04 Mayıs 2011
KABAK MÜCVER
EN SEVDİĞİM YEMEKLERDEN BİRİDİR KABAK MÜCVER..HEP BANA RAHMETLİ ANNEANNEMİ HATIRLATIR..BİRKAÇ SENEDİR YAPMIYORDUM..HEP KIZARTMADAN KAÇTIĞIM İÇİN AMA ARTIK BUGÜN YAPMAYA KARAR VERDİM..ÇOK ÖZLEMİŞİM ÇOK..
TARİFİ YAZIP HEMEN KAÇICAM..HEPİNİZE SEVGİLER
MALZEMELER
1 KİLO KABAK
1 DEMET TAZE SOĞAN
1 DEMET DEREOTU
1 YUMURTA
TUZ,KARABİBER,KIRMIZIBİBER
VE 7 İLE 10 YEMEK KAŞIĞI UN.UNU YAVAŞ YAVAŞ KOYUN..
YAPILIŞI
KABAKLAR RENEDELENİR VE SUYU SIKILIR..TAZE SOĞAN VE DWREOYUDA YIKANIP İNCECİK DOĞRANIR.YUMURTA TUZ VE BAHARATLAR EKLENİR.EN SONDA UN YAVAŞ YAVAŞ KONARAK MALZEME AKIŞKAN HALE GETİRİLİR..KIZGIN YAĞDA KAŞIK KAŞIK KONULARAK KIZARTILIR...
NOT..BEN YANINDA SARMISAKLI VE DEREOTLU SÜZME YOĞURDU ÇOK SEVERİM..O ŞEKİLDE SERVİS YAPTIM..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
bayılırım
YanıtlaSilmucverın her turlusunune..
elınıze sağlık
sosta pek şık duruyor
ablacımm bende de mücver vaarr:)
YanıtlaSilama fırında benimkisi:))
ellerine sağlık ablacım..
öpüyorum kocaamaaann:)
Mücverin hertürlüsünü severim ellerine sağlık canm
YanıtlaSilbende ok severim canım mücveri ellerine sağlık çok güzel görünüyor
YanıtlaSilsevgiler
Ben de çok çok severim mücverin her türlüsünü :) güzel görünüyorlar, ellerinize sağlık..
YanıtlaSilharika görünüyor bayılırım mücvere ellerinize sağlık...
YanıtlaSilOooof Şehnazım, ne kadar iştah açıcı görünüyor, çok ta severim, ellerine sağlık :)
YanıtlaSilÇok sevdiğimiz için, kabak rendesi+taze soğan+maydanoz (ben dereotu sevmem de) hazırlayıp poşetlerde dondurucuya koyuyorum, böylece kışın da mücver yiyiyoruz :)
ellerine sağlık arkadaşım
YanıtlaSilbizde de mücveri hep annem yapar ama bende yapmaya başladım
Şehnazcım bitiriyorsun beni:))) kkilo almıyayım diye fırında yapıyorum artık ama bunun lezzeti nide özlüyorum vallahi. çok severim
YanıtlaSilellerine sağlık canım
Afiyet olsun canım..bizde ailece çok seviyoruz ama yağlı bir yemek olduğu için ayda yılda bir yapıyoruz ancak..görüşmek üzere banada beklerim hayırlı geceler..
YanıtlaSilannem kabak dolmasından sonra yapardı...çıkan içlere biraz kıyma birazda kabartma tozu koyarak....ellerinize sağlık...pek leziz görünüyor
YanıtlaSilgunaydın elıne sağlık bende çok sevıyorum ama mıde problemı yuzunden fırında yapıyorum tabıkı kızartmanın yerını vermıyor sevgılrele kalın
YanıtlaSilhemen hemen 10 günde bir yaparım, çiğ bile yerim, ellerine sağlık:))
YanıtlaSilah ah bir de yagda kızarmadan da bu kadar lezzetli olsaydı ne güzel olurdu şimdi.ellerine saglık.
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Harika görünüyor.
Bence de yoğurt çok yakışıyor.
Sevgiyle kal.
Cok güzel gözüküyor
YanıtlaSilEllerin dert görmesin tatlım şahane görünüyor. Afiyetler olsun sizlere :)
YanıtlaSil