28 Ekim 2010

ELMALI BİSKÜVİ





SEVGİLİ ARKADAŞIM SAĞLIKLI MUTFAKTAN HİLALİN BLOĞUNDA GÖRDÜĞÜM ANDAN İTİBAREN YAPMA İSTEĞİ DUYDUĞUM BU TARİFİ BUGÜN YAPTIM VE SİZLERLE PAYLAŞIYORUM..ADI ELMALI KURABİYE..ÇOK LEZZETLİ,HAFİFA VE ELMALI TARÇINLI..DAHA NE OLSUN...AYNI ZAMNDA BAYATLAYAN BİSKÜVİLERİDE DEĞERLENDİRİYORUZ.BEN BİR KAÇ DEĞİŞİKLİK YAPTIM..ORJİNAL TARİFE ARKADAŞIMIN BLOĞUNDAN BAKABİLİRSİNİZ..HİLALCİM TEŞEKKÜRLER.TARİFE GEÇİYORUM..

MALZEMELER
1 PAKET KARE PÖTİBÖR BİSKÜVİ
2 ADET ELMA
1 TATLI KAŞIĞI TARÇIN
BİR ÇAY BARDAĞI DÖVÜLMÜŞ CEVİZ
2 YUMURTA
2 ÇAY BARDAĞI ŞEKER
2 ÇAY BARDAĞI UN
YARIM ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
1 ÇAY BARDAĞI SÜT
1 PAKET KABARTMA TOZU
ÜZERİ İÇİN PUDRA ŞEKERİ

YAPILIŞI
ÖNCE BİSKÜVİLER KARE YADA DİKDÖRTGEN BORCAMA BİR SIRA DİZİLİR..ÜZERİNE İNCE DOĞRANMIŞ ELMA DİLİMLERİ TARÇIN VE CEVİZ  KONUR...AYRI BİR KAPTA KEK MALZEMELERİ ÇIRPILIR VE ELMELARIN ÜZERİNE DÖKÜLEREK HER TARAFI KAPATILIR..ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA BEN 5O DAK DA PİŞİRDİM..AMA BIÇAK YADA KÜRDAN TESTİ YAPILARAK PİŞİP PİŞMEDİĞİ ANLAŞILABİLİR...KEKİMİZ FIRINDAN ÇIKINCA 5-10 DAK DİNLENDİKTEN SONRA ÜZERİNE PUDRA ŞEKERİ SERPİLİR VE ÇAY BARDAĞININ AĞZI İLE YUVARLAK DİLİMLER ÇIKARTILIR VE BİR BARDAK ÇAYLA SERVİS YAPILIR....

NOT ÇAY BARDAĞI ÖLÇÜSÜ BİZİM KLASİK EBATTAKİ ÇAY BARDAĞI ÖLÇÜSÜDÜR..YANİ KÜÇÜK OLAN....

26 Ekim 2010

BEŞAMEL SOSLU VE SEBZELİ FIRINDA ERİŞTE







İYİ AKŞAMLAR EFENDİM,ARKADAŞIMDA YEDİĞİM BUGÜNDE KENDİM YAPIP SİZİNLE PAYLAŞTIĞIM HARİKA  VE BİR O KADARDA PRATİK BİR LEZZET...ERİŞTE FIRINDA YAPTIĞIMIZ MAKARNADAN ÇOK DAHA LEZZETLİ VE HAMURLASŞMADI..ÇOK BEĞENDİM..İÇERİSİNDE MANTAR VE PAZININ OLMASIDA HARİKA BİR LEZZET UYUMU YARATTİ...FAZLA MET ETMEYEYİM..KARARI  YAPINCA SİZ VERİN..HEMEN TARİFE GEÇMEK İSTİYORUM..

