06 Aralık 2011
PIRASALI,KIYMALI,KUŞ ÜZÜMLÜ BÖREK
YEDİĞİM GÜNDEN BERİ TADI DAMAĞIMDA KALAN YAPMAK İÇİN FIRSAT KOLLAYIP ANCAK BUGÜN YAPABİLDİĞİM ENFES BİR BÖREK...YEMEKLERİN İÇİNDE KUŞ ÜZÜMÜNDEN HİÇ HAZ ALMADIĞIM GİBİ BU BÖREĞİ KUŞ ÜZÜMSÜZ DÜŞÜNEMİYORUM..ÇOK LEZZETLENDİRDİ ÇÜNKİ..
MALZEMELER
4 ADET YUFKA
2 DEMET PIRASA..PIRASA ÇOK OLMALI
100-150GR KIYMA
YARIM PAKET KUŞ ÜZÜMÜ..BİRAZ SUDA BEKLETTİM
TUZ,KARABİBER,KIRMIZI BİBER VE 1 KÜP ŞEKER
2 BARDAK SÜT
BİRAZ SIVIYAĞ
1 ADET BÜYÜK BOY KURU SOĞAN
YAPILIŞI
ÖNCE SOĞANLAR YEMEKLİK DOĞRANIR VE SIVIYAĞDA KAVRULUR,KIYMA İLAVE EDİLİR ODA KAVRULUR,DAHA SONRA İNCE DOĞRANMIŞ PIRASALARBEKLENİR VE İYİCE KAVRULUR .KUŞ ÜZÜMÜ TUZ VE BAKARAYTLAR VE ŞEKERDE EKLENEREK OCAĞIN ALTI KAPATILIR..DAHA SONRA SÜT VE YAĞ KARIŞIMI HAZIRLANIR.YUFKALAR İKİYE KESİLİR ÜZERİNE SÜTLÜ HARÇ SÜRÜLÜR VE PIRASALI İÇ YUFKANIN UZUN TARAFINA KONULARAK RULA ŞEKLİNDE SARILIR,BORCAMA YADA YAĞLANMIŞ FIRIN TEPSİSİNE DİZİLİR..DİĞER YUFKALARDA AYNI ŞEKİLDE YAPILIR.EN ÜSTEDE SÜTLÜ KARIŞIM KAŞIK YARDIMI İLE GEZDİRİLİR..ÖNCEDEN 200 DERECEDE ISITILMIŞ FIRINDA 175 DERECEDE ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİLİR....
AFİYETLER OLSUN.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
bu nasil bi guellik?
YanıtlaSilyemin ediyorum agzim sulandi
cayim kayniyordu yaninda hayalettim :))))))))
ablacım ellerine sağlık böreğin pek değişik "zeytinyağlı" bir börek olmuş:))
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Çok güzel görünüyor. (Üzümle bir türlü barışamayan ben üzümsüzünü denerim galiba)
Yanında sıcacık bir çay. Aman da aman nasıl da güzel olur.
Sevgiyle kal.
İçinde yok yok nefis bir börektir bilirim ellerine sağlık canım.
YanıtlaSilSevgilerimle..
Mmm,pırasayı kıyma ile cazip hale getirmek harika fikir..
YanıtlaSilZira oğlum ve eşime pırasayı normal şartlarda çok yediremiyorum..
Bu şekilde ruhları bile duymadan yedirebilirim onlara:)
Ellerine sağlık canım..
Sevgilerimle..
gerçekten enfes bir lezzet ellerine sağlık şehnaz abla:)
YanıtlaSilValla bu böreği çok severim elim iyileşsin en kısa zamanda yaparım....Cihan hanıma katılıyorum şuan bende çay içiyorum yanında nede güzel giderdi. of of...
YanıtlaSiliç harcı çok iddalı olmuş :) denemek lazım.. ellerine sağlık canım
YanıtlaSilAblacığım ellerine sağlık sevgiler:)
YanıtlaSilbaşlığı okuyunca ne alaka dedim ama bukadar övdüğüne göre eminim çok güzeldir mutlaka deniycem..ellerine sağlık
YanıtlaSilAA kalp kalbe karşıymış. Bende yarın sabahtan aynı tarifin prasasız olanını yapacağım.Pırasa soğan familyasından olduğu için çok yakışmıştır. Dediğin gibi kuş üzümü ayrı bir lezzet katıyor. Afiyetler olsun.
YanıtlaSilBen bu böreğe bittim.Pırasalı yaparım ama kuş üzümü koymazdım.Harika fikir, elinize sağlık
YanıtlaSilŞehnazcım,gece gece yoldan çıkaracaksın beni:)Enfes görünüyor,eline sağlık,
YanıtlaSilpırasalı yedim ama üzümlüsünü denemedim..
Bir dahakine üzüm detayını unutmam:)sevgiler..
Ellerine sağlık Şehnazcım, nefis görünüyor, sevgiler canım.
YanıtlaSilPırasalı böreği çook severim ellerinize sağlık.Sevgiler
YanıtlaSilkuş üzümünü börek harçlarında çok severim bu börektede nefis olmuş ellerine sağlık arkadaşım
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor ellerinize sağlık
YanıtlaSilSevgiler
çok güzel, pırasa yemeyi sevmeyen beyler ve çocuklar için de ideal:) ben de bol pırasayı incecik doğrayıp kavuruyorum, içine bazen peynir-çökelek-lor, bazen kıyma, salça, ıspanak ya da ne bulursam artık evde ne varsa koyuyorum, sonuç hep banko, hep çok güzel oluyor. kuşüzümlüsünü de deneyeceğim.
YanıtlaSilsevgiler
selcen
pırasalı böreği çok severim
YanıtlaSilbide bu şekilde deniyim
eline sağlık olsun
pırasa severim,
YanıtlaSilböreği yemeği...
bu börekte çok güzel olmalı,
sadece böyle kıymalı bir börekte kuş üzümü hiç duyduğum bir şey değil doğrusu...
eline sağlık şehnazcığım:)
onun adı kış böreği olsun... pek güzel pek lezzetli. ellerine sağlık Şehnaz.
YanıtlaSilKahve Dükkanı...
Pırasaya bayılıyorum, bu tarifi deneyeceğim, ellerine sağlık;)
YanıtlaSil