22 Mayıs 2011

BANYOLU BÖREK

yolu
DÜN SEVGİLİ ARKADAŞIM HİLALİ//hilaltimur BLOĞUNDA BU BÖREĞİ GÖRÜNCE HEMEN DENEMEK İSTEDİM..VE SONUÇTAN ÇOK MENUN KALDIM..İLK KEZ YOĞURT HARCININ İÇİNE KABARTMA TOZU KOYDUM. BU DA YENİ ÖĞRENDİĞİM BİRŞEY..

MALZEMELER
6 ADET YUFKA
2 SU BARDAĞI YOĞURT
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ


250 GR KIYMA FARKLI MALZEMELERDE KULLANILABİLİR
2 DET KURU SOĞAN
TUZ VE KARABİBER

ÜZERİ İÇİN BİRAZ YOĞURT
1 ADET YUMURTA SARISI


YAPILIŞI
BİR ADET YUFKA MASAYA SRELİR.ÜZERİNE YOĞURT,SIVIYAĞ VE KABARTMA TOZU KARIŞIMI SÜRÜLÜR.İKİNCİ YUFKA ÜZERİNE KAPATILIR VE 8 EŞİT DİLİM KESİLİR.HER DİLİME ÖNCEDEN HAZIRLANMIŞ KIYMA HARCI KONULARAK SİGARA BÖREĞİ ŞEKLİNDE SARILIR SARILAN BÖREKLER BİR SÜZGECE KONUR.VE HAFİFCE SUYUN ALTINDA GEZDİRİLİR VE  DAHA SONRA
.YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ TEPSİYE DİZİLİR..EĞER TÜM BÖREKLER SARILDIKTAN SONRA YOĞURT HARCI KALDIYSA İÇİNE YUMURTA SARISI KONULUP ÇIRPILIR VE BÖREKLERİN ÜZERİNE SÜRÜLÜR..AMA KALMADIYSA AYRI BİR YERDE BİRAZ YOĞURT VE YUMURTA SARISI KARIŞTIRILIR VE SÜRÜLÜR..ÖNCEDEN  200 DERECEDE ISITILMIŞ FIRINDA 175 DERECEDE ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİLİR..

HİLALİN DEDİĞİ GİBİ YUMUŞACIK BİR BÖREK OLDU..TEŞEKKÜRLER HİLALCİM..

10 yorum:

  1. Ellerine sağlık ne zamandır yapmıyordum bu böreği:) Hatırlatma oldu benim için ,Afiyetle arkadaşım iyi hafta sonları dilerim sevgiler..)

    YanıtlaSil
  2. Canım,
    ellerine sağlık. Çok iştah açıcı görünüyor.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık şehnaz abla çok değişik bir börek güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  4. Tepsideyken su dökülerek pişirileni biliyordum da yıkananı ilk kez gördüm birde k.tozu ilk defa duyuyorum bende.Denenmeli muhakkak ellerine sağlık canım harika görünüyor..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  5. ellerine sağlık değişik bir püf noktası daha duydum teşekkür ediyorum çok çıtır görünüyor afiyet olsun
    selmlar

    YanıtlaSil
  6. Şehnazcım dünkü tost tarifinden sonra kalkıp, tost yaptım kendime ama seninki kadar lezzetli miydi bilemiyorum.Bugünkü börek tarifinden sonra mutfağa idip börek yapmaya cesaretim yok, börek nefis görünüyor, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık canım bende cuma günü banyo yaptırıp pişirmiştim :)) bir kımı daha sonra duş almak üzer buzluğa geçtiler.

    çok daha lezzetli oluyor

    YanıtlaSil
  8. çok da güzel olmuş ellerine sağlık bende kabartma tozu ve yoğurdu bilmiyordum bundan sonrakileri öyle deneyeceğim sevgiler

    YanıtlaSil
  9. Şehnazcığım ellerine sağlık kabartma tozunu ilk defa duydum değişik olmalı sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Bu böreği bende denemek istiyorum,en yakın zamanda....
    Bu arada Serenat!ı okumayı isterim kitapçıya uğrama zamanı geldi.....
    sevgiler şekerim....

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails