15 Ağustos 2012
BAKLAVA YUFKASINDAN PATLICANLI BÖREK.
DÜN SEVGİLİ AYLİNİN BLOĞUNDA GÖRDÜĞÜM ,İÇİNDEKİ LEZZETTEN DOLAYI DAYANAMAYIP YAPTIĞIM ENFES BİR BÖREK...İYİKİDE YAPMIŞIM...TEŞEKKÜRLER AYLİNCİM..
MALZEMELER
28 LİK HAZIR BAKLAVA YUFKASI
3 ADET TOMBUL KÖZLENMİŞ PATLICAN
2 ADET KÖZLENMİŞ KIRMIZI BİBER
250 GR KIYMA
2 ADET KURU SOĞAN
TUZ,KARABİBER,KIRMIZI PUL BİBER
AYRICA BÖREĞİN ARASINA
2 ADEY YUMURTA ,1 BARDAK SÜT VE BİRAZ SIVIYAĞ KOYUP ÇIRPTIM
YAPILIŞI
ÖNCE SOĞANLAR MİNİK DOĞRANARAK SIVIYAĞDA KAVRULUR ,KIYMA EKLENEREK KAVURMA İŞLEMİ DEVAM EDER..DAHA SONRA KÖZLENMİŞ SEBZELER MİNİK DOĞRANARAK KIYMAYA EKLENİR TÜZ BE BAHARATLARDA KONULARAK KARIŞTIRILIR VE OCAĞIN ALTI KAPATILIR..
YUMURTA SÜT VE SIVIYAĞDAN HATÇ HAZIRLANIR
ÖNCE TEZGAHA İKİ YUFKA ÜSÜSTE YAYILIR ARASINA YUMURTALI HARÇ SÜRÜLÜR,ÜÇÜNCÜ YUFKADA SERİLİR TEKRAR HARÇ KONULARAK BU ŞEKİLDE 5 YUFKA ÜST ÜSTE SERİLİR .2-3 KAŞIK PATLICANLI HARÇ KONUR VE RULO ŞEKLİNDE SARILARAK YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ TEPSİYE DİZİLİR..5 EŞİT PARÇAYA KESİLİR..ÜZERİNE KALAN YUMURTALI HARÇ DÖKÜLÜR.FIRIN 200 DERECEDE ISITILIR 175 DERECEDE ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRLİR....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
OFF, OFF OFFF çok güzel görünüyor
YanıtlaSilCok guzel görünüyor elinize saglik
YanıtlaSilAylinden tarifi bende aldım, gerçekten harika bir börek olmalı. En kısa zamanda deneyeceğim inşallah. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...
YanıtlaSilBaklava yufkasıyla, ne harika olmuştur.Oruçken" dünyaları yiyebilirim " modundayım zaten. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilValla ramazan benim de gırtlağıma vurdu, herşeye ağzım sulanıyor, aşeriyorum resmen, bi de oruç tutsam sizin blogları bile yerim sanıyorum, bin kilo oldum valla tarif deneye deneye, ama seninki de tam denemelik ve de yemelik, ellerine sağlık
YanıtlaSilafiyet bal olsunnn bayılırım:)
YanıtlaSilHayallerinize bir bir ulaşacağınız, sevdiklerinizle hep beraber olacağınız ,sağlıklı, mutlu ve her zaman gülebileceğiniz nice bayramlara !
YanıtlaSilSevgiler
çok teşekkürler..sizinde bayramınız kutlu olsun
SilÇıtır çıtır çok güzel oluyor. Ama patlıcanlı denemedim :) Ellerine sağlık Şehnaz.
YanıtlaSilÇok güzel görünüyor nefis olmuş ellerine sağlık canım afiyetler olsun.
YanıtlaSilçok hoş olmuş ellerinize sağlık
YanıtlaSilii bayramlar
Bende sevgili Aylinde görüp tarifi not almıştım:))Gerçekten çok iştah açıcı gözüküyor ellerinize sağlık... İlk fırsatta denenecekler arasında:)))))))
YanıtlaSilHayırlı bayramlar diliyorum.
Bana da beklerim. fatoscatadlar.blogspot.com'dayım:))))
Sevgiler....
Mmmmmmm... Nefis görünüyor Şehnazım, ellerine sağlık, normal yufkadan da olur değil mi ?
YanıtlaSil