11 Şubat 2013
BEŞEMAL SOSLU TAVUKLI BÖREK
EBFES BİR BÖREK ÇOK TA BEREKETLİ..
MALZEMELER
5 ADET YUFKA
2 PARÇA KUŞBAŞI DOĞRANMIŞ VE HAŞLANMIŞ TAVUK GÖĞSÜ
1 DET KÜP ŞEKLİNDE DOĞRANMIŞ HAVUÇ
2 ADET KÜP ŞEKLİNDE DOĞRANMIŞ PATATES
BİRAZ KONSERVE BEZELYE.....YADA BİR KÜÇÜK KAVANOZ GARNİTÜR
1 PAKET HAZIR BEŞEMAL SOS
ÖNCE TAVUK VE SEBZELER AYRI TENCERELERDE HAŞLANIR..DAHA SONRA BİR TAVAYA BİRAZ YAĞ EKLENREK TAVUK VE HAŞLANAN SEBZELER SOTELENİR VE ÖNCDEN HAZIRLANMIŞ BEŞEMAL SOS İLAVE EDİLEREK TUZ VE KARABİBER EKLENİR VE OCAĞIN ALTI KAPATILIR..DAHA SONRA HER BİR TUFKA ZAEF ŞEKLİNDE KATLANIR VE 4 EŞİT PARÇAYA KESİLİR..İÇ MALZEME BİRER KAŞIK YUFKALARA KONUR VE TERS ÇEVRİLEREK FIRIN TEPSİSİNE YADA BORCAMA DİZİLİR..ÜZERİNE YUMURTA SARISI VE KÜNCÜ EKLENEREK ÇNCEDEN 200 DERECEDE ISITILAN FIRINDA 175 DERECEDE NAR GİBİ PİŞİRİLİR VE SICAK SERVİS YAPILIR....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
çok güzel gerçekten bende severim bu tarifi elinize sağlık afiyet olsun :)
YanıtlaSilhmm çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık şehnaz abla
YanıtlaSilellerine sağlık ablacımm:)
YanıtlaSilnefis görünüyor tavuğun..
sevgiler..