Follow Me on Pinterest

31 Mayıs 2011

SEBZELİ EZOGELİN ÇORBASI





ÇOK SEVDİĞİM BİR ARKADAŞIMDAN ALDIĞIM ENFES BİR ÇORBA..TAM BİR VİTAMİN DEPOSU..VE EVİMİZDEKİ MALZEMELERİDEN OLUŞUYOR..SÖZÜ UZATMADAN TARİFE GEÇMEK İSTİYORUM.YUKARIDAKİ RESİMDE GÖRDÜĞÜNÜZ TENCEREYE GÖRE ÖLÇÜ VERİYORUM..EKSİLTİLEBİR YADA ÇOĞALTILABİLİR.

MALZEMELER
YARIN KÜÇÜK SU BARDAĞI KIRMIZI MERCİMEK
YARIM SU BARDAĞININ  BARDAĞININ 4  DE BİRİ KADAR İNCE BIGUR,VE PİRİNÇ
100 GR KIYMA
1 DAT KÜÇÜK KÜP ŞEKLİNDE DOĞRANMIŞ PATATES
1 ADET KÜP ŞEKLİNDE DOĞRANMIŞ HAVUÇ
1 ADET DORANMIŞ DOMATES
1 DET KIRMIZI VE YEŞİL BİBER
BİRKAÇ DAL TAZE NANE VE MAYDANOZ
BİEKAÇ DAL SEMİZOTU
2 YEMEK KAŞIĞI TEL ŞEHRİYE
,KEKİK,KIRMIZI PUL BİBER,KİMYON,TUZ
1 ADET KURU SOĞAN
3-4 DİŞ BÜTÜN SARMISAK

SOSU İÇİN
BİR TAVAYA YARIM ÇAY BARDAĞINDAN BİRAZ FAZLA YAĞ KONUR,İÇERİSİNE BİR YEMEK KAŞIĞI BİBER SALÇASI VE KURU NANE EKLENEREK SOS PİŞİRİLİR.OCAĞIN ALTI KAPATILIR VE BEKLETİLİR.

YAPILIŞI
MALZEMELERİN HEPSİ DOĞRANARAK TENCEREYE KONUR.BAHARATLAR VE KIYMADA DAHİL OLMAK ÜZERE.SUYUDA YETERLİ MİKTARDA KONDUKTAN SANRA OCAKTA PİŞMEYE BIRAKILIR.KISIK ATEŞTE PİŞİRİLİR..EGERE ÇORBA KOYU OLURSA SU EKLENİR.PİŞİNCE AYRI BİR YERDE YAPTIĞINIZ SOSS ÇORBAYA KARIŞTIRILIR...VE SERVİS YAPILIR..TAVSİYE EDİYORUM.HARİKA BİR ÇORBA OLDU ARKADAŞLAR..AFİYETLER OLSUN...

NOT..BU ÇORBAYA KIŞ İSE  MİNİXİK KARNIBAHAR,VE BROKOLİDE EKLENREK YAPILIR...

30 Mayıs 2011

YENİ BİR ORGANİZER DAHA








BU TAKI ORGANİZERİ ARKADAŞLARIM ARASINDA ÖYLE İLGİ GÖRDÜKÜ  Kİ,ÇOK SEVDİĞİM BİR ARKADAŞIMIN KIZINADA BUĞÜN YAPIP BİTİRDİM..KIZININ ADI AYŞEGÜL OLDUĞU İÇİN KOCAMAN BİR A HARFİ BULDUM VE ORGANİZERİ BİR ŞEKİLDE KİŞİSELLEŞTİRDİM..SİZLERİN O GÜZEL YORUMLARINIZI BEKLİYORUM..HEPİNİZE SEVGİLER..

22 Mayıs 2011

ZÜLFÜ LİVANELİ......SERENAD



GEÇEN HAFTA KENDİM İÇİN BİRŞEY YAPMAK İSTEDİM..HAVA GÜZELDİ..KİTAPÇIYA GİTTİM..GÖZÜME TAKILAN İKİ KİTAP OLDU..BİRİSİ SERENAD.ZÜLFÜ LİVANELİNİN DİLİNİ DAHA ÖNCE OKUDUĞUM MUTLULUK KİTABINDAN BİLDİĞİM  VE KİTABIN ARKA YÜZÜNDEKİ KİTABIN İÇERİĞİNİ ANLATAN BÖLÜMÜ OKUDUKTAN SONRA KİTAPLARI ALDIM..AMA CANIM EVE GİTMEK İSTEMEDİ..KİTAPLARIMI ALDIM KÜÇÜK ŞIK BİR CAFEYE GİDİP ,KENDİME BİR FİNCAN KAHVE SÖYLEDİM.KİTABIMIN SAYFALARINI AÇIP OLUMAYA BAŞLADIM..BU KEYİF ÇOK HOŞUMA GİTTİ..VE BUNU ARA SIRADA OLSA TEKRARLAMAK İSTİYORUM..

