17 Haziran 2013
PATLICAN KEBEBI
PATLICAN ZAMANI GELDİMİ BENİM İÇİN EN SEVDİĞİM İKİ ÇEŞİT YEMEK VARDIR..BİRİ KARNIYARIK DİĞERİDE PATLICAN KEBEBI..HOŞ PATLICANLI HERŞEYİ SEVERİM AMA BUNU BAŞKA BİR SEVERRİM..BİLMEYEN YOKTUR HERHALDE...
MALZEMELER
BU BOYDAKİ BİR FIRIN KABI İÇİN YAKLAŞIK 2 KİLO PATLICAN
300 GR KIYMA
DOMATES,YEŞİLBİBER
BİRAZ BİBER SALÇASI TUZ VE KARABİBER
YAPILIŞI
ÖNCE PATLICANLAR HALKA ŞEKİLNDE DOĞRANIP TUZLU SUDA ACISI ÇIKANA KADAR BEKLETİLİR...DAHA SONRA SUYU İYİCE SÜZÜLÜP KURURULUR VE SIVIYAĞDA KIZARTILIR..BİR KASEDE KIYMA TUZ VE KARABİBERLE HARMANLANIR...DAHA SONRA İKİ PATLICAN ARASINA AZ KIYMA KONARAK ORTADAN BAŞLAMAK KAYDI İLE ÇEMBER GİBİ PATLICANLI KIYMALAR CEVRELNİR..ÜZERİNE DOMATES VE BİBER SÖGÜŞLENIR..1 TATLI KAŞIĞI SALÇA SICAK SU İLE KARIŞRIRILARAK YEMEĞİN ÜZERİNE DÖKÜLÜR..VE ÖNCEDEN ISITILMIŞ 200 DERECELİK FIRINDA PİŞİRİLİR...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
ooo, ben de bayılırım patlıcanlı herşeye, ellerine sağlık, kokusu burnuma geldi valla..
YanıtlaSilmerhaba ben antepliyim annem urfa babam antepli patıcan kebabını çok güzel yaparız.Çok güzel anlatmışsınız ellerinize sağlık ama patlıcan kebebı genelde mangalda yapılır ama fırında da pişiririz biz.Patlıcanlar kızartılmadan yapılır patlıcanlar soyulmadan doğranır ve üzerine elimizle su serper fırına sürerizkipatlıcan fırında erlesin diye bir de böyledeneyin derim tadına doyamazsınız.
YanıtlaSilpembe masallar çok teşekkürler.. tabiiki o müthiş lezzetli paylıcan kebabını bilirim ve de çok severiz..sanırım bu benim annemden kalan birşey..o bu şrkilde yapar ve patlıcan kebebı derdi..sonraları asıl antep usulu yani gereçk patlıcan kebebıyla tanıştım...hiç evde yapmadım ama inşallah deneyeceğimmmsizin tarifiniz gibi
Sildeneyin derim eminim çok beğeneceksiniz.şehnaz hanım
SilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Nefis görünüyor. Uzanıp almak geldi içimden.
Sevgiyle kal.