MALZEMELER
YARIM PAKET PASTAVİLLA ERİŞTE
BİR KAVANOZ KONSERVE MANTAR
1 PAKET HAZIR BEŞAMEL SOS
YARIM BAĞ PAZI,ISPANAKTA OLABİLİR
TUZ VE KARABİBER
YAPILIŞI
ERİŞTELER SICAK SUDA HAŞLANIR,BİRAZ SIVIYAĞ İLE SOTELENDİKTEN SONRA BORCAMA DÖKÜLÜR.DAHA SONRA BİR TAVADA 1 ADET KÜÇÜK SOĞAN YEMEKLİK DOĞRANIR VE SIVIYAĞDA KAVRULUR,MANTARLAR EKLENİR,BİRAZ KAVRULDUKTAN SONRA DOĞRANMIŞ PAZILAR İLAVE EDİLİR VE HEPSİ BERABER BİRAZ DAHA KAVRULARAK TUZ VE KARABİBER EKLENEREK ERİŞTENİN ÜZERİNE DÖKÜLÜR VE HARMANLANIR..EN SON OLARAK ÜZERİNDEK,İ TARİFE GÖRE BEŞAMEL SOS HAZIRLANIR VE KARABİBER İLAVESİ LE ERİŞTENİN ÜZERİNE DÖKÜLÜR VE YİNE HARMANLANIR..FIRIN 200D ERECEDE ISITILIRVE BİR MİKTAR KAŞAR RENDESİ İLE FIRINA SÜRÜLÜR ..KAŞAR ERİYENE KADAR FIRINDA TUTULMASI BENİM İÇİN YETERLİ OLUYOR .KIZARMASINI BEKLERSEM KAŞAR SERTLEŞİYOR...VE FIRINDAN ÇIKINCA TON BALIKLI MARUL SALATASI EŞLİĞİNDE SERVİS YAPILIR....

TON BALIKLI SALATAYIDA KISACA YAZMAK İSTEDİM...YETERLİ MİKTARDA MARUL,KARA LAHANA,RENDELENMİŞ HAVUÇ,BİR KÜÇÜK KONSERVE TON BALIĞI,BİR KÜÇÜK KONSERVE MISIR,TUZ,LİMON VE ZEYTİNYAĞ HARMANLANIR VE SERVİS YAPILIR...AFİYETLER OLSUN...

18 Ekim 2010

KABAK ÇORBASI



NE ÇEŞİT OLURSA OLSUN BAŞIMIZIN TACIDIR ÇORBALAR..HER NE KADAR HAVAR BİR SOĞUYUP BİR ISINSADA BENDE ÇORBA YAPIMINA BAŞLADIM...YİNE ARŞİVİME BAKIPTA YAYINLAMADIĞIMI GÖRÜNCE HEMEN İŞE KOYULDUM...EFENDİM İNSANIN DAMAĞINDA ÇOK GÜZEL BİR TAT BIRAKAN VE TEKRAR TEKRAR İÇMEK İSTENEN VE BENİMDE ÇOK SEVDİĞİM BİR ÇORBADIR KABAK ÇORBASI...TARİFE GELİNCE

MALZEMELER
4-5 ADET KABAK
1 ADET PATATES
1 ADET KIRMIZIBİBER
1 ADET KURU SOĞAN
2 YEMEK KAŞIĞI UN
1 SU BARDAĞI SÜT
VE DEREOTU

YAPILIŞI
SEBZELER DERİNCE BİR KASYE DOĞRANIR..UN SIVIYAĞDA KAVRULUR ,SÜT İLAVE EDİLİR ,BİRAZ KARIŞTIRILARAK SEBZELER EKLENİR VE YETERLİ ÖLÇÜDE SUYUNUDA KOYUP PİŞMEYE BIRAKILIR..SEBZELER PİŞİNCE OCAĞIN ALTI KAPATILIR VE ÇORBAMIZ MİKSERDEN GEÇİRİLEREK TUZ VE DEREOTUNUDA EKLEYEREK SICAK SERVİSE HAZIRLANIR....HERKEZE SEVGİLER...

13 Ekim 2010

TARÇINLI KALP KURABİYE


BU KALP KURABİYE KIZDIĞIM BİR GÜNDE ORTAYA ÇIKTI..ŞİMDİ MERAK EDİYORSUNUZDUR NE OLDU DİYE..HEMEN YAZAYIM..HAFTA SONU ARKADAŞIM VE MİNİK DÜNYA GÜZELİ KIZI İLE DIŞARIYA ÇIKIP BİR KAHVE İÇMEK İSTEDİK...TCHİBO  DAN KAHVELERİMİZİ ALDIK..YANINDADA JEST OLSUN DİYE MİNİK KALP KURABİYELER VERMİŞLERDİ...NEYSE KAHVELERİMİZİ İÇTİK AMA ARKADAŞIMIN KIZI ACIKMIŞ OLMALI BU KURABİYELERİ YEDİKTEN SONRA TEKRAR İSTEDİ..BİZDE SATIN ALMAK İSTEDİK..AMA SATMIYORLARMIŞ...ÖYLE İÇİME BATTIKİ MİNİCİK BİR ÇOCUK,HERŞEYİ YEMİYOR..BENDE DÜN BU KURABİYELERİ YAPIP ARKADAŞIMI ÇARĞIRDIM ÇOCUK DOYA DOYA TESİN DİYE..ÇOCUK İŞTE..O ANDA CANI ÇEKMİŞTİ..VE YEMEK İSTEMEDİ...BELKİ ONLARINDA SUÇU YOK AMA BİZ ANNELER BÖYLE ÇOCUKLARA DAYANAMIYORUZ  İŞTE..SONUÇ BU ARKADAŞLAR... BÖYLE BİR ZAMANDA  BU KURABİYELER YAPILMIŞ OKDU..İYİKİDE YAPMIŞIM....TARİF SEVGİLİ ARKADAŞIM PEMBE TATLARDAN ASLI TA AİT...HEMEN TARİFE GEÇİYORUM..

MALZEMELER
250 GR MARGARİN DIŞARIDA ERİMİŞ OLUCAK
1 YUMURTA
1 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
1 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
1 VANİLYA
2 TATLI KAŞIĞI TARÇIN
ALABİLDİĞİ KADAR UN

YAPILIŞI
MALZEMELERİN HEPSİNİ KARIŞTIRIP KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA HAMUR YAPILIR..MERDANEYELE ÇOK İNCE OLMAMAK KAYDIYLA AÇILIR..HAMUR.2-3 CM KALIN OLMALI..İSTENİLEN KALIPLARLA KESİLİR VE KAĞIT SERİLMİŞ FIRIN TEPSİSİNE YERLEŞTİRİRLİR...ÖNCEDEN FIRIN 200 DERECEDE ISITILIR VE 170 DERECEDE ÜZERİ PEMBELEŞENE KADAR PİŞRİLİR..TAHMİNİ OLARAK 20-25 DAK...AFİYETLER OLSUN...

03 Ekim 2010

SEBZELİ SULU KÖFTE



ARKADAŞLAR MERHABALAR,ÇOK SEVEREK YAPTIĞIM BU YEMEĞİ BLOĞUMDA YAYINLAMAMIŞ OLDUĞUMU FARKETTİM..DÜN DE YAPINCA BUGÜN SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM..HEPİMİZİN BİLDİĞİ AMA FARKLI SEBZELERLE ZENGİNLEŞTİRDİĞİMİZ ÇOK LEZZETLİ BİR YEMEK...

MALZEMELER
250,300 GR KIYMA
4-5 ADET DOĞRANMIŞ PATATES
1 ADET KÜP ŞEKLİNDE DOĞRANMIŞ HAVUÇ
1 ADET HALKA ŞEKLİNDE DOĞRANMIŞ KIRMIZI BİBER
BİRAZ KONSERVR BEZELYE
1 ADET KURU SOĞAN
BİRAZ SALÇA
TUZ VE KARABİBER

KÖFTELER İÇİN
2 YEMEK KAŞIĞI PİRİNÇ
TUZ VE KARABİBER

YAPILIŞI
ÖBCE KÖGTELER HAZIRLANIR..KIYMANIN İÇİNE YIKANMIŞ PİRİNÇ TUZ VE KARABİBER EKLENEREK YOĞRULUR VE CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE TOPLAR YAPILARAK UN SERPİLMİŞ BİR TEPSİYE DİZİLİR..VE SALLANARAK UNUN KÖFTELERİN HER YERİNE BULAŞMASI SAĞLANIR..
BİR TENCEREYE SOĞAN VE BİBERLER KONARAK SIVIYAĞDA KAVRULUR ..SALÇA İLAVE EDİLİR KARIŞTIRILIR DAHA SONRA SIRAYLA ÖNCEDEN DOĞRANMIŞ SEBZELER EKLENİR VE BİRAZ SICAK SU KONARAK BİR İKİ TAŞIM KAYNATILIR DAHA SONRA KÖFTELERDE EKLENEREK PİŞMEYE BIRAKILIR..SUYU AZ GELİRSE BİRAZ İLAVE EDİLİR..VE SEBZELER PİŞİNCE YEMEĞİN ALTI KAPATILIR...AFİYETLER OLSUN....

02 Ekim 2010

HURMALI FAS KURABİYESİ




ARKADAŞLAR MUTLU HAFTA SONLARI DİLİYORUM...DÜN AKŞAM FACEBOOK TA GEZERKEN BU NEFİS TARİFLE KARŞILAŞTIM...ÖNCE İSMİ DAHA SONRADA İÇİNDEKİ MALZEMELER  BENİ CEZBETTİ...VE BUGÜN DENEMEYE KARAR VERDİM..MÜKEMMEL BİR LEZZET...BU TARİF MOR BİBERE AİT..YAZISINDADA FASLILARA AİT BİR TARİF OLDUĞU SÖYLENİYOR..VE GÜN GEÇTİKÇE BAYATLAMAYIP AKSİNE LEZZETİNİN DAHADA GÜZELLEŞTİĞİ BELİRTİLİYOR....
TARİFİME GEÇMEDEN ÖNCE BELİRTMELİYİM BU ÖLÇÜLERDEN 16 ADET KURABİYE ÇIKTI.İSTERSENİZ MALZEMEYİ ÇOĞALTARAK KURABİYE SAYISINI FAZLALAŞTIRABİLİRSİNİZ...HEMEN TARİFE GEÇİYORUM.
MALZEMELER
250 GR TEREYAĞ YADA MARGARİN (ODA SICAKLIĞINDA ERİYECEK)
YARIM SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 KÜÇÜK ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
1 ADET YUMURTA BEYAZI
1 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT(TEPELEME OLMAYACAK)
YARIM PAKET KABARTMA TOZU
YARIM PAKET VANİLYA
ALABİLDİĞİ KADAR UN
İÇ MALZEME
BİR SU BARDAĞI HURMA SICAK SUDA BEKLETİP YUMUŞATIN
YARIM SU BARDAĞI RONDODAN GEÇİRİLMİŞ CEVİZ
1 ÇAY KAŞIĞI TARÇIN
YAPILIŞI
HAMUR MALZEMELERİNİ HAZIRLAYIP ELE YAPIŞMAYACAK  ŞEKİLDE BİRAZ SERT BİR HAMUR YAPILIR..CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARTILARAK AVUCUMUZDA AÇILIR VE BAŞKA BİR KASEDE RONDODAN GEÇİRİLMİŞ CEVİZ VE HURMA VE TARÇIN KARIŞTIRILIR,BİR PARÇA HAMURA KONULARAK ÜSTÜ KAPATILIR.YAĞLANMIŞ TEPSİYE DİZİLİR..KURABİYE HAMURU BİRAZ BASTIRILIR VE ÇATALIN ÜST KISMI İLE ŞEKİLLENDİRİLİR..ÖNCEDEN FIRIN 200 DERECEDE ISITILIR..175 DERECEDE ÜZERİ PEMBELEŞENE KADAR PİŞİRİLİR...FIRINDAN ÇIKIP BİRAZ ILININCA PUDRA ŞEKERİ SERPİLİR....AFİYETLER OLSUN.....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails