26 Ağustos 2013
ETİMEKLİ TATLI
HAYIRLI ,SAĞLIKLI VE BEREKETLİ GÜZEL BİR HAFTA DİLİYORUM HEPİMİZE..ALLAH HİÇ KİMSELERİ ZORDA VE DARDA BIRAKMASIN...ŞU ANDA HASTA OLANLARA YÜCE RABBİMDEN ŞİFALAR DİLİYORUM..
BUGÜNKÜ PRATİK VE BİR O KADAR DA LEZZETLİ TARİFİ ŞULEDEN ALDIM...
MAŞZEMELER
BÖYLE BÜYÜK BİR BORCAM İÇİN
ŞERBETİ İÇİN
3 KÜÇÜK SÜ BARDAGI ŞEKER
3,5 SU BARDAĞI SU
MUHALLEBİSİ
1 LT SÜT
2 FINSAN UN
2 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
1 PAKET KREMA YADA KREM ŞANTİ
1 PAKET VE 2 .PAKETTEN BİR KAÇTANE TUZSUZ ETİMEK
YARİM PAKET MARGARİN YADA TEREYAĞ
YARIM PAKET HİNDİSTAN CEVİZİ
YAPILIŞI
ÖNCE ŞEKER BİR TAVAYA KONUR VE ATEŞTE KRAMELİZE OLANA KADAR ERİTİLİR SONRA ÜZERİNE SUYU EKLENİR HİÇ KORKMAYIN KATILAŞIP ŞEKER TAVAYA YAPIŞIYOR AMA KAYNARKEN HEPSİ ERİYOR....
DİĞER TARAFTAN BİR TENCERDE MARGARİN ERİTİLİR UN EKLENİR ,UNUN KOKUSU GİDENE KADAR KAVRULUR VE SÜT VE ŞEKER EKLENEREK İYİCE MUHALLEBİ KIVAMINDA PİŞİRİLİR VE EON SON OCAĞI KAPATTIKTAN SONRA KREMA KOYDUM VE KARIŞTIRDIM...
BORCAMA ÖNCE ETİMEKLER BİR SIRA DİZİLİR ÜZERİEN KREMALİZE OLMUŞ ŞEKER KEPÇE İLE HER TARAFINA DAĞITILIR DAHA SONRA MUHALLEBİ DÖKÜLÜR VE EN ÜSTEDE HİNDİSTAN CEVİSİ İLE BOLCA KAPLANIR..VE BİRSZ SOGUDUKTAN SONRA DOLABA KALDIRILIR
BEN BU TATLIYI GÖRÜMCEME YAPTIĞIM İÇİN DİLİMLEYİP ALT KISMINI GÜZELLİĞİNİ SİZLERE GÖSTEREMEDİM..AMA DENEMENİSİNİZ MUHALLEBİ KAYMAK TADI VERİYOR...HEPİNİZE AFİUYETKER OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Etimek tatlısını birçok kişi bayıla bayıla yer. Çocukluğumdan bugüne bir ben sevemedim sanırım. Tat güzel fakat ağzımıza ekmek çok yumuşak geliyor ya sanırım o hoşuma gitmiyor. Sizin tarifte ekmek ıslatılmamış, aslında denemek lazım belki bu şekliyle severim. Ellerinize sağlık , afiyetle inşallah.
YanıtlaSilMerhabalar,
YanıtlaSilEllerinize emeğinize sağlık. Nefis görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))
Çok severim bu tatlıları, ekmek kadayıfı gibi olur, senin tarifinle deneyeceğim bir dahakinde de, ellerine sağlık
YanıtlaSilnefis görünüyor ellerine saglik canim♥
YanıtlaSil