20 Nisan 2012

BAKLAVA YUFKASINDAN BOŞNAK BÖREĞİ










HAYIRLI CUMALAR HEKEZE, DAHA ÖNCE SİZLERE BOŞNAK  KIZI OLDUĞUMDAN BAHSETMEMİŞTİM DEĞİLMİ..YENGEMLER ELDE AÇTIKLARI YUFKALARLA ÖYLE GÜZEL BOŞNAK BÖREKLERİ YAPATLARKİ ANLATAMAM..BÖYLE AĞIZDA DAĞILIR..AMA BEN O KADAR BECERİKLİ DEĞİLİM..ANCAK SAHTESİNİ YAPIYORUM..İÇ MALZEME  ASLINDA BOŞNAK BÖREĞİNDE HERŞEY ÇİĞDEN KONULARAK YAPILIR..BİRBAŞKA GÜZEL OLUR..ARTIK BİZİMKİ BÖYLE..HARİKA BİR BÖREK OLDU.HAZIR BAKLAVA YUFKASI İLE BİRKAÇ DENEMEM  BAŞARISIZLIKLA SONUÇLANMIŞTI AMA BU SEFER Kİ PEMBE TATLTA AİT...BİR TARİF ÇOK BEĞENDİM...HEMEN TARİFE GEÇİYORUM


MALZEMELER
28 ADETLİK BAKLAVA YUFKASI
3 ADET KÜP ŞEKLİNDE DOĞRANMIŞ  VE HAŞLANMIŞ PATATES
150 GR KIYMA
TUZ,KARABİBER
1 ADET KURU SOĞAN

SOSU İÇİN
1,5 SU BARDAĞI SÜT
1 KÜÇÜK ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
2 YUMURTA
1 ÇAY KAŞIĞI KARBONAT


YAPILIŞI
ÖNCE   SOĞAN SIVIYAĞDA BİRAZ KAVRULUR ,KIYMA EKLENİR VE KAVRULUR DAHA SONRA HAŞLANAN PATATESLER EKLENİR VE BİRA DAHA KAVRULDUKTAN SONRA TUZ VE KARABİBER EKLENREK OCAĞIN ALTI KAPATILIR...

DAHA SONRA BİR TUFKA TEZGAHA SERİLİR ÜZERİNE HİÇBİRŞEY SÜRÜLMEDEN İKİNCİ YUFKA SERİLİR,İKİNCİ YUFKANIN ÜZERİNE SÜTLÜ SOSTAN BİR KAŞIK KADAR GEZDİRİLİR ,3,YUFKA SERİLİR ONUNDA ÜZERİNE SOS GEZDİRİLİR BU ŞEKİLDE 5 YUFKA SERİLİR .5.YUFKAYDA SOS EKLENİR VE BİRAZ KIYMALI HARÇTAN KONULUR RULO ŞEKLİNDE SARILIR VE YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ TEPSİYE BU ŞEKİLDE DİZİLİR..DİĞER YUFLAKARDA AYNI ŞEKİLDE YAPILIR ..FIRIN 200 DERECEDE ISITILIR,KALAN SÜTLÜ HARŞTA BÖREKLERİN ÜZERİNE GEZDİRİLİR VE 5 EŞİY PARÇAYA KESİLEREK 175 DERECEDEKİ FIRINA SÜRÜLÜR..KIZARINCA ÇIKARTILIR VE SICAK SERVİS YAPILIR.....

14 yorum:

  1. canım şehnazım ellerine sağlık muhteşem olmuş
    :)

    YanıtlaSil
  2. çok boşnak arkadaşım var ve bayılırım boşnak böreğine. oklava kullanmadan elde açıyorlar bir kere deneyeyim dedim elime yüzüme bulaştırdım. Seninki de iştah uyandırıcı gözüküyor ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  3. sahte mahte ama çok leziz gözüküyor eline sağlık canım :)

    YanıtlaSil
  4. Canım ellerine sağlık baklava yufkasıyla çıtır
    çıtır oluyor börekler sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. eline sağlık şehnaz yine güzel bir börekle karşımızdasın:) denemek isterim.
    sevgiler

    YanıtlaSil
  6. Süper fikir arkadaşım
    Ellerine sağlık
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  7. çok lezzetli bir börek gibi görünüyor çıtır çıtır sanki ellerine sağlık şehnaz abla:)

    YanıtlaSil
  8. yumuşacık, nefis görünüyor, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  9. çıtır çıtır kokusu burnuma geldi.ellerine sağlık ve afiyet olsun Şehnazcım...

    YanıtlaSil
  10. çok güzel görünüyor eminimki tadıda öyledir ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  11. SİZE ŞU BOŞNAK BÖREĞİYLE İLGİLİ BİR AYRINTI SÖYLEYEYİM ŞEHNAZ HNM.İSTESENİZ YENGELERİNİZDEN DAHA İYİ BÖREK YAPABİLİRSİNİZ.MAHARET YENGELERİNİZDE DEĞİL.PİŞİRDİKLERİ FIRINDA.FIRIN ESKİ TİP YUVARLAK VE PİKNİK TÜPÜYLE ÇALIŞAN OLACAK.O FIRINDA PİŞİRMESSEN TIPKISININ AYNISI OLMAZ.BİR DE TÜPLÜ FIRINDA DENEYİN.
    NOT:BENCE YENGELERİNİZİN YAPTIĞI BÖREKLER AŞIRI HAMURLU VE ZİYADESİYLE YAĞLI.ONLARIN USTASI YANİ BABAANNEMİZ NURİYE HANIM EN İYİSİNİ YAPARDI.SİZE BAŞARILAR.

    YanıtlaSil
  12. çok güzel gözüküyor.ellerinize sağlık sizi izlemeye aldım bana da beklerim.sevgiler...

    YanıtlaSil
  13. yaptımmmm....süperdiii...çok çok çok beğendik...ben sarıyer böreğine bayılırım bana onu hatırlattı...ellerine sağlık.. gülesin..

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails