01 Ocak 2012
DOLGULU TOP KADAYIF
YENİ YILIN İLK GÜNÜNDEN HEPİNİZE MERHABALAR..ARKADAŞLARIMIZLA ÇOK GÜZEL GEÇEN BİR GECE GEÇİRDİK..DÜNE AİT ÇOK SEVİLEN VE BEĞENİLEN BİR TATLI OLDU..DOLGULU TOP KADAYIF..TARİF AŞAĞIDA...
MALZEMELER
250-300GR TEL KDAYIF
125GR ERİTİLMİŞ TEREYAĞ
1 SU BARDAĞI CEVİZ
MUHALLBİSİ İÇİN
2 SU BARDAĞI SÜT
2 YEMEK KAŞIĞI PİRİNÇ UNU
1 YEMEK KAŞIĞI TOZ ŞEKER
ŞERBETİ İÇİN
4 SU BARDAĞI ŞEKER
3,5 SU BARDAĞI SU
BİRKAÇ DAMLA LİMON SUYU
YAPILIŞI
ÖNCE TEREYAĞ ERİTİLİR..KADAYIHLAR BİR TEPSİYE YAYILIR..ERİYEN TEREYAĞ KADAYIFA DÜKÜLEREK HARMANLANIR VE KADAYIFLARIN AÇILMASI SAĞLANIR..BU ARADA MUHALLEBİ PİŞİRİLİR..BİR KASEYE BİRAZ KADAYIF ALINIP ORTASI BASTIRILIR.. ÖNCE 2 TATLI KAŞIĞI MUHALLEBİ ÜZERİNE CEVİZ EKLENİR..ÜZERİNE BİRAZ DAHA KADAYIF KONULARAK BASTIRILIR VE YAĞLANMIŞ TEPSİYE TERS ÇEVRİLEREK KONULUR..TÜM KADAYIFLAR BİTENE KADAR HEPSİ BU ŞEKİLDE YAPILIR..AMA EN BAŞTA ŞERBETİ PİŞİRİLİP SOĞUMA BIRAKILIR..ŞERBET SOĞUK TATLI SICAK OLMALI..
FIRIN ÖNCEDEN 200DERECEDE ISITILIR YAYLIMIZ 180 DERECEDE ÜZERİ NAR GİBİ KIZARANA KADAR PİŞİRİLİR..EĞER TAM KIZARMAZ İSE ŞERBETİ DÖKÜNCE TATLINIZ BEYAZLAR..O YÜZDEN İYİCE PİŞMELİ..
DAHA SONRA KIZARAN SICAK TATLIMIZA SOĞUK ŞERBET DÖKÜLÜR VE ÜZERİ BİR TEPSİ İLE KAPATILIR..SERTLEŞMEMESİ İÇİN..
HEPİNİZE MUTLU PAZARLAR..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Tatlılar içinde kadayıfı çok severim. afiyet olsun. mutlu yıllar :)
YanıtlaSilkadayıfa ba-yı-lı-rım..inanılmaz canım çekti şimdi. hep çikolata hep çikolata olmuyor :) insan bazen şerbetli birşeyler isityorum. ellerine sağlık Şehnaz. harika ! Bu arada nice senelere. L
YanıtlaSileyla'nın Kahve Dükkanı
Cok lezzetli görünüyor. Ellerinize saglik. Mutlu yillar.
YanıtlaSilSaglikli ve Mutlu Yillar dilerim.Nefis görünüyor,ellerinize saglik
YanıtlaSilslmm
YanıtlaSilcok güzel gözüküyor
ellerinize sağlık........
harika görünüyor,böyle sulu sulu şıralı,şerbetli şeylere bayılırım..ellerinize sağlık..iyi yıllar
YanıtlaSilgerçekten harika görünüyor şehnazcım...
YanıtlaSilafiyetler olsun
Nefis görünüyor, ellerine sağlık, mutlu yıllar...
YanıtlaSilsüper bir görüntü ve tek tek sunulabilir olması da hoşuma gitti, emeklerine sağlık.
YanıtlaSilSağlıklı ve mutlu bir yıl dilerim.
YanıtlaSilŞehnazcım mutlu yıllar. Şu anda kan şekerim düşmüş vaziyette. Ekrandan da olsa aldım bir tanesini:))
YanıtlaSilKadayıf hiç hayır demediğim bir tAtlı, hele muhallebilisine herhalde hiç dayanamam.
YanıtlaSilYeni yılda keyifli paylaşımlarda bulunmanız dileğiyle.
Canım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Nefis görünüyor.
Sevgiyle kal.
ellerine sağlık kadayıfı hiç bu şekilde denememiştim ilk fırsatta deneyeceğim çok güzel görünüyorlar
YanıtlaSilHello, Şehnaz.
YanıtlaSilHappy new year 2012.
I was given many crops from your glorious works.
We are far distantly each other, but this human interchange has cultural significance.
Your time is yours, with your heart.
The prayer for all peace.
Close spring, ruma ❀
Şehnazcığım tatlı çok güzel görünüyor ellerinize sağlık. yeni yılın sevdiklerinizle sağlık ve huzur içinde geçsin..esenkal.
YanıtlaSilBol suruplu kadayif, yanina guzel bir cay... Oooooo!
YanıtlaSilellerinize sağlık tatlı çok nefis görünüyor,mutlu seneler..
YanıtlaSilGörüntü süper,lezzetinide tahmin ediyorum.
YanıtlaSilİçi kremalı,muhteşem olduğuna eminim canım..
Ellerine sağlık.
cok guzel canım benımde hep yapmak ıstedıgım bır tatlı goruntusu cezbedıyor ellerıne sağlık
YanıtlaSil