FİLM TADINDA BİR KİTAP..KİTAPTAKİ  BİLMEDİĞİMİZ TARİH  BİLGİLERİ MÜTHİŞ BİR AŞK HİKAYESİ İLE HARMANLANMIŞ..ÇOK HIZLI AKAN BİR KİTAP..HER SAYFADA YAŞANAN ATMOSFERİN İÇİNE GİRİP,YAŞANAN ACILARDAN DOLAYI,TÜYLERİMİN DİKEN DİKEN,   OLDUĞUNU  DUYGULARIMIN ÖRSELENDİĞİNİ HİSSETTİM..KAÇ YAZAR BUNU BAŞARABİLİRKİ...

BEN  BURADAN DEĞERLİ YAZAR VE SANATÇI ZÜLFÜ LİVENELİYE BİZİ BU KİTAPLA BULUŞTURDUĞU İÇİN TEŞEKKÜR ETMEK İSTİYORUM..

ÇOK GÜZELDİ.......

BANYOLU BÖREK

yolu
DÜN SEVGİLİ ARKADAŞIM HİLALİ//hilaltimur BLOĞUNDA BU BÖREĞİ GÖRÜNCE HEMEN DENEMEK İSTEDİM..VE SONUÇTAN ÇOK MENUN KALDIM..İLK KEZ YOĞURT HARCININ İÇİNE KABARTMA TOZU KOYDUM. BU DA YENİ ÖĞRENDİĞİM BİRŞEY..

MALZEMELER
6 ADET YUFKA
2 SU BARDAĞI YOĞURT
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ


250 GR KIYMA FARKLI MALZEMELERDE KULLANILABİLİR
2 DET KURU SOĞAN
TUZ VE KARABİBER

ÜZERİ İÇİN BİRAZ YOĞURT
1 ADET YUMURTA SARISI


YAPILIŞI
BİR ADET YUFKA MASAYA SRELİR.ÜZERİNE YOĞURT,SIVIYAĞ VE KABARTMA TOZU KARIŞIMI SÜRÜLÜR.İKİNCİ YUFKA ÜZERİNE KAPATILIR VE 8 EŞİT DİLİM KESİLİR.HER DİLİME ÖNCEDEN HAZIRLANMIŞ KIYMA HARCI KONULARAK SİGARA BÖREĞİ ŞEKLİNDE SARILIR SARILAN BÖREKLER BİR SÜZGECE KONUR.VE HAFİFCE SUYUN ALTINDA GEZDİRİLİR VE  DAHA SONRA
.YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ TEPSİYE DİZİLİR..EĞER TÜM BÖREKLER SARILDIKTAN SONRA YOĞURT HARCI KALDIYSA İÇİNE YUMURTA SARISI KONULUP ÇIRPILIR VE BÖREKLERİN ÜZERİNE SÜRÜLÜR..AMA KALMADIYSA AYRI BİR YERDE BİRAZ YOĞURT VE YUMURTA SARISI KARIŞTIRILIR VE SÜRÜLÜR..ÖNCEDEN  200 DERECEDE ISITILMIŞ FIRINDA 175 DERECEDE ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİLİR..

HİLALİN DEDİĞİ GİBİ YUMUŞACIK BİR BÖREK OLDU..TEŞEKKÜRLER HİLALCİM..

20 Mayıs 2011

ZEYTİNLİ TOST



NE GÜZEL BİR APERATİFTİR TOST.HEM EKONOMİK,HEM DOYURUCU HEMDE PRATİKTİR..MUTFAĞA GEÇİP HEMEN YAPIVERDİM..BU SEFER TOSTUMA NELER KOYMYŞUM BİR BAKALIM..YARISI KAŞAR YARISI BEYAZ PEYNİR.İKİ DİLİM DOMATES, BİR KAÇ HALKA YEŞİL BİBER,BİBERLİ YEŞİL ZEYTİN DİLİMLERİ VE  NANE YAPRAKLARI...
HEPİMİZE MUTLU HAFTA SONLARI DİLİYORUM...

..

