24 Ocak 2011

YABAN MERSİNİLİ VE CEVİZLİ KEK







MERHABALAR,NEREDEYESE 5-6 GÜNDÜR BLOGDAN VE SİZLERDEN UZAK KALDIM..ANLATAYIM..OĞLUM GELDİ..ONUN HEYACANI,ÖZLEMİ DERKEN NASIL 5-6 GÜN GEÇTİ ANLAMADIM..BUGÜNDE HEMEN KEKİMİN TARİFİNİ YAZIP KAÇICAM...HEPİNİZİ ÖPÜYORUM..

MALZEMELER
2 YUMURTA
3 KAHVE FİNCANI ŞEKER
2 KAHVE FİNCANI SÜT
2 KAHVE FİNCANI SIVIYAĞ
5 KAHVE FİNCANI UN
1 KABARTMA TOZU
1 VANİLYA
BİRAZ CEVİZ
BİRAZ YABAN MERSİNİ

YAPILIŞI
BUTON KEK KALIĞLARINDA YAPILAN KEKLER İÇİN ÖNEMLİ BİR BİLGİ VERMEK İSTİYORUM..BUNUDA SEVGİLİ NUNUDAN ÖĞRENDİM..
BU KALIBTA PİŞEN KEKLER HACİM FARKI OLDUĞUNDAN FIRIN ÖNCE 200 DERECEDE ISITILIR.20 DAKİKA 175 DEERECEDE PİŞİRİLİR DAHA SONRA AYAR 165 DERECEYE DÜŞÜRÜLÜR..BU ŞEKİLDE KEK PİŞİRİLİR...BENDE 70 DAK. PİŞTİ..KÜRDAN TEKTİ  ŞART...
MALZEMELER ÇIRPILIR  KEK KALIBINA DÖKÜLÜR VE YUKARIDA Kİ TARİFE GÖRE PİŞİRİLİR...AFİYETLER OLSUN EFENDİM....

17 Ocak 2011

ÖRGÜ SEPET











İYİ AKŞAMLAR DİLİYORUM...EĞER EVDE BİR GENÇ KIZINIZ VARSA MUTLAKA ACİL BİR KAÇ SEPET FAZLANDAN BULUNDURMANIZ GEREK..BİZDE ÖYLE OLUR GENELLİKLE..ÇÜNKÜ BAYANLAR GİBİ GENÇ KIZLARINDA BİRSÜRÜ TAKISI,TOKASI,MAKYAZ MALZEMELERİ V.S  VARDIR..BUNLARI TOĞARLADIKÇA HEP YENİ BİR SEPETE İHTİYAÇ DUYULUR..BENDE YİNE ARTAN YÜNLERDEN BÖYLE BİR DEĞERLENDİRME YAPTIM..SİZ NEDERSİNİZ...   İŞTE BİR BİR ANDA ELİMDEN ÇIKAN BİR MODEL OLDU......HEPİNİZE SEVGİLER...

11 Ocak 2011

ÖRGÜ KÖŞE YASTIĞI











İYİ AKŞAMLAR ,BU MİNİK KÖŞE YASTIĞININ SO RÜTUŞLARINI YAPIP HEMEN SİZLERLE PATLAŞMAK İSTEDİM..İKİ BÜYÜKÇEKARE PARÇA İŞLENDİ BE BİRLEŞTİRİLDİ..ARKA KISMINIDA KILIF GİBİ TIĞ İŞİ İŞLEYİP İKİ KÜÇÜK FİRKETE İLE KAPATTIM..EN SON ETRAFINIDA BÖYLE ŞEKER BİR DANTELİM VARDI ONUNLA ÇEVİRDİM..VE SONUÇ OLARAK HER YERE YAKIŞAN BİR KÖŞE YASTIĞI OLDU..HEPİNİZE SEVGİLER....

10 Ocak 2011

İKİZ HATUNLAR











GEÇEN HAFTA İÇİNDE KAFAMDA BÖYLE BİR PROJE OLUŞTU..UYGULAMAK İÇİN HEMEN İŞE KOYULDUM..SONUCA ULAŞMAK BENİ ÇOK MUTLU EDİYOR.....İÇİMDE BAZEN ÇOCUKSU,BAZEN KADINSI BAZENDE ANAÇ BİR BEN VAR..HANGİSİNİN ORTAYA NE ZAMAN ÇIKACAĞI BELLİ OLMUYOR..
BÖYLE KADINSI BİR FİGÜR DÜŞÜNÜP HEMEN KALIBINI ÇIKARDIM VE DİKİŞ MAKİNEMİZARIZALI OLMASINA RAĞMEN ELİMDE DEFALARCA DİKTİM..DAHA SONRA İÇİNE ELYAF DOLDURDUM..  VE SÜSLEDİM TABİKİ BOYUT OLARAK ÖZELLİKLE BİRAZ BÜYÜK YAPTIM..İSTENİRSE LAVANTADA KONULABİLİR..AMA AYNA ÖNLERİNE KAPILARA VE DOLAP İÇLERİNE ASILABİR

YORUMLARINIZI MERAKLA BEKLİYORUM..HEPİNİZE SEVGİLER..

08 Ocak 2011

YENİ BİR RANNER DEĞERLENDİRMESİ









ANNEMİN EVDEKİ TEK TÜK KALAN DANTELLERİ İLE BİR RANNER YAPTIK..KETEN BİR KUMAŞ ÜZERİNE DİZAYN EYYİK VE İKİ UCUNADA PÜSKÜL TAKARAK MODERNLEŞTİRİP DEĞERLENDİRDİK....HEPİNİZE SEVGİLER..

