24 Ekim 2011

ACIBADEM KURABİYESİ




NERDEYSE BİR HAFTADIR ACI ÜZERİNE ACI YAŞANDI..HİÇKİMSEDE BLOGLARA YAZI YAZACAK HAL KALMADI..YÜCE ALLAHTAN DİLEĞİM DAHA BÜYÜK KAYIPLAR  OLMASIN  BAŞSAĞLIĞI VE SABIRLAR DİLİYORUM... OLMASIN..

BÖYLE PRATİK BİR KURABİYE NE YEDİM NE DE BUGÜNE KADAR YAPTIM..TAM ANLAMIYLA ENFES..İÇİNDE UN VE YAĞ YOK...ÇOK KISA SÜREDE HAZIRLANIP ÇOK KISA SÜREDE PİŞİYOR....BU KURABİYEYE 3,2,1 KURABİYESİ YADA ACIBADEM KURABİYESİ DENİLEBİLİR..

TARİF SEVGİLİ  BLOG ARKADAŞIM..ZENCEFİL.BLOGSPOT.COM A AİT....İYİKİDE DENEMİŞİM..TEŞEKKÜR EDERİM SANA FUNDACIM....


MALZEMELER

3 ADET YUMURTA AKI
2 BARDAK  RONDODAN GEÇİRİLMİŞ TUZSUZ BADEM
1 BARDAK PUDRA ŞEKERİ

YAPILIŞI
YUMURTALARIN AKLARI MİKSREDE BEYAZLAŞANA KADAR ÇIRPILIR,PUDRA ŞEKERİ VE BADEMLER EKLENEREK İYİCE ÇIRPILIR..KAŞIKLA  YAPIŞARAK KONULABİLECEK BİR KIVAM OLUŞUR..KEK KALIPLARINA PAYLAŞTIRILIR..BENDEN 20 ADET ACIBADEM ÇIKTI...VE FIRIN ÖNCEDEN 160 DERECEDE ISITILIR..DAHA SONRA 15-20 DAKİKA KURABİYELER FIRINLANIR..MUTFAĞINIZDAN MİS GİBİ KOKULAR YAYIMAYA BAŞLADIĞINDA ARTIK KURABİYELERİNİZ PİŞMEK ÜZEREDİR...HEPİNİZE AFİYETLER OLSUN..

28 yorum:

  1. Canım bannerin harika olmuş kurabi
    yelerde öyle ellerine sağlık sevgi
    lerimle...

    YanıtlaSil
  2. çok güzel görünüyor, eline sağlık. ilk fırsatta deneyeceğim:)
    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. ooooo nefis görünüyo,hemen deneyeceğim,ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Tadı eminim enfestir de yağ falan yok bademdeki yeterli geliyor mu ki??
    Ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
  5. zeynepcim aynen öyle yağ un falan hiçbirşey yok...

    YanıtlaSil
  6. Ellerine saglik, pek bir güzel görünüyor, sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Kurabiyeler nefis görünüyor. Ben acıbadem kurabiyesini çok severim.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  8. bu güzel lezzeti bugün seninle tatdım ellerine sağlık şehnaz abla çok çok enfes olmuştu herkeze tavsiye ediyorum gerçekten çok lezzetli:))

    YanıtlaSil
  9. Lezzetini tahmin edebiliyorum bu müthiş kurabiyenin..
    Çayımın yanında üç,beş tane olucaktı ahhh..:))
    Ellerine sağlık canım benim..
    Öpüyorum.

    YanıtlaSil
  10. Acıbadem kurabiyesi aşığı olarak,muhakkak deniycem.
    Ellerine sağlık canım.
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  11. Denediğine ve beğendiğine inan çok sevindim Şehnaz'cım. Bir dahakine içine 1 kaşıkta nişasta ekleyerek dene.. Bakalım beğenecekmisin))(Benim vazgeçemediğim favorim))

    YanıtlaSil
  12. çok güzel bir tarife benziyor ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  13. enfes görünüyor ellerinize sağlık...yağ olmadığı için kek kagıdından kolay cıktımı? bir tek bunu merak ettim...deneyeceğim...ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  14. adadeniz çok rahat çıktı..endişelenme deneyebilirsin..sevgiler..

    YanıtlaSil
  15. Ellerine sğalık canım.Hiç sorma hiç keyfimiz tadınımız kalmadı değilmi

    YanıtlaSil
  16. şehnazcığım nefis görünüyor ellerine emeğine sağlık tarifide çok güzel en yakın zamanda denemeye çalışacağım sevgiler

    YanıtlaSil
  17. bir çeşit diyet kurabiye olmuş. şekeri azaltılsa kıvamı bozulur mu acaba? nefis görünüyor. ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  18. mutfaktaki acemi bence şekeri tam tadındaydı.azaltmak sana bağlı ama çok tatsız olabilir..

    YanıtlaSil
  19. Ellerine saglik bademle aram pek iyi olmasada denemek isterim dogrusu.

    YanıtlaSil
  20. ben bademe aşık bir insanım. neyin içine koyulursa koyulsun harika bir tad veriyor, hele ki bunların mutfakta yarattı kokuyu tahmin edemiyorum :) baş döndürücü... harika görünüyorlar. ellerine sağlık Şehnaz.

    Kahve Dükkanı'ndan sevgiler...

    YanıtlaSil
  21. nefis görünüyor....
    ama ben asıl headerdeki şişelere bittim:)
    sen mi boyadın?
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  22. sevgili cep aynası ben boyamadım şişeleri..henüz cam boyama işine geçmedim..

    YanıtlaSil
  23. Acıbadem kurabiyesine bayılırım hepde hazır alırım..tarifini ilk fırsatta deneyeceğim umarım seninkiler kadar güzel olur...

    YanıtlaSil
  24. Canım,
    ellerine sağlık. Nefis görünüyorlar.
    Seninde oğlun geleceği için şimdiden gözün aydın diyorum.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  25. Şehnaz fındıklısını yaptık şahane olduuuuu süper :) ellerine sağlık.

    Kahve Dükkanı'ndan sevgiler..

    YanıtlaSil
  26. bir sorum var: iki bardak bademi alıp toz haline mi getiriyoruz yoksa toz haline getirilmiş bademden iki bardak mı kullanıyoruz :) ben karadenizli olarak bu soruyu sordum tahmin edersin şimdi ikisi arasında çok fark var o yüzden tarifi denemek istiyorum ama bu konuda karar veremedim ..

    YanıtlaSil
  27. tadı da görüntüsü gibi çok güzel..hafif bir kurabiye...lezzetli..misafirlerime yaptım bayıldılar ve tarifini istediler..pasta uzmanı edasıyla verdim bende :))))

    YanıtlaSil
  28. şehnaz abla..az önceki yorum benimm ..gülesin..

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails