01 Nisan 2011

KIYMALI BARBUNYA



İYİ AKŞAMLAR DİLİYORUM. ..BUGÜN YAZDAN KALMA SON PAKET TAZE BARBUNYAMI PİŞİRDİM..YAPARKENDE ÇOK ESKİLERE GİTTİM..CANIM TEYZEM ÇOK SIK YAPARDI..BİZDE ÇOK SEVERDİK..UZUN ZAMAN OLDU YAPMAYALI..PİŞİRİNCEDE İYİKİ YAPMIŞIM DEDİM..ÖZLEDİĞİMİZİ ANLADIM..HEPİMİZE MUTLU HFTA SONLARI DİLİYORUM..

MALZEMELER
1 KİLO TAZE BARBUNYA...BENDE VARDI AMA AZ KALDI.. ÇIKMAYA BAŞALR İNŞALLAH
1A DET KIRMIZI 1 ADET YEŞİL BİBER
2 ADET KURU SOĞAN
4-5 DİŞ SARMISAK
250 GR KIYMA
1 ADET KÜP ŞEKLİNDE DOĞRANMIŞ PATATES
2 ADET DOMATES
1 TATLI KAŞIĞI BİBER SALÇASI
TUZ,KARABİBER,KIRMIZI PUL BİBER


YAPILIŞI
BEN TAZE BARBUNYAYI AYIKLANDIKTAN SONRA SUDA BİR TAŞIM HAŞLARIM..KARA SUYUNU DÖKERİM..DHA SONRA BİR TENCEREDE SOĞANLAR,BİBER VE SARMISAKLAR  SIVIYAĞDA KAVRULUR.KIYMA EKLENİR VE KAVRULUR .DAHA SONRA DOMATESLER SOYULUR VE DOĞRANIP KAVRULUR SALÇA EKLENİR.HAŞLANMIŞ BARBUNYA VE PATATESLERDE EKLENİR.TUZ VE BAHARATLARDA EKLENDİKTEN SONRA SICAK SU İLAVESİ İLE PİŞMEYE BIRAKILIR..PİŞİNCE SERVİS ZAMANI PUL BİBER EŞİLİĞİNDE SERVİS YAPILIR...

7 yorum:

  1. barbunya her erkek gibi benim eşimin de en favorisi... cok sık pişer bizde de ... elinize saglık...

    YanıtlaSil
  2. Canim nefis görünüyor ellerine saglik .hayirli güzel bir hafta sonu diliyorumöptüm

    YanıtlaSil
  3. Yaz gelsede bol bol barbunya yesem.Çok seviyorum barbunyayı..
    Ellerine sağlık.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. Ellerine sağlık arkadaşım ne güzel olur şimdi soğuk havada sevgiler...

    YanıtlaSil
  5. ellerinize sağlık.kıymalısını hiç denememiştim....
    sevğiler...

    YanıtlaSil
  6. benim öyle şansım olmuyor yazdan atmak buzluğa:) ama yazında şansı olmuyor tr de hep pişiririm:)
    eline sağlık sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  7. ablacımm ekmeğimi banmaya enn çok bayıldığım yemek bu:) nefis görünüyor ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails