07 Ekim 2012
TAHİNLİ ISPANAKLI BÖREK..
ISPANAKLI BÖREĞİ NE ÇOK ÖZLEMİŞİZ...
BU BÜYÜKLÜKTE BİR KAP İÇİN ÖLÇÜ VERİYORUM..
MALZEMELER
2 YADA 2,5 ADET YUFKA
2 DEMET ISPANAK
2 ADET KURU SOĞAN
2 YEMEK KAŞIĞI TAHİN
TUZ,KARABİBER,KIRMIZI PUL BİBER
SOSU İÇİN
1 ADET YUMURTA SARISI
BİR KÜÇÜK BARDAK SÜT
BİRAZ SIVIYAĞ
YAPILIŞI
ÖNCELİKLE ISPANAKLAR AYIKLANIP BOL SUDA YIKANIR..SOĞANLAR TAVAYA DOĞRANARAK SIVIYAĞDA KAVRULUR,DOĞRANAN ISPANAKLAR EKLENİR..SUYUNU SALIP ÇEKENE KADAR KAVRULUR,TUZ VA BAHARATLAR EKLENİR...OCAĞIN ALTI KAPATILIR..EN SON TAHİN EKLENİR....YUFKANIN BİR TANESİ TEZGAHA SERİLİR ÜZERİNE SIVI SOSTAN GEZDİRİLİR..ORTADAN İKİYE KESİLİR..DÜZ KISMINA ISPANAK YAYILARAK YAĞLANMIŞ BORCAMA RULO ŞEKLİNDE DİZİLİR..DİĞER YUFKALARDA AYNI ŞEKİLDE YAPLIR..EN ÜSTE KALAN SIVI MALZEMESİ DÖKÜLÜR..SUSAM VE ÇÖREKOTU SERPİLEREK ÖNCEDEN ISITILMIŞ FİRİNDA 170 DERECEDE ÜZERİ NAR GİBİ KIZARANA KADAR PİŞİRİLİR...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Canım ıspanak ve tahin eminim çok yakışmıştır el
YanıtlaSillerine sağlık,sevgiler...
ellerine sağlık bende ıspanaklı açılışını geçen hafta yapmıştım:))
YanıtlaSildeğişik bir tat olmuş eline sağlık sevgilerimle
YanıtlaSilnefis..ellerine sağlık.sevgiler...
YanıtlaSilellerinize sağlık banada beklerim sevgiler
YanıtlaSilMmmm nefis görünüyor, ellerine saglik canim...
YanıtlaSilÇok ilginç bir börek daha
YanıtlaSilBir gün denemk istiyorum, ama mutfağı öyle bir kitledim ki ..... Anahtar kayıp :))))
ıspanaklı çok severim ama tahinli hiç denemedim harika görünüyor
YanıtlaSil