı bir yemek olduğu için ayda yılda bir yapıyoruz ancak..görüşmek üzere banada beklerim hayırlı geceler..

    YanıtlaSil
  11. annem kabak dolmasından sonra yapardı...çıkan içlere biraz kıyma birazda kabartma tozu koyarak....ellerinize sağlık...pek leziz görünüyor

    YanıtlaSil
  12. gunaydın elıne sağlık bende çok sevıyorum ama mıde problemı yuzunden fırında yapıyorum tabıkı kızartmanın yerını vermıyor sevgılrele kalın

    YanıtlaSil
  13. hemen hemen 10 günde bir yaparım, çiğ bile yerim, ellerine sağlık:))

    YanıtlaSil
  14. ah ah bir de yagda kızarmadan da bu kadar lezzetli olsaydı ne güzel olurdu şimdi.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  15. Canım,
    ellerine sağlık. Harika görünüyor.
    Bence de yoğurt çok yakışıyor.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  16. Ellerin dert görmesin tatlım şahane görünüyor. Afiyetler olsun sizlere :)

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails