Follow Me on Pinterest

03 Haziran 2009

ALİ NAZİK........





YAKIN ZAMANDA PAZARDA SATILAN BU PATLICAN VE BİBER KÖZLEME TAVASINI ALDIĞIMDA BİBERLERİ BELKİ AMA PATLICANLARI KÖZLEYECEĞİNDEN PEK EMİN DEĞİLDİM.YİNEDE DENEMEYE KARAR VERDİM.ALİ NAZİK YAPMAYA KARAR VERDİĞİMDE PATLICANLAR BU TAVADA KJÖZLENMEZSE FIRINA GÖNDERMEYE KARAR VERMİ,ŞTİM.AMA ÇOK MEMNUN KALDIM.ŞAHANE BİR KÖZLEME TAVASIYMIŞ.YARIM SAATTE GİBİ KISA BİR ZAMANDA KISIK ATEŞTE 6-7 ADET PATLICAN KÖZLENDİ.ÜSTELİK TIRINIM HİÇ KİRLENMEDİ.O YÜZDEN BİR KEZ DAHA ALMIŞ OLDUĞUM ŞEYDEN PİŞMAN OLMADIM.EFENDİM ŞİMDİ TARİFE GEÇELİM.
MALZEMELER
6 ADET PATLICAN
BİR KASE YOĞURT
3-4 DİŞ DÖVÜLMÜŞ SARMISAK
200 GR KIYMA
1 ADET YEŞİL BİBER
1 ADET DOMATES
BİRAZ BİBER SALÇASI
TUZ ,KIRMIZIBİBER VE KARABİBER
ÖNCE PARLICANLAR KÖZLENİR VE LİMONLU SUDA BEKLETİLİR.SIVIYAĞDA BİR ADET KURU SOĞAN VE YEŞİL BİBER KAVRULUR ,DOĞRANMIŞ DOMATES İLAVE EDİLEREK PİŞİRİLİR.SALÇA EKLENİR EN SON KIRMA İLAVE EDİLİR TUZ VE BAHARATLAR KONULARAK KIYMA PİŞİRİLİR.BU ARADA SARMISAKLI YOĞURT HAZIRLANIR.PATLICANLARIN KABUKLARI SOYULARAK BİR CAM KASEYE ALINIR.ÜZERİNE YOĞUR DÖKÜLÜR VE PATLICANIN İYİCE EZİLMESİ İÇİN BLENDIRDAN GEÇİRİLİR.SERVİS TABAĞINA YOĞURTLU PATLICAN KONUR ÜZERİNEDE KIYMASI DÖKÜLÜR VE HEMEN SERVİS YAPILIR.SOĞUTMAMAK GEREK.AFİYET OLSUN........

7 yorum:

  1. Ben de Koçtaş tan aldım bu tavadan :)) pek leziz yapıyor...Nefis bir yemek olmuş.
    Ellerine sağlık..

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  2. canım ondan bende aldım gerçekten harika.biber közlemek saniyeler alıyor.ali nazikte harika olmuş ellerine sağlık sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. bu alet harika bişey.çok güzel görünüyor.eline sağlık.çok öpüyorum

    YanıtlaSil
  4. wayyy harika gözüküyor ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. Patlıcanlı tüm yemekleri çok severim..Hele Ali nazik evde çok beğenilir..Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  6. Ben de aldım bu tavadan ama daha kullanmaya fırsatım olmadı. En kısa zamanda ben de patlıcanlarımı közliyeyim. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails