Follow Me on Pinterest

25 Kasım 2011

ÇITIR PİLAV



HAYIRLI CUMALAR,BİRKAÇ GÜN ÖNCE ŞULENİN BLOĞUNDA GÖRDÜĞÜM VE ÇOK MERAK ETTİĞİM ÇITIR PİLAVI DENEDİM..ÇOK BEĞENDİM..BENİ BU PİLAVLA TANIŞTIRDIĞIN İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM...HEMEN TARİFİ YAZAYIM

MALZEMELER
1 SU BARDAĞI BALDO PİRİNÇ
1,5 SU BARDAĞI SICAK SU
1 DEMET  AYIKLANMUŞ VE İNCE DOĞRANMIŞ TAZE SOĞAN
1 BARDAK HAŞLANMIŞ NOHUT
1 ÇAY BARDAĞI TEL ŞEHRİYE
TUZ,KIRMIZI PUL BİBER VE KİMYON..

YAPILIŞI
ÖNCE PİRİNCI CICAK SUDA 15-20 DAKİKA BEKLETTİM
BİR TAVADA SIVIYAĞ İLE ŞEHRİYELER KOYULAŞANA KADAR İYİCE KAVRULUR
BAŞKA BİR TAVADADA DOĞRANMIŞ SOĞANLAR BİRAZ SIVIYAĞDA KAVRULUR,ÜZERİNE HOHUT EKLENİR,TUZ,KIRMIZI BİBER VE KİMYON EKLENEREK BİRAZ DAHA KAVRULUR VE OCAĞIN ALTI KAPATILIR..
DAHA SORA PİRİNÇ YAĞDA KAVRULUR VE MALZEMELERİN HEPSİ KARIŞTIRIULARAK SICAK SU İLEVE EDİLİR VE KISIK ATEŞTE PİŞİRİLİR..BEN YANINA BAHARATLI SADECE KENDİ SUYUYLA PİŞEN MİNİK KANAT TAVUK VE FIRIN PATATES YAPARAK UYUMLU BİR MENÜ OLUŞTURDUM...HEPİNİZE AFİYETLER OLSUN..

21 yorum:

  1. işi gücü bırakıp koşarak eve gidesim geldi:)) çok güzel görünüyor, en kısa zamanda deneyeyim bari bende:))
    ellerine sağlık şehnazcım, afiyet şeker olsun

    YanıtlaSil
  2. mmm...
    misss...
    miss..
    :)ellerine sağlık canım...
    alıp kaçsam bu tabağı ben:))
    sevgilerimle..:)

    YanıtlaSil
  3. degişik bir lezzete benziyorr ....
    tadmak için yapmak lazım....

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık canım,çok güzel görünüyor...

    YanıtlaSil
  5. çok güzel görünüyor elinize sağlık şehnaz hanım

    YanıtlaSil
  6. Olsa da yesek dedirttin Şehnazcım.Menü harika. Kimyonu pilav da hayal edemedim. sen güzel diyorsan deneyeceğim. Bu arada hala başlayamadım, bu hafta hep dışardaydım, sonun da hasta oldum.

    YanıtlaSil
  7. ellerine sağlık değişik bir pilav olmuş sağlıkla kal..

    YanıtlaSil
  8. of super ellerınıze saglıkkk becerıklılık her konuda sızde ..maşalahhhhhhh

    YanıtlaSil
  9. görüntü harika :) ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  10. Ah Şahnaz,cım sende de görünce hatırladım en kısa zamanda bende denemek istiyorum.
    Ellerine sağlık mutlu hafta sonları..

    YanıtlaSil
  11. Şu tel şehriyeleri ayırıp pilav suyunu çekince içine karıştırsak tam süper olur.Gerçi ben hep üst süslemede kullandım çıtır şehriyeyi ama taze soğanlı felan çokk enteresan:)

    YanıtlaSil
  12. değişik bir pilav, ellerine sağlık, afiyet olsun.

    YanıtlaSil
  13. Ellerine sağlık Şehnazcım,nefis görünüyor..Uzun zamandır tavuk yemediğimi farkettim,çünkü burada balık mevsimi başladı,eşim her gün balık getiriyor..biz de her gün yada gün aşırı yiyoruz..
    Sevgiyle kal..

    YanıtlaSil
  14. şehnazcım, tabağı alsam kimse kızmaz umarım !!

    zaten almadıklarına göre, hak bana düşer :)

    YanıtlaSil
  15. ellerinize sağlık pilavda nohutu çok severim:)

    YanıtlaSil
  16. taze soğanlı farklı geldi ama çok da lezzetli gözüküyor eline sağlık canım
    sevgiler

    YanıtlaSil
  17. ay bende yarın yapsammı:))
    Şulede de gördüm artık farz oldu:)) ellerine sağlık afiyetler olsun.

    YanıtlaSil
  18. Ohh çıtır pilav ve anında tavuk,yemede yanında yat olmuş..:)))
    Ellerine sağlık canım

    YanıtlaSil
  19. Canım,
    ellerine sağlık. Çok iştah açıcı görünüyor. Çok beğendim.
    Sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  20. Bu tarifi mutlaka deneyeceğim. Teşekkürler!

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails