24 Temmuz 2012
BOL TARÇINLI DAMLA SAKIZLI TAVUK GÖĞSÜ
HAYIRLI RAMAZANLAR HEPİNİZE...İFTARDAN SONRA YENİLEBİLECEK EN HAFİF TATLI...
MALZEMELER
1LT SÜT
2 KAHVE FİNCANI UN
YARIM PAKET MARGARİN
8 YEMEK KAŞIĞI ŞEKET
1 PAKETİN İÇİNDEKİ 3-4 ADETTEN BİR ADET DAMLASAKIZI
1 PAKET VANİLYA
BOL TARÇIN
YAPILIŞI
ÖNCE TENCEREDE YAĞ ERİTİLİR VE UNLA KAVRULUR DAHA SONRA SÜT İLAVE EDİLİR VE SÜREKLİ KARIŞTIRILIR SIRAYLA ŞEKER VE DAMLA SAKIZIDA İLAVE EDİLİP MUHALLEBİ KIVAMINDA PİŞİRİLİR. OCAKTAN ALININCA VANİLYA EKLENİP ŞÖYLE BİR KARIŞTIRILDIKTAN SONRA MİKSERLE 5 DAK KADAR ÇIRPILIR VE BORCAMA DÖKÜLÜR..SICAKLIĞI BİRAZ GEÇİNCE ÜZERİNE BOL TARÇIN SERPİLİR VE SĞUTULUR...
AFİYETLER OLSUN...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
offf damla sakızı mı? tavuk göğsü mü? Hem de bol tarçınlı mı? Valla tadından yenmez:))Ellerine sağlık
YanıtlaSilCok güzel olmus, ellerinize saglik...Sizi izlemeye aldim, bende beklerim bloguma...Hayirli ramazanlar....
YanıtlaSilnasıl severim..ellerine sağlık..
YanıtlaSilBayılırım tavuk göğsüne helede damla sakızlı ve tarçınlısına.ellerine sağlık
YanıtlaSilBu sıcaklarda çok iyi fikir, ellerine sağlık, çok teşekkürler bu güzel tarifi bizimle paylaştığın için, fikir verdiğin için..
YanıtlaSilÇok pratik üstelik çok hafif bir tatlı devamlı soframızdadır bizimde. Yalnız ben yağ kullanmıyorum unu kavurmadığım için.
YanıtlaSilEllerine sağlık
Bugün o kadar çok canım istedi ki.O kadar çok yapmayı düşünüp vazgeçtim ki anlatamam.Ama bu postunu görünce sanırım dayanmayıp yapıcam.Sonrada koca bir borcamı oturup yiyeceğim. Ellerine sağlık...
YanıtlaSil