17 Şubat 2013

ÇAM FISTIKLI HUMUS...



HUMUS U SEVMEYEN YOKTUR SANIRIM.BAZI YEMEKLERİN ÖLÇLERİ OLMUYOR O YÜZDEN BİRAZ ÖLÇÜLÜ BİRAZ GÖZKARARI BİR TARİF OLACAK...

MALZEMELER

BİR BÜYÜK KONSERVE NOHUT
1 BAŞ DÖVÜLMÜŞ SARMISAK
1 YADA 1,5 BARDAK TAHİN
2 YADA 2,5 ADET LİMON
TUZ  KİMYON
1 PAKET ÇAM FISTIĞI

YAPILIŞI
ÖNCE NOHUTLAR DERİNCE BİR KABA ALINIR ÜZERİNE BİRAZ SICAK SU DÖKÜLEREK EL BLENDIRINDAN GEÇİRİLİR..SIRAYLA MALZEMELER EKLENİR ÇOK KATI OLUR İSE BİRAZ DAHA SICAK SU KONABİLİR..EKŞİSİNİN YERİNDE OLMASI GEREKİR..ŞULEDEN ÇAM FISTIĞINI ÖĞRENDİĞİMDEN BERİ BÖYLE YAPIYORUM...HUMMUS YAPILDIKTAN SONRA SERVİS TABAĞINA KONUR..ÜZERİ İÇİN MİNİK BİR TAVAY ZEYTİNYAĞ KONUR VE ÇAM FISTIĞI KAVRULUR..RENGİ DEĞİŞENE KADAR..DAHA SONRADA HUMUSUN ÜZERİNE GEZDİRİLİR..ÇAM  FISTIĞININ TADI VELEZZETİNİSİZE ANLATAMAM..DENEYİP GÖRÜN...AFİYETLER OLSUN..

4 yorum:

  1. Enteresanmış :) Ellerine sağlık Şehnaz...

    YanıtlaSil
  2. bende hiiçç yapmamışımdır:)
    ellerine sağlık ablacımmm:)

    YanıtlaSil
  3. Ben hiç yapmadım yedim tabi ama. Denemek lazım Şehnaz :)
    Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel gözüküyor, humus hiç yapmamıştım denicem mutlaka....

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails