08 Haziran 2009

PATLICAN KEBABI......



BU YEMEĞİ BİLENLER VARDIR AMA BEN YİNEDE YAYINLAMAK İSTEDİM.ÇÜNKİ PATLICANIN BENCE ENGÜZEL YEMEĞİDİRİ.ŞİMDİ TARİFİME GEÇİYORUM.

MALZEMELER

1,5 KİLO PATLICAN

250 GR KIYMA

TUZ,KIRMIZIBİBER,KARABİBER

BİRAZ SALÇA

KIZARTMAK İÇİN SIVIYAĞ VE 2,3 ADET YEŞİL BİBER

YAPILIŞI

PATLICANLAR ALACALI SOYULUP HALKA ŞEKLİNDE DOĞRANIR VE TUZLU SUDA BİRAZ BEKLETİLİR,DAHA SONRA KURULANARAK KIZGIN YAĞDA KIZARTILIR.DERİN BİR KASEYE KIZARTILAN PATLICANLAR ALINIR.KIYMANIN İÇİNE TUZ VE BAHARATLAR KONARAK AVCARLANIR.DAHA SONRA YAYVAN BİR TENCEREYA İKİ PATLICANIN ARASINA BİRAZ KIYMA KONUR VE BİRLEŞTİRİLİR.VETENCEREYE YUVARLANARAK DİZİLİR..dizili şeklinin resmini çekmemişim.BÜTÜN PATLICANLAR BİTİNCE ÜZERİNE BİR KAÇ ADET YEŞİL BİBER KONUR.VE BİR KASEDE SALÇA SICAK SU İLE ERİTİLİR.PATLICANIN ÜZERİNE DÖKÜLÜR.BİRAZ DAHASICAK SU GEZDİRİLEREK KISIK ATEŞTE PİŞİRİLİR.YANINDA PİRİNÇ PİLAVI VE CACIKSIZ OLMAZ.ŞİMDİDEN AFİYET OLSUN.

BİRAZ KALORİLİ BİR YEMEK AMA YAZ AYINDA BİR KEZ OLSUN YAPILMALI BENCE....

3 yorum:

  1. Ben de bayılırım bu yemeğe ama artık kızartmalar ağır gelmeye başladı. Kışa sakladım ben bu yemeği :))

    YanıtlaSil
  2. Ohhh süper,bayılırım patlıcana...Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  3. Offf harika gözüküyor canım ellerine sağlık:))

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails