11 Nisan 2009

KABAKLI KEK


KABAĞI BİRDE BÖYLE DENEYİN DERİM.ÇOK BEĞENECEĞİNİZE EMİNİM.
MALZEMELER
3 YUMURTA
4-5 ADET RENDELENMİŞ KABAK
YARIM SU BARDAĞI SIVIYAĞ
1 SU BARDAĞI YOĞURT
2 BARDAK UN
4-5 ADET TAZE SOĞAN
1 DEMET DEREOTU
1 PAKET KABARTMA TOZU
TUZ,KIRMIZIBİBER,KARABİBER
BİRAZ UFALANMIŞ BEYAZ PEYNİR
YAPILIŞI
KABAKLAR RENDELENİR.YEŞİLLİKLER İNCE İNCEDOĞRANIR. VE DİĞER BÜTÜN MALZEMELER İLAVE EDİLEREK YAĞLANMIŞ BORCAMA DÖKÜLÜR.VE FIRIN ÖNCEDEN 200 DERECEDE ISITILIP 175 DERECEDE ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİLİR.
NOT.BENİM KEKİM TAM BİR SAATTE PİŞTİ.BEN YİNEDE BIÇAK YADA KÜRDAN TESTİNİ YAPMANIZI ÖNERİRİM.AFİYET OLSUN......

7 yorum:

  1. eline sağlık...fırın mücver gibi..gerçekten de güzel yeniyor..oğluş kabağı sevmiyor ama böyle anlamadan yiyor...sevgiler canım...

    YanıtlaSil
  2. emegine salık ... benim patatesli kekimin kabaklısı olmuş buda mutlaka denemek isterim sevgilerle...

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık.. çok hafif ve besleyici gerçekten.
    sevgiler...
    afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  4. Misler gibi olmuş arkadaşım.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. bizde de kabak böreği yapılır ama yufka açılarak ve pirinçli falan pişer bu da farklı bi börek olmuş ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  6. çok güzel görünüyor, elimde ne yapsam diye düşündüğüm 3 adet kabak vardı :))) Galiba buldum.

    YanıtlaSil
  7. çok lezzetlidir mutlaka farklı bir tarifte ben yapmıştım ellerine sağlık

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails