06 Nisan 2011
ETLİ VE PATLICANLI PİLAV
MERHABALAR..BİR SÜREDİR FOTOĞRAF MAKİNEMDEKİ SORUN YÜZÜNDEN POST EKLEYEMEDİM..ÇOK ŞÜKÜR DÜZELDİ VEİLK POSTUMLA BUGÜN KARŞINIZDAYIM..
BU PİLAVI İLKKEZ GÖRÜMCEMDE YEDİM..ZATEN KENDİSİ ÇOK GÜZEL YEMEKLER YAPAR..ONDAN KAPTIĞIM GİBİ HEMEN BENDE DENEDİM VE HARİKA OLDU..MALZEMELERİ İSTEDİĞİNİZ GİBİ FAZLALAŞTIRABİLİR YADA EKSİLTEBİLİRSİNİZ.
MALZEMELER
400 GR KUŞBAŞI ET
4 ADET KUŞBAŞI DOĞRANMIŞ VE KIZARTILMIŞ PATLICAN
2 BARDAK PİRİNÇ
1 TATLI KAŞIĞI BİBER SALÇASI
3 SU BARDAĞI SICAK ET SUYU
YAPILIŞI
ÖNCE ET HAŞLANIR.PATLIUCANLAR TUZLI SUDA BEKLETİLİP ACILIĞI GİTTİKTEN SONRA KIZARTILIR
PİRİNÇ SICAK SUDA 15 DAK. KADAR ISLATILIR
..VE PİLAV TENCERESİNE SIVIYAĞ KONUR.BİRAZ ISININCA SALÇA EKLENİR BİRAZ ERİTİKLİR.DAHA SONRA PİRİNÇLER EKLENİR VE İYİVE KAVRULUR ETLER VE PATLICANLAR EKLENİR EN SON ET SUYU VE TUZ İLAVE EDİLİR.ÖNCE HARLI ATEŞTE DAHA SONRADA KISIK ATEŞTE SUYUNU ÇEKENE KADAR PİŞİRİLİR...DEMLEENDİKTEN SONRA PİLAVİMIZI İSTEDİĞİMİZ KALIBA KOYUP TERS ÇEVİREREK SERVİS YAPABİLİRİZ....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
ellerine sağlık canım makineler olmasa ne olur bilmem:)sevgiler
YanıtlaSilCanım ellerine sağlık bayılırım öpü
YanıtlaSilyorum.
hın hın nefis görünüyor,ellerine sağlık...
YanıtlaSiltam benlik olmuş bu pilav:) eline sağlık canım
YanıtlaSilsevgiler..
mmmm nefis ğörünüyorr,patlıcanıda çok sevrimm.ellerine sağlık..
YanıtlaSilsevğiler..
bayılırım patlıcanlı pilava et te çok yakışmıştır içine tek başına bir yemek ellerine sağlık
YanıtlaSilsevgiler
çok severim bende patlıcanlı pilavı,sunum çok hoş...
YanıtlaSilellerine sağlık..
patlıcan ve et varsa bende varım:))) ellerine sağlık canım
YanıtlaSilablacı sorunların çözülmesine çok sevindim:))
YanıtlaSilpilavın nefis duruyor ellerine sağlık:)
Tatlımm ne yaptın sen böyle. Muhteşem görünüyor, miss gibi de kokuyor :) Ellerine sağlık canım benim bu saatte bana "olsa da yesem" dedirttin :)
YanıtlaSil