Follow Me on Pinterest

25 Aralık 2012

ESKİLER YENİLENDİ..








NERDEYSE 20 YILLIK SEHPAYI YENİLEDİM...ÇOK KEYİFLİ VE GÜZEL BİR İŞ ORTAYA ÇIKTI SANIRIM..SİZ NE DERSİNİZ...

17 yorum:

  1. vavv süper olmuş elinize saglık ...

    YanıtlaSil
  2. Vizontele filminde bir replik var ya "vallahi benim aklıma gelmişti" diye, ben de bu aralar böyle bir şey düşünüyorum. Ama bir 5-10 yıl daha düşünürüm:)) Çünkü hakikaten ne bilgim, ne tecrübem, ne vaktim, ne de malzemem var. Ama süper fikirlerim var. Benim üst kata çıkan merdivenlerin tam karşısında bir girintili kısım var. Sol taraftaki kolektörleri dar bir dolapla kapattık, sağ taraftaki girintiye küçük bir kitaplık yaptırdık. Ortalarına da eski salon takımımın seninki gibi büyük orta sehpasını koymayı, iki yanına da ebatça küçük, havası büyük bir çift sandalye almayı düşünüyorum. Orta sehpanın üstü mermer. Üstüne tam ölçüsünde sert sünger kestirip sandalyelerin döşemesinden veya kombininden kılıf giydirmeyi istiyorum. Hatta kılıfladığım süngeri aynı kumaştan yaptıracağım iri düğmelerle girintili çıkıntılı olacak şekilde düğme bastırmak istiyorum. Hem dekoratif, hem fonksyonel. Kitap okuma köşesi gibi. Ama bir sorun var, sandalyeleri bakacağım ve sadece sandalye, koltuk, vb aksesuar satan mağaza kapanmış. Şimdi Ankara'ya falan gitmek lazım. Çünkü görmeden ebatlarını nasıl anlayayım değil mi? Sence sehpa böyle güzel olur mu? Ama yapmadan da bilinemez değil mi?

    YanıtlaSil
  3. Cok guzel olmuş bayildim..ellerinize saglik..bende yeni öğreniyorum ahşabı cok keyifli bir hobimiz gercekten bana da guzel fikir oldu..sevgiler......

    YanıtlaSil
  4. gerçekten harika :) ellerinize sağlık her işiniz gibi buda benibenden aldı..

    YanıtlaSil
  5. telefonda sehpa da muhteşem olmuş çok beğendim

    YanıtlaSil
  6. ayyyyy çok güzeeeeel olmuş.resmen bayıldım.

    YanıtlaSil
  7. Nefis olmuş canım ya ellerine emeklerine sağlık..

    YanıtlaSil
  8. Muhteşem olmuş

    Çok beğendim ben

    ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  9. Her ikisi de harika,20 yillikbir esya bile boyaninca ve el emegi ile yapilinca bir baska oluyor.Ellerinize saglik.Telefon da ayrica cok hos olmus.
    Segiler.

    YanıtlaSil
  10. Her ikiside çok güzel olmuşlar.Elinze sağlık valla.

    YanıtlaSil
  11. Elinize sağlık,çok güzel olmuş bende bayıldım.

    YanıtlaSil
  12. Harika görünüyorlar Şehnazcım ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  13. çok süperrrr olmuş ya nasıl yaptığını hangi boyaları kullandığını söylemen mümkün mü acaba çok heves ettim dee ;)

    YanıtlaSil
  14. Her zaman yorum yazamasam da yaptıklarınızı büyük beğeni ile takip ediyorum. Sehpa ve telefonluk da etkileyici olmuş. ellerinize sağlık. sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  15. Şahane olmuş. Ellerinize sağlık. Bende de geri dönüşüme uğraması gereken birkaç eşya var.

    YanıtlaSil
  16. Şehnaz Ablacım bayıldım sehpan da telefonda harika olmuş. Ne kadar değişmişler güzelleşmişler . Ellerine sağlık. Bende sehpamı değiştirmek istiyorum aynı senin gibi ama üzeri cilalı boyayı direk üzerine mi sürsem yoksa zımparalasam mı bilmiyorum . Sen nasıl yaptın.
    Eskişehirden sevgiler

    YanıtlaSil
  17. arkadaşlar öncelkle hepinize ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum...birkaç arkadaşım nasıl yapıldığı hakkında soru sormuş..ama önce biraz bu iş için bilgi gerekiyor..ben anlatayım sizler araştırın..önce sehpatı çok güzel zımparaladım..ama eski cilalar kolay sıyrılmıyor o yüzden zımpara makinesi kullandım..daha sonra..filli boyanın asterix diye bir ürünü var..bununla sehpanın tozunu aldıktan sonra astarladım..kapanan kadar..her adımı kurutma yaparak..daka sonra akrilik boya ile 3-4 kat boyadım...her kat kurutularak..daha sonra sehpanın oymalı kısımlarına kahverengi antiquin eskitme yaptım..daha sonra peçete ile stencel çalışması yaptım ve en son üzerine 2 kat su bazlı verrnik kullandım....bütün bu aşamalar bir hafta kadar sürdü...

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails