15 Ocak 2010
MİSLER GİBİ EV YAPIMI YOĞURT...........
DÜN YOĞURT YAPMAYA KARAR VERDİM...İLK KEZ YAPTIĞIM İÇİN HATA YAPMAK İSTEMEDİM VE BİRAZ İNTERNETTE ARAŞTIRDIM...BU ARADA DEVLETŞAH IN YOĞUT TARİFİNİ GÖRDÜM VR ONU DENEMEYE KARAR VERDİM..SONUÇ ÇOK GÜZEL OLDU.....
HEMEN TARİFE GEÇMEK İSTİYORUM
2 LT SÜT
4 YEMEK KAŞIĞI KREME
2 YEMEK KAŞIĞI YUĞURT(MAYALANMASI İÇİN)
YAPILIŞI
BEN 2 LİTRE SÜT ALMIŞTIM .EĞER 1 LT REDEN YAPACAKSANIZ MALZEMELERİ YARIYA İNDİRİN...SÜTÜ TENCEREYE KOYUP İÇİNE KREMEYI KOYDUM VE KARIŞTIRARAK KISIK ATEŞTE PİŞİRDİM...SÜT KAYNAMA NOKTASINA GELİNCE OCAĞIN ALTINI KAPATIP YUĞURDU YAPACAĞIM GÜVEÇ TENCERESİNE BOŞALTTIM....
BU ARAD BEKLEMEYE BAŞLADIM...ÇÜNKÜ SÜTÜN SICAKLIĞI 43 -İLE 45 DERECE ARASINDA OLMALI VE BU SICAKLIĞI KAÇIRMAMAK GEREKİYOR...BENDE SERÇE PARMAK TESTİNİ YAPTIM VE PARMAĞIM SICAKLIĞA DAYANABİLECEK KIVAMA GELİNDE HEMEN YOĞURT MAYASINI SÜTLE ILITARAK SÜTÜN İÇERİNE KAŞIK YARDIMI İLE KOYDUM VKARIŞTIRARAK ÖNCEDEN HAZIRLADIĞIM BATTANİYE YIĞININA SARDIM...ÇÜNKÜ BİRKAÇ KAT OMALI VE İYİCE SARILMALI...VE TENCERENİZİ SARDIKTAN SONRA YERİNDEN OYNATMAMANIZ GEREK...
BEN ÖĞLEN SAATLERİNDE YAPTIM VE AKŞAM AÇTIĞIMDA ÇOK GÜZEL KIVAMLI BİR YOĞURT OLMUŞTU...KREMA YOĞURDUN KIVAMLI OLMASINI SAĞLADI.....
ÇOK MUTLUYUM YOĞURT YAPABİLİYORUM ARTIK..DARISI EKMEK YAPMAYA OLSUN İNŞALLAH....
Eline sağlık. sizin oraların sütleriylede tadı bir başka olmuştur. kesin:)
YanıtlaSilDeniycem bu tarifi:)
YanıtlaSilEllerinize sağlık
tatlım afiyet bal olsun herşeyin dogalı güzel demi hiç olmazsa kendin yaptın ....
YanıtlaSilellerine saglık afiyet bal olsun
Canım en sağlıklısını yapmışsın bende genelde
YanıtlaSilevde mayalarım.Mutlu hafta sonları kocaman öpü
yorum...
EN SAĞLIKLISI GİDEYİMDE BENDE YAPAYIM....TAZE SÜT ALAM BARİ:)) ELLERİNE SAĞLIK
YanıtlaSilNe kadar kolaymis! Ellerine saglik. Bende mi denesem acaba?:) Hollandadan sevgiler
YanıtlaSilEllerinize saglik... Ben birkac kez denedim ama cok sulu oldu... Fakat simdi tarifiniz üzerine krema ile deneyecegim... Umuyorum bu sefer basaririm... Tekrar tesekkürler ve sevgiler.
YanıtlaSilKesinlikle deneyeceğim.Annem yapardı.Biz işlerin çokluğundan yetişemiyoruz galiba aslında çok kolay .Elerine sağlık.Mine
YanıtlaSilbende kendim yapiyordum bu aralar tembellikten hazir aliyorum,insanin kendi yaptigi gibisi varmi katkisiz tertemiz
YanıtlaSilellerine saglik canim
Güzel arkadaşım, yorumların ve ziyaretlerin için teşekkür ediyorum. Bu yoğurdu mutlaka yapmak lazım, bari gönül rahatlığı ile bişeyler yiyelim. ama kremanın markası önmeli, adını da yazarmısın, sevgiler canım güzel bir hafta sonu diliyorum.
YanıtlaSilablacım ellerine sağlık miss gibi ortalıkta gdo karmaşası varkenn yoğurtlar sağlıksız denilirken en güzell şey miss yoğurtlar..
YanıtlaSilben hepsini alsam :)
YanıtlaSilsen de yeniden yapsan ?
:)))))))
Ev yapımı yogurtu hiç bir şeye değişmem..Ki çok severım yoğurtdu..
YanıtlaSilBen mayalarken hiç kreme kullanmadım bu zaman kadar lakın ben de bir çay kaşığı toz şeker eklerım..
Ellerıne sağlık..
Sevgilerle...
hepinize teşekkürler arkadaşlar...hakijaten bende çok sevdim...gelincik,arkadaşım kremanın markasını sormuşsun ben hep sek in süt kremasını kullanırım...hepinizi öpüyorum...
YanıtlaSilcanım iyi dileklerine çok teşekkür ediyorum
YanıtlaSilellerine sağlık
şimdilerde evde yoğurt yapan kalmadı
ama en sağlıklısı tabii
Çok güzel tutmuş canım yoğurtun ellerine sağlık ..
YanıtlaSilEskiden hep böyle evlerde yapılırdı yoğurtlar :))