yolu
DÜN SEVGİLİ ARKADAŞIM HİLALİ//hilaltimur BLOĞUNDA BU BÖREĞİ GÖRÜNCE HEMEN DENEMEK İSTEDİM..VE SONUÇTAN ÇOK MENUN KALDIM..İLK KEZ YOĞURT HARCININ İÇİNE KABARTMA TOZU KOYDUM. BU DA YENİ ÖĞRENDİĞİM BİRŞEY..
MALZEMELER
6 ADET YUFKA
2 SU BARDAĞI YOĞURT
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
250 GR KIYMA FARKLI MALZEMELERDE KULLANILABİLİR
2 DET KURU SOĞAN
TUZ VE KARABİBER
ÜZERİ İÇİN BİRAZ YOĞURT
1 ADET YUMURTA SARISI
YAPILIŞI
BİR ADET YUFKA MASAYA SRELİR.ÜZERİNE YOĞURT,SIVIYAĞ VE KABARTMA TOZU KARIŞIMI SÜRÜLÜR.İKİNCİ YUFKA ÜZERİNE KAPATILIR VE 8 EŞİT DİLİM KESİLİR.HER DİLİME ÖNCEDEN HAZIRLANMIŞ KIYMA HARCI KONULARAK SİGARA BÖREĞİ ŞEKLİNDE SARILIR SARILAN BÖREKLER BİR SÜZGECE KONUR.VE HAFİFCE SUYUN ALTINDA GEZDİRİLİR VE DAHA SONRA
.YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ TEPSİYE DİZİLİR..EĞER TÜM BÖREKLER SARILDIKTAN SONRA YOĞURT HARCI KALDIYSA İÇİNE YUMURTA SARISI KONULUP ÇIRPILIR VE BÖREKLERİN ÜZERİNE SÜRÜLÜR..AMA KALMADIYSA AYRI BİR YERDE BİRAZ YOĞURT VE YUMURTA SARISI KARIŞTIRILIR VE SÜRÜLÜR..ÖNCEDEN 200 DERECEDE ISITILMIŞ FIRINDA 175 DERECEDE ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİLİR..
HİLALİN DEDİĞİ GİBİ YUMUŞACIK BİR BÖREK OLDU..TEŞEKKÜRLER HİLALCİM..
Ellerine sağlık ne zamandır yapmıyordum bu böreği:) Hatırlatma oldu benim için ,Afiyetle arkadaşım iyi hafta sonları dilerim sevgiler..)
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Çok iştah açıcı görünüyor.
Sevgiyle kal.
ellerine sağlık şehnaz abla çok değişik bir börek güzel görünüyor
YanıtlaSilTepsideyken su dökülerek pişirileni biliyordum da yıkananı ilk kez gördüm birde k.tozu ilk defa duyuyorum bende.Denenmeli muhakkak ellerine sağlık canım harika görünüyor..
YanıtlaSilSevgiler..
ellerine sağlık değişik bir püf noktası daha duydum teşekkür ediyorum çok çıtır görünüyor afiyet olsun
YanıtlaSilselmlar
Şehnazcım dünkü tost tarifinden sonra kalkıp, tost yaptım kendime ama seninki kadar lezzetli miydi bilemiyorum.Bugünkü börek tarifinden sonra mutfağa idip börek yapmaya cesaretim yok, börek nefis görünüyor, ellerine sağlık.
YanıtlaSilellerine sağlık canım bende cuma günü banyo yaptırıp pişirmiştim :)) bir kımı daha sonra duş almak üzer buzluğa geçtiler.
YanıtlaSilçok daha lezzetli oluyor
çok da güzel olmuş ellerine sağlık bende kabartma tozu ve yoğurdu bilmiyordum bundan sonrakileri öyle deneyeceğim sevgiler
YanıtlaSilŞehnazcığım ellerine sağlık kabartma tozunu ilk defa duydum değişik olmalı sevgiler...
YanıtlaSilBu böreği bende denemek istiyorum,en yakın zamanda....
YanıtlaSilBu arada Serenat!ı okumayı isterim kitapçıya uğrama zamanı geldi.....
sevgiler şekerim....