AKŞAM ÜZERİ CANIM KURABİYE YAPMAK İSTEDİ.AMA TAHİNLİMİ CEVİZLİMİ YAPMAYA KARAR VEREMEDİM.EN SONUNDA KALORİSİ BOL OLAN KURABİYEYE BİRDE TAHİN EKLEMEK İSTEMEDİM.BELKİ DAHA SONRA ÇEŞİT OLSUN DİYE YAPABİLİRİM.
EMİNİM BİLDİĞİNİZ BİR KURABİYEDİR AMA BEN YİNEDE ARŞİVİME EKLEMEK İSTEDİM.
DAHA SONRA NELER YAPMIŞIM DİYE BAKTIĞIMDA HOŞUMA GİDİYOR,ÇEŞİTLERİN FAZLA OLMASI.....
BU ARADA YAPARKENDE AKLIM OĞLUMDAYDI. ASLINDA O KURABİYELERDEN ÇOK BÖREK VE KEKLERİ SEVER.AMA OLSUN OLSAYDI MUTLAKA BENİM İÇİN YERDİ....NEYSE İNŞALLAH GİDERKEN ONADA YAPAR GÖTÜRÜRÜM.......
ÇOK KONUŞTUM GALİBA HEMEN TARİFE GEÇEYİM...
MALZEMELER
1 PAKET ODA SICAKLIĞINDA ERİMİŞ MARGARİN
1 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
1 YUMURTA(sarısı içine beyazını bir kaseye koyun)
1 SU BARDAĞI KADAR KIYILMIŞ CEVİZ
1 KABARTMA TOZU
ALABİLDİĞİ KADAR UN
YAPILIŞI
MALZEMELERİ GÜZELCE YOĞURUN ELİNİZE YAPIŞMAYACAK KIVAMDA OLMALI.YAĞLANMIŞ TEPSİYE YUVARLAYIP ÖNCE YUMURTA AKINA SONRA CEVİZE BULAYIP DİZİN.ÖNCEDEN 200 DERECEDE ISITILMIŞ FIEINDA 175 DERECEDE 25-30 DAKİKA KADAR PİŞİRİN.ÜZERİ HAFİFA KIZARINCA FIRINDAN ÇIKARTINÇÇÇÇÇ
Şu an o kadar çok açım ki:))Hepsini yiyebilirim.Ellerine sağlık hayatım.
YanıtlaSilKahvemin yanına aldım ikitane:))
YanıtlaSilEllerine sağlık canım...
Canım ellerine sağlık tabağı alıp kaçıyorum kocaman öptüm...
YanıtlaSil