17 Şubat 2013
ÇAM FISTIKLI HUMUS...
HUMUS U SEVMEYEN YOKTUR SANIRIM.BAZI YEMEKLERİN ÖLÇLERİ OLMUYOR O YÜZDEN BİRAZ ÖLÇÜLÜ BİRAZ GÖZKARARI BİR TARİF OLACAK...
MALZEMELER
BİR BÜYÜK KONSERVE NOHUT
1 BAŞ DÖVÜLMÜŞ SARMISAK
1 YADA 1,5 BARDAK TAHİN
2 YADA 2,5 ADET LİMON
TUZ KİMYON
1 PAKET ÇAM FISTIĞI
YAPILIŞI
ÖNCE NOHUTLAR DERİNCE BİR KABA ALINIR ÜZERİNE BİRAZ SICAK SU DÖKÜLEREK EL BLENDIRINDAN GEÇİRİLİR..SIRAYLA MALZEMELER EKLENİR ÇOK KATI OLUR İSE BİRAZ DAHA SICAK SU KONABİLİR..EKŞİSİNİN YERİNDE OLMASI GEREKİR..ŞULEDEN ÇAM FISTIĞINI ÖĞRENDİĞİMDEN BERİ BÖYLE YAPIYORUM...HUMMUS YAPILDIKTAN SONRA SERVİS TABAĞINA KONUR..ÜZERİ İÇİN MİNİK BİR TAVAY ZEYTİNYAĞ KONUR VE ÇAM FISTIĞI KAVRULUR..RENGİ DEĞİŞENE KADAR..DAHA SONRADA HUMUSUN ÜZERİNE GEZDİRİLİR..ÇAM FISTIĞININ TADI VELEZZETİNİSİZE ANLATAMAM..DENEYİP GÖRÜN...AFİYETLER OLSUN..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Enteresanmış :) Ellerine sağlık Şehnaz...
YanıtlaSilbende hiiçç yapmamışımdır:)
YanıtlaSilellerine sağlık ablacımmm:)
Ben hiç yapmadım yedim tabi ama. Denemek lazım Şehnaz :)
YanıtlaSilEllerine sağlık.
Çok güzel gözüküyor, humus hiç yapmamıştım denicem mutlaka....
YanıtlaSil