07 Ocak 2011

KENDİMCE LAHANA ÇORBASI








HAVA SOĞUK VE YAĞIŞLI.MUTFAĞA GİDİP BİR ÇORBA YAPSAM DEDİM.DOLABIMI AÇTIM VE TÜM SEBZELERİ ÇIKARTTIM..BAKALIM NASIL BİR ÇORBA OLUCAK DİYEDE İÇİMDEN GEÇİRDİM MERAKLA...BU KADAR LEZZETLİ OLACAĞINI DÜŞÜNMEMİŞTİM.BEĞENMEDİĞİM HİÇ BİRŞEYİ YAYINLAMIYORUM.BAKALIM ÇORBAMIZDA NELER VARMIŞ...

MALZEMELER
2 ADET YEŞİL BİBER
1 DET ACI KIRMIZI BİBER
2 ADET PIRASA
YARIM BEYAZ LAHANA
1 ADET KURU SOĞAN
1 ADET HAVUÇ
1 ADET BROKOLİ
3 ADET PATATES
1 DEMET MAYDANOZ
2 YEMEK KAŞIĞI PİRİNÇ
2 YEMEK KAŞIĞI  KIRMIZI MERCİMEK
1 BARDAK SÜT
1 TATLI KAŞIĞI SALÇA
1 YEMEK KAŞIĞI UN
TUZ,KIRMIZI BİBER,BOL KARABİBER
YAPILIŞI
LİSTENİN UZUNLUĞU SİZİ RAHATSIZ ETMESİN.GENEL ANLAMDA HEPİMİZİN MUTFAĞINDA OLAN SEBZELER..HELE PAZARA GİDİLMİŞSE MUTLAKA ALINIYOR...

SEBZELERİN HEPSİ ÖNCE YIKANIM BİR KASENİN İÇERİSİNE DOĞRANIR.TENCEREDE  SIVIYAĞ İÇERİSİNDE UN KAVRULUR SÜT VE BİR İKİ BARDAK SU İLAVESİ İLE BİRAZ KARUIIŞTIRILIR SALÇA KONUR VE ARDINDAN SEBZELERLE KURU BAKLİYAT EKLENİR.KARIŞTIRILIR.SUYU AZ OLACAKTIR.YİNE YETERLİ SU TAKVİYESİ İLE ÇORBAMIZ PİŞMEYE BIRAKILIR.ARADA SIRADA KONTROL EDİLİR. TUZ, VE BAHARATLARDA KONULUR VE SUYUDA YETERLİ ,SEBZELERDE PİŞMİŞSE OCAĞIN ALTI KAPATILIP SICAK SERVİS YAPILIR..


AFİYETLER OLSUN EFENDİM...

06 Ocak 2011

FİRARPEREST



HAYIRLI CUMALAR ARKADAŞLAR,HERKEZE SAĞLIK LI VE HUZURLU HAFTA SONLARI DİLİYORUM..EĞER VAKTİNİZ OLURSA HAFTA SONU BU KİTABA ZAMAN AYIRMANIZI DİLERİM...ELİF ŞAFAK IN SON KİTABI FİRAR PEREST.NE MUAZZAM BİR DİL. VE ANLATIM..ELİF ŞAFAK KİTABIN ADINDANDA ANŞLAŞILACAĞI GİBİ HAYATIN İÇİNE KAÇIŞLAR YAPMIŞ..

SİZE KİTAPTAN BİR KAÇ SATIR YAZMAK İSTİYORUM .

ARTIK HİÇBİRŞEY O KIVAMDA DEĞİL.İBRE ŞAŞTI AYAR BOZULDU SANKİ.İLİŞKİLERİMİZİN AHENGİ ESKİSİ GİBİ DEĞİL.KELİME CÖMERDİ DUYGU CİMRİSİ BUGÜNÜN İNSANI.KONUŞMAYA GELİNCE AÇIYOR AĞZINI DUYGULANMAYA GELİNCE TUTUYOR KENDİNİ.ZAMAN YOK YA,HEP TEAŞ HALİNDEYİZ YA,BUNCA KOŞUŞTURMA ARASINDA KİMSENİN DUYGULANMAYA VAKTİ YOK.....

HEPİNİZE KUCAK DOLUSU SEVGİLER GÖNDERİYORUM......

05 Ocak 2011

HARDALLI KURU FASULYE PİYAZI









İYİ AKŞAMLAR EFENDİM,SİZLERİ FASULYE PİYAZI İLE BAŞBAŞA BIRAKIYORUM..YANINDA KÖFTE VE PİLAV İLE HARİKA BİR MENÜ OLUCAKTIR...SÖZÜ FAZLA UZATMADAN HEMEN TARİFE GEÇMEK İSTİYORUM

MALZEMELER
1 BARDAK KURU FASULYE.AKŞAMDAN ISLATILIP ERTESİ GÜN HAŞLANIR
2 ADET HALKA ŞEKLİNDE DOĞRANMIŞ KURU SOĞAN BİRAZ TUZLA OVULUP ACISI GİDERİLİR
TUZ,KIRMIZI PUL BİBER,VE İNCE KIYILMIŞ MAYDANOZ

SOSU İÇİN

ZEYTİNYAĞ,SİRKE,LİMON SUYU VE 1 TATLI KAŞIĞI HARDAL İYİCE ÇIRPILIR HARMANLANACAK KASEDE BEKLETİLİR.

FASULYELERE  HAŞLANMA SIRASINDA BİR ÇİMDİK KARBONAT EKLENERK GAZI ÇIKARTILIR.VE HAŞLANDIKTAN SONRA.FASULYELERİN SUYU SÜZÜLEREK SICAKKEN SOSLA HARMANLANIR,İÇERİSİNE KURU SOĞAN VE MAYDANOZ EKLENEREK SERVİS TABAĞINA ALINARAK SERVİS  YAPILIR.AFİTYETLER OLSUN...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails