14 Eylül 2009
KAŞARLI KÖFTE.......
MLZEMELER
YARIM KİLO KÖFTELİK KIYMA(YARISI DANA YARISI KOYUN ) ALIYORUM BEN
1 YUMURTA
2 YEMEK KAŞIĞI GALETA UNU
1 ADET RENDE KURU SOĞAN BAHARATLAR(KIRMIZI PUL BİBER,KARABİBER,KİMYON
2 DİŞ RENDE YADA DÖVÜLMÜŞ SARMISAK
1 ÇAY BARDAĞI KADAR RENDELENMİŞ KAŞAR
1 ADET KIRMIZI BİBER
2 ADET DOMATES
YAPILIŞI
BİR KASETE KIYMAYI YUMURTA GALETA UNU SOĞAN VE SARMISAK VE BAHARATLARI EKLEYEREK KÖFTE HARCINI İYİCE YOĞURUN.ÜZERİNİ KAPATARAK BUZDOLABINDA EN AZ İKİ SAAT KADAR BEKLETİN.DAHASONRA KÖFTE HARCININ İÇİNE KAŞARIDA KOYARAK KÖFTELERİNİ HAZIRLAYIP BORCAMA DİZİN.KIRMIZI BİBERLERİ JÜLYEN ŞEKLİNDE DOĞRAYIP KÖFTELERİN ÜZERİNE SERPİŞTİRİN.DOMATESLERİDE HALKA HALKA DOĞRAYIP KÖFTELERİN ÜZERİNE YAYIN.KÜÇÜK BİR KASEDE 1 TATLI KAŞIĞI SALÇAYI BİRAC SICAK SU İLE İNCELTİN KÖFTELERİN ÜZERİNE DÖKÜN.ÖNCEDEN ISITILMIŞ 220 DERECELIK FIRINDA BİRAZ PİŞİRİN.DAHA SONRA ÇIKARTARAK ÜZERİNE DİLİM KAŞAR SETPİN VE TEKRAR FIRINLARIN.YAKLAŞIK 25-30 DAKİKA PİŞİRİN.YİNEDE KÖFTELERİNİZİ KONTROL EDİN.KURUTMAYIN.
BU ARADA KAŞARLARI DİLİM OLARAK KOYMAYABİLİSİNİZDE.AHİYET OLSUNNNNNN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Gelde yeme:))
YanıtlaSilEllerine sağlık canım...
Kadir Gesesinde yapacağın tüm dualarının kabul olmasını diliyorum...Tatilin ardından artık güzel yemeklerini ve sunumlarını takip ederim..Bu arada yakışıklın da artık ünüversiteli Allah yolunu açık etsin...
YanıtlaSil