18 Mayıs 2011

17 Mayıs 2011

YOĞURTLU ÜÇ GÜZEL


EVDE AZ KALMIŞ MALZEMELERLE YENİ LEZETLER BULIŞTURMAK HEPİMİZİN HOŞUNA GİDER..BENDE EVDE AZ KALMIŞ  OLAN SEMİZOTU,BİR KAÇ SALATALIK VE BİR DEMET DEREOTUNU SARMISAKLI SÜZME YOĞURT İLE BULUŞTURDUM..BU ÜÇ GÜZELLE BİR CACIK YAPMIŞ OLDUM...YAZ AKŞAMLARININ VAZGEÇİLMEZ SOĞUK EN GÜZEL YİYECEĞİ DİYEBİLİRİM...AFİYETLER OLSUN..

13 Mayıs 2011

YİNE ELİF ŞAFAK



YİNE BİR ELİF ŞAFAK KİTABI DAHA BİTTİ..AŞK,  FİRARPERESTTEN SONRADA BABA VE PİÇ.HANİ BİRGÜN BİR YEMEK YERSİNİZDE YILLARCA DAMAĞINIZDAN ÇIKMAYAN BİR TAT BIRAKIR..BENİM İÇİNDE ELİF ŞAFAK BUNUNDA ÖTESİNDE BİR YAZAR..HEP ARAYIŞ İÇERİSİNDEYİM..FARKLI YAZARLARDADA AYNI  ŞEYLERİ YAKALAYABİLİRMİYİM DİYE AMA ŞİMDİYE KADAR BULAMADIM.

SIRLAR VAR BU KİTAPTA,KİMSENİN BİLMEMESİ GEREKEN SIRLAR,SUSKUNLUKLAR,BAŞKALDIRIŞLAR VAR..

BU KİTABI FARKLI KATMANLARI,FARKLI ÇAĞRIŞIMLARI KEŞFETMEK İÇİN OKUYUN..ELİF ŞAFAĞIN DİLİ UÇURMASINI,DİLLE OYNAMASINI,TÜRKÇENİN SONSUZ ZENGİNLİĞİNİ MISRALARA DÖKÜŞÜNÜ OKUYUN,OKUYUN  OKUYUN.VE BİR KEZ DAHA HAYRAN KALIN....

LÜTFEN BANA KİTAP ÖNERİRMİSİNİZ...

04 Mayıs 2011

KABAK MÜCVER




EN SEVDİĞİM YEMEKLERDEN BİRİDİR KABAK MÜCVER..HEP BANA RAHMETLİ ANNEANNEMİ HATIRLATIR..BİRKAÇ SENEDİR YAPMIYORDUM..HEP KIZARTMADAN KAÇTIĞIM İÇİN AMA ARTIK BUGÜN YAPMAYA KARAR VERDİM..ÇOK ÖZLEMİŞİM ÇOK..

TARİFİ YAZIP HEMEN KAÇICAM..HEPİNİZE SEVGİLER

MALZEMELER
1 KİLO KABAK
1 DEMET TAZE SOĞAN
1 DEMET DEREOTU
1 YUMURTA
TUZ,KARABİBER,KIRMIZIBİBER
VE 7 İLE 10 YEMEK KAŞIĞI UN.UNU YAVAŞ YAVAŞ KOYUN..

YAPILIŞI
KABAKLAR RENEDELENİR VE SUYU SIKILIR..TAZE SOĞAN VE DWREOYUDA YIKANIP İNCECİK DOĞRANIR.YUMURTA  TUZ VE BAHARATLAR EKLENİR.EN SONDA UN YAVAŞ YAVAŞ KONARAK MALZEME AKIŞKAN HALE GETİRİLİR..KIZGIN YAĞDA KAŞIK KAŞIK KONULARAK KIZARTILIR...

NOT..BEN YANINDA SARMISAKLI VE DEREOTLU SÜZME YOĞURDU ÇOK SEVERİM..O ŞEKİLDE SERVİS YAPTIM..

03 Mayıs 2011

SİMİT TOST






BAŞTACIMIZ TOSTLAR..KAHVALTIDA..ANİ MİSAFİR GELDİĞİNDE YADA ACIKTIĞIMIZDA BİR TOSTHERŞEYE BEDELDİR BENİM GÖZÜMDE..HATTA DİYETİSYENLER BİLE TOSTU ÖNERİR...TOST ÇEŞİTLERİ DİYE BİR BÖLÜM AÇIYORUM..FARKLI TOST ÇEŞİTLERİ DENEDİKÇE SİZLERLE PAYLAŞICAM İNŞALLAH....

BUGÜNKÜ TOSTUMUZ SİMİT TOST....SİMİTLER DÖRT PARÇAYA KESİLDİ..ARASINA BİR DİLİM KAŞAR ,BİR DİLİM DOMATES.VE NANE YAPRAKLARI  KOYDUM..

SEVGİLER BENDEN SİZE....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails