Follow Me on Pinterest

15 Eylül 2011

AYVALIK USULÜ ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA




HEPİMİZE HAYIRLI CUMALAR GİLİYORUM..BU BARBUNYA ENFES OLDU..
MALZEMELER
1 KİLO TAZE BARBUNYA
1 ADET KÜP ŞEKLİNDE DOĞRANMIŞ HAVUÇ
2 KÜÇÜK PATATES,KÜP ŞEKLİNDE DOĞRANMIŞ
TUZ,KARABİBER,KIRMIZI PUL BİBER
2 ADET ORTA BOY KURU SOĞAN VE 3-4 ADET DOĞRANÖMIŞ SARMISAK

YAPILIŞI
ÖNCE BARBUNYA KARA SUYU ÇIKSIN DİYE BİR TAŞIM KAYNATILIR VE SÜZGECE ALINIR.TENCEREYE SOĞAN VE SARMISAK DOĞRANIĞ ZEYTİNYAĞINDA KAVRULUR,ARDINDAN KÜP ŞEKLİNDE KESİLEN SEBZELER EKLENİR ,ŞÖYLE BİR KARİŞTIRILIR VE EN SON BARBUNYA EKLENİR ,TUZ VEBAHARATLARDA KONULARAK SICAK SU TAKVİYESİ İLE BARBUNYA PİŞENE KADAR PİŞİRİLİR...YENCEREDE SOĞUTULUR..
VE SERVİS TABAĞINA KONDUKTAN SONRA ÜZERİNE TEKRAR  YAVAŞÇA ZEYTİNYAĞ GEZDİRİLİR.....
MÜKEMMEL BİR LEZZET OLŞTU..AYVALIKTA BARBUNYA BÖYLE YAPILIYOR..BİR KEZ DENEMEKTEN BİRŞEY ÇIKMAZ DEĞİLMİ....

12 yorum:

  1. Ayvalık barbunya mıymış:))Ben de böyle yapıyorum da adını bilmiyordum bak iyi oldu öğrendiğim bundan sonra öyle servis yaparım:))
    Hayırlı Cuma'lar canım..

    YanıtlaSil
  2. ilginçç.. domates ve barbunya ikilisini ayırmışlar bu ayvalıklılar:))
    amaa çookkk leziz görünüyor...
    bi deneyeceğimm inşallah..
    size güveniyorum...
    hayırlı cumalar...

    YanıtlaSil
  3. şehnazcıımm..
    Masal kahramanım sakın görmesin ! :=)

    YanıtlaSil
  4. Ellerine saglik afiyetler olsun canim hayirli cumalar öptüm.

    YanıtlaSil
  5. Çok severim bende hel hele sıcak havalarda,kestne gibi,leziz barbunyayı....
    ellerine sağlık canım..

    YanıtlaSil
  6. barbunyayı çok severim, bir de bu tarif denicem, teşekkürler Şehnazcım.

    YanıtlaSil
  7. Ellerine sağlık bende çok severim barbunyayı,çok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  8. barbunya benim için yemekten ziyade meze gibidir.ellerine saglık.

    YanıtlaSil
  9. bende bu şekilde öğrenmiştim ve hep böyle yaparım demek Ege yöresindenmiş :) ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  10. Harika olmus Sehnaz,
    Ellerine saglik.

    Guzel bir hafta diliyorum, gulumseme ve nese eksik olmasin.

    YanıtlaSil
  11. Ellerine saglik cok güzel gözüküyor. Barbunya daha önce hic yemedim alip denemem lazim...

    YanıtlaSil
  12. çok lezzetli görünüyor ellerine sağlık canım sevgiler

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails