03 Kasım 2009

EZO GELİN ÇORBASI......


BU ARALAR ÇORBALARDAN GİDİYORUZ..NE BEREKETLİ BİR ÇORBADIR..İÇİMİZİ ISITAN SOFRALARIMIZI ŞENLENDİREN MÜKEMMEL BİR LEZZET...MUTLAKA HEPİNİZ BİLİYORSUNUZDUR AMA BE YİNEDE YAYINLAMAK VE ARŞİVİME KOYMAK İSTEDİM....HEMEN TARİFE GEÇİYORUM...

MALZEMELER
1 FİNCAN İNCE BULGUR
1 FİNCAN KIRMIZI MERCİMEK
YARIM FİNCAN PİRİNÇ
1 ADET RENDELENMİŞ KURU SOĞAN
2 YEMEK KAŞIĞI UN
2 YEMEK KAŞIĞI TEL ŞEHRİYE
BEN BİRAZ HAŞLANMIŞ ET VE ET SUYU KULLANDIM
TUZ KIRMIZI BİBER VE TEREYAĞ

YAPILIŞI
RENDELENMİŞ SOĞANLARI BİRAZ SIVIYAĞDA KAVURUN HEMEN ÜZERİNE UNU EKLEYEREK KAVURUN AMA YOĞUN OLACAKTIR BİRKAÇ BARDAK SU İLE KIVAMI İNCELTİN VE BİR KAŞIK BİBER SALÇASI İLAVE EDİN KARIŞTIRIN .DAHA SONRA YIKANMIŞ MERCİMEK PİRİNÇ VE BULGURU EKLEYİP ÜZERİNE ETSUYU İLAVE EDİN VE HAŞLADIĞINIZ ETLERİDE DİDEREK ÇORBAYA KATIN...VE KAYMNAMAYA BIRAKIN .KAYNAYINCA ŞEHRİYESİNİ KOYUN VE OCAĞIN ALTINI KISARAK VE KARIŞTIRARAK PİŞMEYE BIRAKIN..BU ARADA SUYU SEVEN BİR ÇORBADIR. KOYULAŞIRSA ÖLÇÜLÜ ŞEKİLDE SU KOYUN.PİRİNÇLER UZAYIP MERCİMEK PİŞİNCE OCAĞINIZIN ALTINI KAPATIN VE ÜZERİNE YEREYAĞINDA KIZDIRILMIŞ KIRMIZI PUL BİBER YAKARAK SERVİS YAPIN.....AFİYET BAL ŞEKER OLSUN ......

2 yorum:

  1. of of şahane.eline sağlık

    YanıtlaSil
  2. Canım ellerine sağlık harika görünüyor.Soğuk kış
    günlerinde varmı çorba gibisi kocaman öptüm...

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails