17 Nisan 2013

AYRANLI BÖREK





GÜNAYDINLAR HEPİNİZE...İTİRAF ETMELİYİM Kİ TEPSİ BÖREĞİNİ PEK GÜZEL YAPAMAM....AMA ARKADAŞIMDAN ALDIĞIM BU TARİF ENFES OLDU...BÖYLE ÇITIR ÇITIR YUMAŞACIK BİR BÖREK OLDU..

MALZEMELER

5 YADA 6 YUFKA ..BEN 5 KULLANDIM AMA 6 TANEDE OLURMUŞ..
1 YADA 1,5 SU BARDAĞI KADAR YOĞURT
1 SU BARDAĞI SU
YARIM ŞİŞE SODA
GÖZ KARARI ZEYTİNYAĞ
İÇ MALZEME OLARAK İSTEĞİNİZİ KOYABİLİRSİNİZ AMA BEN PEYNİRLİ YAPTIM

YAPILIŞI

YOĞURT,SU ,SODA VE ZEYTİNYAĞINI AYRAN KIVAMINA GELENE KADAR ELİNİZLE ÇIRPIN..PEYNİRLERİ RENDELEYİN...

FIRIN TEPSİSİNİN  ALTINA YAĞLI KAĞIT SERİN ÜZERİNE BİR YUFKA SERİLİR..AYRANLI SOSTAN GÜZELCE GEZDİRİLİR 2. YUFKA VE DİĞER YUFKALAR PARÇALANARAK KONUR
 AYNI ŞEKİLDE SOS GEZDİRİLİR..3. YUFKADA YNI ŞEKİLDE YAPILDIKTAN SONRA PEYNİR KONUR.VE DİĞER 2 YUFKADA AYNI ŞEKİLDE KOYULDUKTAN SONRA EN ALTTAKİ YUFKA   TEPSİNİN ÜZERİNE KAPATILIR VE  KALAN SOS BOLCA ÜZERİNE GEZDİRİLİR ,DİLİMLENİR VE BOLCA KÜNCÜ SERPİLİR..ÖNCEDEN ISITILMIŞ 170 DEECELİK FIRINDA NAR GİBİ PİŞİRİLİR...

4 yorum:

  1. Şahane görünüyor. Bu böreği biliyorum tadı enfes. Su böreği gibi oluyor. Bak aklıma düşürdün hafta sonu yapayım inşallah.

    YanıtlaSil
  2. Ellerine saglik canim, cok lezzetli görünüyorlar sevgilerimle gülcan

    YanıtlaSil
  3. bu sefer börek arada değişiklikte güzelmiş arkadaşım.
    müsadenle tabağı aldım mmmmm:))

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails