13 Nisan 2012
ELMALI TAVUK GÖĞSÜ
HAYIRLI CUMALAR ARKADAŞLAR,SEVGİLİ http://yemekbirask.blogspot.com/ ARKADAŞIMIN BLOĞUNDA GÖRDÜĞÜM VE HEMEN DENEMK İSTEDİĞİM HAFİF BİR TATLI..DAHA TADINA BAKMADIM AMA EMİNİM ÇOK GÜZELDİR...
MALZEMELER
1LT SÜT
1 SU BARDAĞI ŞEKER
3 YEMEK KAŞIĞI TEPELEME UN
3 YEMEK KAŞIĞI TEMELEME NİŞASTA
1 VANİLYA
MALZEMELERİN HEPSİ KARIŞTIRILIP OCAKTA MUHALLEBİ KIVAMINDA PİŞİRİKİR VE HAFİF ISLATILMIŞ BORCAMA DÖKÜLÜR
5 ADET RENDELENMİŞ EKŞİ ELMA
1SU BARDAĞI ŞEKER
1 SU BARDAĞI KIRIK CEVİZ VE TARÇIN
ELMA VE ŞEKER BİR TAVADA SUYUNU SALIP ÇEKENE KADAR PİŞİRİLİR OCAĞIN ALTI KAPATILIR TARÇIN VE CEVİZ EKLENEREK MUHALLEBİNİN ÜZERİNE YAYILIR
1 PAKET KREM ŞANTY BİR BARDAK SÜT İLE ÜZERİNDE TARİFE GÖRE ÇIRPILIR VE ELMALARIN ÜZERİNE YAYILIR EN ÜSTEDE BOLCA HİNDİSTAN CEVİZİ SERPİLİR SERVİS ZAMNINA KADARBUZDOLABINDA BIRAKILIR....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
ay şehnaz abla yumuşacık bir lezzetdir eminim ellerine sağlık:)
YanıtlaSilcanım nefıs gorunuyor canım da tatlı ısıtıyor soyle hafıf olanından bu bana uyar ellerıne sağlık harıka olmus
YanıtlaSilçok sık yaparız bizde
YanıtlaSileline sağlık canım
Tarifi aldım. Deniycem. Paylaşım için teşekkürler.
YanıtlaSilsüper bir lezzet ellerine sağlık...
YanıtlaSileline sağlık çok güzeldir eminim.
YanıtlaSilşımarık çalışmalarının arasında değişik tarifleri yapmayı da sıkıştırıyorsun hamarat arkadaşım:))
afiyet şeker olsun
sevgiler
ohh miss:)
YanıtlaSilellerine sağlık canım
tam da tüm hamur işlerini hayatımdan çıkarmaya karar vermişken..e oldu mu şimdi bu? lezzetini inanılmaz merak ettim mutlaka denemem lazım, bizim iş ertelendi gene demektir. ellerine sağlık:)
YanıtlaSilÇok güzel olmuş tadı da nefistir mutlaka ellerine sağlık canım afiyetler olsun.
YanıtlaSilCanım,
YanıtlaSilellerine sağlık.Nefis görünüyor. Çok lezzetli bir tarif.
Sevgiyle kal.
Uzanıp tepsisiyle alıvermek vardı yaa..:))
YanıtlaSilEllerine sağlık canım..
Sevgiler.
Çok güzel olmuş, kaşıkla dalasım var Şehnaz :) Elcaazlarına sağlık.
YanıtlaSil