05 Ekim 2014
KALBURABASTI TATLISI
KURBAN BAYRAMINIZ MUBAREK OLSUN...BAYRAMLARIN VAZGEÇİLMEZİ TATLILAR KALBURABASTI TATLISI NEFİS OLDU
MALZEMLER
125 GR DIŞARIDA YUMUŞAMIŞ MARGARİN
1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
2 YUMURTA
3 DOLU YEMEK KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ
1 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
1 ÇAY KAŞIĞI KARBONAT
ALABİLDİĞİ KADAR UN
1 SU BARDAĞI DÖVÜLMÜŞ CEVİZ
ŞERBETİ
3.5 SU BARDAĞU SU
4 SU BARDAĞIŞEKER
1 KAÇ DAÖLA LİMON
YAPILIŞI
ÖNCELİKLE ŞERBETİ KAYNATILIR VE SOĞUMAYA BIRAKILIR
UN VE CEVİZ HARİÇ TÜM MALZEMELER BİR KAPTA YOĞRULUR UN EKLENEREK KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA BİR HAMUR ELDE EDİLİR HAMURDAN CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARTILIĞ BİR BİR KVGİRELE ÜZERİNE BASTIRILIR İÇİNE CEVİZ KONUR İKİ TARAFINDAN KAPATILARAK HAFİF YAĞLANMIŞ TEPSİYE TERS ÇEVRİLEREK DİZİLİR ..ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECELİK FIRINDA UZERİ KIZARINCAYA KADAR PİŞİRİLİR FIRINDAN ÇIKINCA İLK HARINI GEÇTİKTEN SONRA ÜZERİNE ŞERBETİ DÖKÜLÜR AFİYETLER OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Ellerinize sağlık, harika görünüyorlar. Ben de en kısa zamanda denenecek tariflerin arasına alıyorum. İyi bayramlar, sevgiler :)
YanıtlaSilEline sağlık Şehnazcığım, afiyet olsun.. Mutlu bayramlar dilerim..Sevgiler :)
YanıtlaSilgeçmiş bayramın kutlu olsun.ellerine saglık.
YanıtlaSil