Follow Me on Pinterest

20 Eylül 2009

YUFKALI TEL KADAYIF SARMASI...........

ÇOK BASİT VE HAFİF BİR TATLI.HAZIRLAMASI ÇOK PRATİK .BİLENLERİNİZ MUTLAKA VARDIR.

MALZEMELER
2 YUFKA
2 BARDAK DÖVÜLMÜŞ CEVİZ
2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
250GR TEL KADAYIF

ŞURUBU İÇİN

4 BARDAK ŞEKER
3,5 BARDAK SU
2-3 DAMLA LİMON SUYU

YAPILIŞI
ÖNCE ŞURUBUNUZU KAYNATIP SOĞUMAYA BIRAKIN.BEN BÜYÜK YUVARLAK BORCAM KULLANDIM.BORCAMI HAFİF YAĞLAYIN,YIFKANIN BİRİNİ MASAYA SERİN.ÖNCEDEN TEL KADAYIFLARI BİR TEPSİ İÇERİSİNDE ERİTİLMİŞ TEREYAĞ İLE HARMANLAYIN.
YUFKANIN İÇİNE TELKADAYIFINI VE CEVİZİ SERPİŞTİRİN.VE KENARLARINDAN DİKKATLİCE RULO ŞEKLİNDE SARIN VE DİLİMLER HALİNDE KESEREK BORCAMA DİZİN VE ÖNCEDEN ISITILMIŞ 200 DERECELİK FIRINDA NAR GİBİ KIZARANA KADAR PİŞİRİN.EĞER FAZLA KIZARMAZSA ŞERPETİNİ DÖKÜNCE BEYAZLAŞIR.FIRINDAN ÇIKTIKTAN SONRA BEŞ DAKİKA KADAR GEÇMESİNİ BEKLEYİN VE SOĞUMUŞ ŞERBETİN HEPSİNİ TATLINIZIN ÜZERİNE GEZDİRİN.AFİYET OLSUN........

1 yorum:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails