25 Kasım 2011
ÇITIR PİLAV
HAYIRLI CUMALAR,BİRKAÇ GÜN ÖNCE ŞULENİN BLOĞUNDA GÖRDÜĞÜM VE ÇOK MERAK ETTİĞİM ÇITIR PİLAVI DENEDİM..ÇOK BEĞENDİM..BENİ BU PİLAVLA TANIŞTIRDIĞIN İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM...HEMEN TARİFİ YAZAYIM
MALZEMELER
1 SU BARDAĞI BALDO PİRİNÇ
1,5 SU BARDAĞI SICAK SU
1 DEMET AYIKLANMUŞ VE İNCE DOĞRANMIŞ TAZE SOĞAN
1 BARDAK HAŞLANMIŞ NOHUT
1 ÇAY BARDAĞI TEL ŞEHRİYE
TUZ,KIRMIZI PUL BİBER VE KİMYON..
YAPILIŞI
ÖNCE PİRİNCI CICAK SUDA 15-20 DAKİKA BEKLETTİM
BİR TAVADA SIVIYAĞ İLE ŞEHRİYELER KOYULAŞANA KADAR İYİCE KAVRULUR
BAŞKA BİR TAVADADA DOĞRANMIŞ SOĞANLAR BİRAZ SIVIYAĞDA KAVRULUR,ÜZERİNE HOHUT EKLENİR,TUZ,KIRMIZI BİBER VE KİMYON EKLENEREK BİRAZ DAHA KAVRULUR VE OCAĞIN ALTI KAPATILIR..
DAHA SORA PİRİNÇ YAĞDA KAVRULUR VE MALZEMELERİN HEPSİ KARIŞTIRIULARAK SICAK SU İLEVE EDİLİR VE KISIK ATEŞTE PİŞİRİLİR..BEN YANINA BAHARATLI SADECE KENDİ SUYUYLA PİŞEN MİNİK KANAT TAVUK VE FIRIN PATATES YAPARAK UYUMLU BİR MENÜ OLUŞTURDUM...HEPİNİZE AFİYETLER OLSUN..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
işi gücü bırakıp koşarak eve gidesim geldi:)) çok güzel görünüyor, en kısa zamanda deneyeyim bari bende:))
YanıtlaSilellerine sağlık şehnazcım, afiyet şeker olsun
mmm...
YanıtlaSilmisss...
miss..
:)ellerine sağlık canım...
alıp kaçsam bu tabağı ben:))
sevgilerimle..:)
degişik bir lezzete benziyorr ....
YanıtlaSiltadmak için yapmak lazım....
ellerine sağlık canım,çok güzel görünüyor...
YanıtlaSilçok güzel görünüyor elinize sağlık şehnaz hanım
YanıtlaSilOlsa da yesek dedirttin Şehnazcım.Menü harika. Kimyonu pilav da hayal edemedim. sen güzel diyorsan deneyeceğim. Bu arada hala başlayamadım, bu hafta hep dışardaydım, sonun da hasta oldum.
YanıtlaSilellerine sağlık değişik bir pilav olmuş sağlıkla kal..
YanıtlaSilof super ellerınıze saglıkkk becerıklılık her konuda sızde ..maşalahhhhhhh
YanıtlaSilgörüntü harika :) ellerine sağlık...
YanıtlaSilAh Şahnaz,cım sende de görünce hatırladım en kısa zamanda bende denemek istiyorum.
YanıtlaSilEllerine sağlık mutlu hafta sonları..
afiyetler olsun şehnaz abla:)
YanıtlaSilŞu tel şehriyeleri ayırıp pilav suyunu çekince içine karıştırsak tam süper olur.Gerçi ben hep üst süslemede kullandım çıtır şehriyeyi ama taze soğanlı felan çokk enteresan:)
YanıtlaSildeğişik bir pilav, ellerine sağlık, afiyet olsun.
YanıtlaSilEllerine sağlık Şehnazcım,nefis görünüyor..Uzun zamandır tavuk yemediğimi farkettim,çünkü burada balık mevsimi başladı,eşim her gün balık getiriyor..biz de her gün yada gün aşırı yiyoruz..
YanıtlaSilSevgiyle kal..
şehnazcım, tabağı alsam kimse kızmaz umarım !!
YanıtlaSilzaten almadıklarına göre, hak bana düşer :)
ellerinize sağlık pilavda nohutu çok severim:)
YanıtlaSiltaze soğanlı farklı geldi ama çok da lezzetli gözüküyor eline sağlık canım
YanıtlaSilsevgiler
ay bende yarın yapsammı:))
YanıtlaSilŞulede de gördüm artık farz oldu:)) ellerine sağlık afiyetler olsun.
Ohh çıtır pilav ve anında tavuk,yemede yanında yat olmuş..:)))
YanıtlaSilEllerine sağlık canım
Canım,
YanıtlaSilellerine sağlık. Çok iştah açıcı görünüyor. Çok beğendim.
Sevgiyle kal.
Bu tarifi mutlaka deneyeceğim. Teşekkürler!
YanıtlaSil