16 Ekim 2011
BROKOLİ TURŞUSU
BROKOLİYNİN ARTIK ÇOK KIYMETLİ VE FAYDALI BİR SEBZE OLDUĞUNU HEPİMİZ BİLİYORUZ..AMA BEN BROKOLİNİN ÇORBA DIŞINDA SALATASINI FALAN YİYEMEYEN BİRİSİYİM..AMA YEMEKTE GEREK..HİÇ BROKOLİ TURŞUSU YEMEYEN BİRİİ OLARAK BUGÜN BİR DENEME YAPTIM..PAZARDAN ALDIĞIM BROKOLİLERDEN MİNİK BİR KAVANOZ TURŞU YAPTIM..İNTERNETTE BİR KAÇ ARAMA YAPTIM HEPSİNDEDE BROKOLİLERİ BİRAZ BUHATDA TUTUP YAPIYORLAR..BEN İSE TAMAMEN ÇİĞ OLARAK DENEDİM..NASIL OLACAĞINIDA HİÇ BİLMİYORUM.. İNŞALLAH BENİM DAMAK TADIMA UYAR...
MALZEMELER
BİR AVUÇ NOHUT
1,5 ADET KIYANIP MİNİK ÇİÇEKLERİNE AYRILMIŞ BROKOLİ
1 ADET HAVUÇ
1,5 BAŞ SARMISAK
2 BARDAK ÜZÜM SİRKESİ
GÖZ KARARI TUZLU SU
1 ÇAY KAŞIĞI LİMON TUZU
YAPILIŞI
KAVANOZUN EN ALTINA NUHUTLARI KOYDUM, AYIKLANMIŞ SARMISAK,BROKOLİ VE HAVUÇLARI KOYDUM.SİRKE ,TUZLU SU VE EN ÜZTEDE LİMON TUZUNU KOYARAK KAPAĞINI KAPATTIM..HAYDİ BİSMİLLAH İNŞALLAH GÜZEL OLUR...HEPİNİZE GÜZEL PAZARLAR..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
cesur bir yaklaşım olmuş...ellerinize sağlık...sonucu da ilerleyen zamanlarda yazarsanız sevinirim...sevgiler...
YanıtlaSilaaa ne enteresan bunun da mı turşusu oluyomuş yahu.biz herşeyin turşusunu yapan bi milletiz galiba :) ellerine sağlık.
YanıtlaSilKahve Dükkanı'ndan sevgiler...
turşusuda mı oluyormuş ben ekşili,yoğurtlu salatalarını yapıyorum yumurtalı kızartmasını da denedim ama turşuyu ilk sende gördüm afiyet bal olsun ellerine sağlık
YanıtlaSilBen karnabahardan yapıyorum güzel oluyor,brokoliden neden olmasın?
YanıtlaSilyine de sonucu bizimle paylaş şehnazcım:)şimdiden afiyet olsun..
sevgiler..
bende ilk defa duydum...
YanıtlaSilbrokoliye ekşi yakışır bence doğru bir seçim olmuş ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilKarnıbahargillerden olduğuna göre onun tadında bir turşu olacaktır.Karnıbahar turşusu da en sevdiğim turşulardan biridir :)
YanıtlaSilturşusu gelmemişti hiç aklıma:)
YanıtlaSilçok yaşa ablacım..
ellerine sağlık:))
sevgiler..
Turşusunu hiç duymamıştım
YanıtlaSilgörüntüsü güzel
denemek lazım tadını merak ettim ...
bende hiç duymamıştım ama mutlak güzeldir ellerinize sağlık...
YanıtlaSilHerşeyin turşusu yapıldığına göre, brokoli neden olmasın? Bence çok yaratıcı, umarım çok lezzetli . Bende mi denesem acaba ?
YanıtlaSilElinize sağlık...
Sen yaparsın da güzel olmaz mı. Ellerine sağlık:))
YanıtlaSil