05 Ekim 2014

KALBURABASTI TATLISI




KURBAN BAYRAMINIZ MUBAREK OLSUN...BAYRAMLARIN VAZGEÇİLMEZİ TATLILAR KALBURABASTI TATLISI NEFİS OLDU

MALZEMLER
125 GR DIŞARIDA YUMUŞAMIŞ MARGARİN
1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
2 YUMURTA
3 DOLU YEMEK KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ
1 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
1 ÇAY KAŞIĞI KARBONAT
ALABİLDİĞİ KADAR UN
1 SU BARDAĞI DÖVÜLMÜŞ CEVİZ

ŞERBETİ
3.5 SU BARDAĞU SU
4 SU BARDAĞIŞEKER
1 KAÇ DAÖLA LİMON

YAPILIŞI

ÖNCELİKLE ŞERBETİ KAYNATILIR VE SOĞUMAYA BIRAKILIR
UN VE CEVİZ HARİÇ TÜM MALZEMELER BİR KAPTA YOĞRULUR UN EKLENEREK KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA BİR HAMUR ELDE EDİLİR HAMURDAN CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR KOPARTILIĞ BİR BİR KVGİRELE ÜZERİNE BASTIRILIR İÇİNE CEVİZ KONUR İKİ TARAFINDAN KAPATILARAK HAFİF YAĞLANMIŞ TEPSİYE TERS ÇEVRİLEREK DİZİLİR ..ÖNCEDEN ISITILMIŞ 180 DERECELİK FIRINDA UZERİ KIZARINCAYA KADAR PİŞİRİLİR FIRINDAN ÇIKINCA İLK HARINI GEÇTİKTEN SONRA ÜZERİNE ŞERBETİ DÖKÜLÜR AFİYETLER OLSUN

4 yorum:

  1. Ellerinize sağlık, harika görünüyorlar. Ben de en kısa zamanda denenecek tariflerin arasına alıyorum. İyi bayramlar, sevgiler :)

    YanıtlaSil
  2. Eline sağlık Şehnazcığım, afiyet olsun.. Mutlu bayramlar dilerim..Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  3. Dünyada Kötü Olan Her Ne Varsa Herşeye Rağmen Ne Güzel Bir Bayram Sevinci Var İçimizde, Tüm İslam Aleminin Kurban Bayramını Kutlar Hayırlara Vesile Olmasını Cenabı Haktan Niyaz Ederiz.








    Saygılarımla


    Ayşe ARKMAN

    Reklam Çanta Yöneticisi

    YanıtlaSil
  4. geçmiş bayramın kutlu olsun.ellerine saglık.

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails