13 Temmuz 2011

BEYAZ KİRAZ REÇELİ







YAZ AYI BENİM İÇİN REÇEL ZAMANIDIR..ÇOK SEVERİM ÇEŞİT ÇEŞİT MEYVELERDEN REÇEL YAPMAYI..CANIM TEYZEMDEN ÖĞRENDİM REÇELLERİ..O YAPARKEN BİR HEVESLE İZLER AKLIMA YERLEŞTİRİRDİM..ŞİMDİDE BEN YAPIYORUM..BEYAZ KİRAZI ÇIKTIĞINDA HEMEN ALIP YAPMALI .ÇÜMKÜ HEMEN BİTER...

MALZEMELER
1 KİLO BEYAZ KİRAZ
1 KİLO TOZ ŞEKER
1 ÇAY KAŞIĞI LİMON TUZU

YAPILIŞI

ÖNCE KİRAZLAR YIKANIR VE ÇEKİRDEKLERİ ÇIKARTILARAK TENCEREYE KONUR..ÜZERİNE ŞEKERİ EKLENİP OCAĞA KONUR..ÖNCE REÇEEL KÖPÜRENE KADAR HARLI ATEŞTE DAHA SONRA 30 DAK KISIK ATEŞTE PİŞİRİL.PİŞERKEN İÇİNE LİMON TUZUDA EKLENİR..EN SON 5 DAKİKA HARLI ATEŞTE PİŞİRİLİP OCAĞIN ALTI KAPATILIR VE KÖPÜĞÜ TEMİZLENİP SOĞUMAYA BIRAKILIR..SOĞUDUKTAN SONRA KAVANOZA BOŞALTILIR..

BEN EN ÇOK AKŞAMLARI YAPMAYI SEVERİM..ÇÜNKÜ SABAHA REÇELİMİZ HAZIR OLUR..BİR HEVESLE SOFRA HAZIRLANIR VE ACABA NASIL OLMUŞ SÖZLERİ İLE TADINA BAKILIR...HEPİNİZE REÇEL TADINDA GÜNLER DİLİYORUM...

19 yorum:

  1. hımmm harika gözüküyor.. ellerine sağlık
    sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  2. beyaz kirazdan reçel ilk kez görüyorum, ne beceriklisin, tarifi aldım hala var mı bilmiyorum ama bulursam denemek istiyorum.

    YanıtlaSil
  3. Aaa ilk defa duyuyorum kiraz reçeli,ellerine sağlık canım nede güzel gider kahvaltıda simit ve poğaçalarla:))Hım bu demek oluyor ki sabaha poğaça yapman gerekmekte:))))

    YanıtlaSil
  4. ellerine sağlık arkadaşım bende yaz gelince bizim evde de reçel tenceresi sürekli kaynar yaz meyvelerinin reçeli bir başka güzel olur

    YanıtlaSil
  5. Kiraz reçeli mi ilginç...Denemekte fayda var sanırım..Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
  6. ayyy harika görünüyor canım ellerine sağlık bu saatte bana reçel yaptıracan arkadaşım nefis nefis
    sevgiler gönderiyorum:)

    YanıtlaSil
  7. ellerinize sağlık enfes görünüyor şehnaz hanım..

    YanıtlaSil
  8. ne kadar şeker bir reçel bu böyle, bayıldım yemeden. :)

    YanıtlaSil
  9. Annem dün memleketten getirdi bizede bende yapacağım inş. tabi evde akşama dek tükenmemiş olursa :))
    canım ellerine sağlık afiyet bal olsun
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  10. ilk kez gördüm nefis görünüyor yaz sabah kahvaltılarında da tadına doyum olmaz ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  11. Eline sağlık canım,çok nefis görünüyor..Ben de reçel yapıyorum,ama kiraz reçeli denemedim,sen olur diyorsan,denemek lazım:))sevgiyle kal..

    YanıtlaSil
  12. Muhteşem... Çok iştah açıcı. Ellerine sağlık.....:))

    YanıtlaSil
  13. ben de ilk defa duyuyorum beyaz kiraz reçelini çok güzel görünüyor.. ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  14. çizgili kiraz duydum da ( hatta yedim :) ) beyaz kiraz ilk kez duyuyorum

    benim soz zamanlardaki favori reçellerim ahududu ve portakal kabuğu reçeli
    ama kışın yerim ben reçeli yazın yakar içimi :)

    şöyle kış gelmiş olsa hava soğuk
    ekmeği kızartmış olurum
    sonra üzerine kaymak ve reçel sürüp doğruu mide ye

    oyy oyyy

    özledim seni kışş :(

    eline sağşık olsun canım

    YanıtlaSil
  15. Reçelle aram yoktur pek. Fakat neffis görünüyor tatlım ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  16. eee zaten bu kadar harıka işler yapan bir kadın muhakkak...mutfaktada iyidir..diyordum..ben:)nefis görünüyor..ellerine saglık canım..

    YanıtlaSil
  17. Şehnaz'cığım bu reçeli anneannem yapar gönderirdi.Bahçelerinde beyaz kiraz vardı.Beni çok eskilere,o günlere götürdün.ellerine sağlık canım.Ayrıca o taburelerin güzelliği nedir öyle:)bayıldım hepsi birbirinden şık.Özellikle pembelerden gözümü alamadım:)ellerine sağlık.sevgiler

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails