21 Eylül 2012

ETLİ DÖĞME PİLAVI




ETLİ DÖĞME PİLAVI ÖLÇÜSÜ İTİBARI İLE TUTTURULMASI BİRAZ ZOR BİR PİLAVDIR..FAKAT SEVGİLİ ŞULENİN ÖLÇÜLERİ İLE YAPTIM NEFİS BİRŞEY OLDU..DENESENİZ İYİ OLUR...ÖLÇÜLERİ EKSİLTİP ÇOĞALTMAK ELİNİZDE...

MALZEMELER

2 SU BARDAĞI AKŞAMDAN SUDA ISLATILMIŞ DÖĞME
3 PARÇA BOYUN ETİ..BEN BOYUN ETİ, İYİCE HAŞLANACAK
BİRAZ HAŞLANMIŞ NOHUT
YAPILIŞI

ÖNCE ET İYİCE HAŞLANIR..HAŞLANAN ETİN SUYU 5 BARDAK AYRILIR...ISLATILMIŞ DÖĞMENİN SUYU SÜZÜLÜR..AYNEN PİLAV GİBİ BİR TENCEREYE SIVIYAĞ KONARAK BİRAZ KAVRULUR,ÜZERİNE 5 BARDAK SICAK SU EKLENİR KISIK ATEŞTE PİŞMETYE BIRAKILIR..BU ARADA HAŞLANAN ET DİDİKLRNİR,BİR TENCEREYE 2 ADET SOĞAN DOĞRANIR VE AZ SIVIYAĞ İLE KAVRULUR,BİRAZ SALÇA İLAVE EDİLİR ARKASINDA ETLER EKLENİR TUZ,KARABİBER VE KIRMIZIBİBERDE EKLENEREK BİRAZ KAVRULUR VE BİR BARDAK KADAR SICAK SU İAVESİ İLE BİRAZ PİŞİRİLİR..SUYUNU BİRAZ ÇEKİNCE OCAĞIN ALTI KAPATILIR..BU ARADA SUYUNU ÇEKMEYE BAŞLAYAN PİLAVE NOHUT,TUZ VE KARABİBER EKLNEREK OCAĞIN ALTI KAPATILIR..VE PİŞİRİLMİŞ ET DÖĞME PİLAVI İLE KARIŞTIRILARAK DEMLENMEYE BIRAKILIR.....

7 yorum:

  1. Hayirli aksamlar nefis görünüyor.Ellerinize saglik.

    YanıtlaSil
  2. Arkadaşım eline sağlık, döktürmüşün yine..

    YanıtlaSil
  3. Değişik bir yöntem..Denemek lazım..ellerine sağlık,en sevdiğim pilavdır..Ramazanın ilk günü muhakkak pişiririm,birde arada canım çektiğinde...

    YanıtlaSil
  4. Biraz ağır olur ama lezzeti süperdir. Snede mutlaka 1 -2 kere yapılması gereken yemeklerden. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Muhteşem görünüyooooor ! Acıktım resmen görünce ! Nepnefis ;)

    YanıtlaSil
  6. Döğme buğdaymı oluyor?

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık çok leziz görünüyor.afiyetler olsun..biraz farklı bir lezzet olduğu kesin tarif için teşekkürler sevgiler.

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails