06 Ağustos 2012
SEMİZOTLU BÖREK
SEVGİLİ ŞULECİĞİMDEN ÖĞRENDİĞİM NEFİS VE ÇOK PRATİK BİR BÖREK..YAZ AYLARINDA BOL BOL YAPIN...
MALZEMELER
2 DEMET SEMİZOTU
6 ADET YUFKA
2 ADET KURU SOĞAN
TUZ, KARABİBER,KIRMIZI PUL BİBER
BİRAZ DA ÜZERİNE UFALANMIŞ BEYAZ PEYNİR
YAPILIŞI
ÖNCE SOĞANLAR MİNİK DOĞRANARAK YAĞDA KAVRULUR,SEMİZOTLARI İYİCE YIKANDIKTAN SONRA SAPLARI İLE BİR KABA DOĞRANIR.KAVRULAN SOĞANLARA SEMİZOTU EKLENİR ŞÖYLE BİR ÇEVRİLİR,TUZ VE BAHARATLAR EKLENİR,PEYNİRDE EKLENEREK OCAĞIN ALTI KAPATILIR..BİR YUFKA TEZGAHA SERİLİR. DÖRT BİR TARAFINDAN KATLANIR BÜYÜK KARE ŞEKLİNDE OLAN YUFKANIN ORTASINA BİRAZ SEMİZOTU İÇİ KONUR VE TEKRAR KATLANIR VE ZARF ŞEKLİNDEKİ YUFKALAR BU ŞEKİLDE HAZIRLANIR VE ÇOK AZ SIVIYAĞDA KISIK ATEŞTE KIZARANA KADAR PİŞİRİLİR..AFİYETLER OLSUN..SAHURDA VE İFTARDA FARKLI BÖREK ARAYANLAR İÇİN...
UNUTMADAN BÖREĞİM ARASINA HİÇBİR HARÇ KOYULMUYOR..YAĞ,SU SODA VS....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Şehnazcığım sizin dostluğunuza nazar değmesin. Şule hanımla ne hoş bir arkadaşlığınız var. Börek nefistir eminim ama ben asıl sunuma takıldım. Börekle masa örtüsü ,peçeteyle çatal kaşık takım. Harikasınız!
YanıtlaSilsevgili colette en kısa zamanda şuleden kılıfının cinsini öğrenip sizi bilgilendireceğim..
SilÇok teşekkürler. Bu kez hata yapmayacağım,çok çeken ve ütülerken beni ağlatan bir kumaş istemiyorum :)
YanıtlaSilRİCA EDERİM...İSMİNİZİ YAZABİLİRMİSİNİZ..COLETTE DEMEK İSTEMİYORUM
SilTabii ki adım Nilgün ,"Coletté " benim 14 yaşında ölen köpeğimin adıydı.
YanıtlaSilnilgüncüm şuleye sordum kanepe kılıfları ketenmiş..
Silmmmm nefis görünüyor elinize sağlık ...
YanıtlaSilGerçekten nefis gözüküyor not aldım deneyeceğim ellerine sağlık canım :)
YanıtlaSilSemizotunu börekte hiç denemedim ama nefis görünüyor canım. Ellerine sağlık, sevgiler...
YanıtlaSilçok nefis ve besleyici bir börek olmuş ..ellerine sağlık.sevgiler
YanıtlaSilhmm çok nefis görünüyor. ufaklara semizotu yedirilebilir bu sayede :)
YanıtlaSilSehnazcimm bu benim hic aklima gelmezdi , eminim harikadir.
YanıtlaSilAfiyetler olsun canim