Follow Me on Pinterest

06 Ekim 2009

HUMUS


HUMUSU ÇOCUKLAR,EŞİM HEPİMİZ ÇOK SEVERİZ.BU YÜZDENDE HAŞLANMIŞ NOHUTUM HEP VARDIR.HAZIR YEMEK BİZİM İÇİN.ÖNCELERİ KIVAMINI TAM TUTTURAMIYORDUM AMA BİR ARKADAŞIM SAYESİNDE BİRŞEY DAHA ÖĞRENDİM.HUMUS SUYU SEVERMIŞ.KORKMA DEDİ SICAK SU EKLDİĞİN ZAMAN KIVAMINI YAKALARSIN.NEYSE DEDİĞİ DOĞRU AMA SUYUNDA BİR ÖLÇÜSÜ VAR SİZ YİNEDE DENEYEREK BUBU DAHA İYİ ÖĞRENEBİLİRSİNİZ...

MALZEMELER

500GR HAŞLANMIŞ YDA KONSERVE NOHUT
6-7 YEMEK KAŞIĞI TAHİN
7-8 DİŞ DÖVÜLMÜŞ SARMISAK
1-5,2 ADET LİMON
TUZ,BOL KİMYON,KIRMIZI PUL BİBER,ZEYTİNYAĞ
MAYDANOZ

YAPILIŞI
ÖNCE NOHUTLARI BİR KASEYE KOYUN,ÜZERİNE BİR ÇAY BARDAĞI KADAR SICAK SU İLAVE EDİN.VE EN BÜYÜK YARDIMCIMIZ EL BLENDIRI İLE EZMEYE BAŞLAYIN.DAHA SONRA SRA İLE TAHİNİ,LİMONU,SARMISAĞI EKLEYİ KARIŞTIRMAYA DEVAMEN SON TUN TUZ VE KİMYONU EKLEYİP YİNE KIVAMINA BAKIN ,KATI İSE BİRAZ DAHA SICAK SU EKLEYİN.VE SERVİS TABAĞINA ALIP ÜZERİNE ZEYTİNYAĞINDA KIZDIRILMIŞ PUL BİBER DÖKELİM VE EN SONDA KIYILMIŞ MAYDONO İLE SÜSLEYELİM...İŞTE BU KADAR...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails