05 Aralık 2013
PEYNİRLİ BANYOLU BÖREK
ÇITIR ÇITIR BİR BÖREK.
MALZEMELER
4 YUFKA, BEYAZ PEYNİR, 1 YUMURTA SARISI, SUSAM VE ÇÖREKOTU KARŞIMI
ARA SOS
YARIM PAKETTEN AZ OCAKTA ERİTİLMİŞ MARGARİN VE 1 BARDAK SOĞUK SU İLE KARIŞTIRILIR
YAPILIŞI
ÖNCELİKLE BİR YUFKA TEZGAHA SERİLİR ÜZERİNE SIVIYAG KARIŞIMI GEZDİRİLİR,DAHA SONRA ÜZERİNE 2. YUFKA SERİLİR 8 YADA 10 EŞİT PARÇAYA KESİLİE..HER PARÇAYA PEYNİR KONULARAK SARILIR VE BİR SÜZGECE JONUŞUR..TÜM YUFKALAR AYNI ŞEKİLDE SARILDIKTAN SONRA SOĞUK SUYUN ALTINDA GEZDİRİLİR..BİRAZ SUYUN SÜZÜLMESİ BEKLENİR VE BÖREKLER UYGUN BİR KABA YERLEŞTİRELER BUZLUĞA KONULUR..SERVİS ZAMANI DONAN BÖREKLER ÇIKARTILIR YAĞLANMIŞ BORCAMA BÖREKLER DİZİLİR..ÜZERİNE YUMURTA SARISI SÜRÜLÜR VE ÇÖREKOTU SERPİLİP ÖNCEDEN ISITILMIŞ FIRINDA 175 DERECEDE ÜZERİ KIZARANA KADAR PİŞİRİLİR...AFİYETLER OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Yumuşak yumuşak nefis ellerine sağlık :)
YanıtlaSilDeğişik bir uygulama elinize sağlık sevgiler...
YanıtlaSil"Su böreğinin anne tarafından kuzeni" olsun bu tarifin adı :) Denemeliyim ...Sevgiler...
YanıtlaSilellerinize sağlık banada beklerim sevgiler
YanıtlaSil